For You ^_^

Friday, October 31, 2014

First Collection Teaser untuk Emamahmud (instagram shop)

Assalamualaikum and hello,




Sesi cuci mata tengok hitam putih XD I love my new label with monochrome like style. Suitable for our tagline, secretly elegant. Nampak simple tapi bila tengok betul2 memang nampak lain XD

teaser...

In Sha Allah, tak lama lagi saya akan launch very first collection of emamahmud, Queena Shawl. Back to Basic but nampak elegant dipakai. Quality and price cukup memuaskan dan mampu milik. Boleh labuh and beralun alun gitu..eh apa yang aku merapu ni? XD  Sebenarnya ni first time jugaklah saya jual tudung. Mentang mentanglah musim orang kenduri kawin hujung tahun tak lama lagi kan, nak juga bergaya. Who's excited? hehehe


Saya harap pasni ramai yang akan support instagram shop baru emamahmud. Hampir berminggu minggu dah rasa macam hampir sebulan busy prepare barang2 stok tapi masih jugak belum launch lagi =( Memang tipulah tak penat dengan usaha begini dengan sendiri. Saya harap juga agar segala usaha dan urusan ini diberkati Allah. Itu yang penting. Apapun, dalam bulan ni, adik saya ada exam spm, pada bulan ni jugaklah saya launch first collection. Doakan yang terbaik =)

kepada mereka yang ada akaun instagram, jangan lupa FOLLOW my new instagram shop, emamahmud / emamahmud

Emamahmud vocabulary:
emamahmud customer = #emavelis (emamahmud + lovelies)
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Tuesday, October 21, 2014

Tutup Cerita Lama, Buka Cerita Baru

Assalamualaikum and hello everyone,

Dah lama tak update blog. Miss me? XD kepada semua pembaca yang lama menunggu my update blog, saya minta maaf sangat2 =(




Kepada mereka yang belum tahu, biar saya jelaskan. My online shop lama iaitu Bunny Inspired officially CLOSED dan MOVED ke satu instashop iaitu emamahmud. Kenapa? Sebelum ini, Bunny Inspired semuanya tentang handmade craft only. Tapi, my new online shop emamahmud semuanya tentang fashion dan handmade craft. In Sha Allah saya cuba buat lebih baik dari sebelum ni. So buat masa ni saya lebih fokus untuk bisnes baru disertakan dengan barang2 stok baru untuk emamahmud.


Pengalaman baru nak berbisnes untuk emamahmud agak mencabar. Belum start nak jual, timbul ada cabaran. Pertama, nama brand guna nama sendiri. Kumpul modal sendiri. Kumpul hasil tolong bisnes mak dan modal lepas dari Bunny Inspired. Semuanya sendiri. Untung rugi itu usah diceritakan. Segalanya dimulakan dengan satu kesusahan. Apapun cabaran, yang paling penting adalah niat kita untuk mencari rezeki yang HALAL. Jadi, ingat niat kita untuk berbisnes dan jangan asyik nak kacau dan bersaing dengan orang lain. Kan tak pasal2 lari dari niat tu. Ya, Allah. minta dijauhkan perkara sebegini agar diberkati dan murah rezeki.



Sebelum launch, semoga semuanya berjalan dengan lancar. Apabila semuanya selesai, saya cuba spend free time untuk update blog dan kembali review beauty products =)

P/S: Saya akan jual sneak peak dahulu sementara menunggu koleksi pertama saya. Jangan lupa follow my instagram shop: emamahmud / emamahmud
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html