For You ^_^

Wednesday, April 16, 2014

Karnival #RioToMalaysia: Bola, Autoshow and SALE!

Salam and hi everyone,

Demam bola bulan April tak lama lagi =p Minggu lepas RTM anjurkan karnival Berambeh dan #RioToMalaysia so orang ramai dijemput hadir and saya tak terlepas juga nak pergi sana. Itu pun sebab ada SALE juga XD



Memandangkan ni adalah karnival berambeh dan bola, so I'm simply wear something related for #RioToMalaysia. Also I want introduce you something special at my background match dengan outfits XD



Yellow Plain Pashmina: Zalora
Top: How To Wear Sport
Jeans: Lois Jeans
Bracelet: Zalora

here's my bro proton car for autoshow remind me of pimp my ride show! XD
saya curi no.plat unik untuk selfie tapi saya tak mengaku yang saya curi XD
memandangkan ni anjuran RTM jadi tak mustahil banyak kamera sana sini dan masuk TV =p

Di karnival ni memang banyak aktiviti menarik seperti bola, pameran, contest, autoshow dan banyak lagi yang mungkin saya lupa atau tak tahu sebab target yang paling saya tak lepaskan peluang adalah bila hari last day dah tentu banyak lelong kat sana XD

another stage
antara aktiviti2 yang sempat diambil

Selain rahsia silap mata abang jadi misteri, malah dalam ratusan kereta, entah mengapa kereta sayap proton bercopkan sekali dengan Fatlace abang jadi perhatian ramai, sungguh misteri XD


tak lupa juga magic show and both tongkat chrome



black and white with my sis
my carnival's haul
Totally tak sampai RM100 untuk beli semua ni. Tak sabar untuk beroutfits ni XD Untuk gambar penuh kereta proton dalam entri ni dan magic, boleh jenguk dan add kat facebook Ben Magickstarz.



Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, April 14, 2014

Preview: My April Hishop Haul

Salam and Hello beauties,

Finally I published this entry on special number 4 / 4 /2014 kekeke ~~~ Sebenarnya saya tak berapa ingat ni kali keberapa saya dapat barang barang dari HiShop lol XD dah penuh satu bilik dengan HiShop box. Nak buat collection *yehet


Packaging: 4.8 / 5
sangat kemas, rapi dan selamat. walau items kapas pun dibungkus bubble. How's cute >.<

customer services: 4.9 / 5
saya masih ingat lagi masa nak buat payment beli semua items ni, saya hampir kehilangan 6k points penting dari my akaun HiShop gara gara wifi kembali jadi siput last minute sampai sukar nak login akaun bank so dengan pantasnya saya cuba yang terbaik untuk minta tolong setelkan masalah ni ke HiShop customer services. Luckily HiShop begitu cepat selesaikan masalah ni dengan kembalikan points tersebut so kesimpulannya HiShop punya servis sangat pantas dan buat masa ni mereka tak mengecewakan saya. I feel like dah makin naik semangat untuk review beauty product >.<


What's in My HiShop box?
  1. Hunca Memories Gold For Women EDT (60ml) - http://www.hishop.my/hunca-memories-gold-for-women-edt-60ml
  2. Mircoz Premium Multi-Care Facial Cotton - http://www.hishop.my/mircoz-premium-multi-care-facial-cotton-50pcs [REPURCHASED]
  3. 4U2 ENVY Eye Palette - http://www.hishop.my/4u2-envy-eye-palette-02
  4. 4U2 ENVY Lip Palette - http://www.hishop.my/4u2-envy-lip-palette
  5. Hahaway Facial Sponge - http://www.hishop.my/hahaway-facial-sponge
  6. Antipodes Grace Gentle Cream Cleanser (Sample) - http://www.hishop.my/antipodes-grace-gentle-cream-cleanser-sample
  7. Charmzone Ginkgo Natural Cleansing Cream 4ml (Sample) - http://www.hishop.my/charmzone-ginkgo-natural-cleansing-cream-sample


Ratings / Overall: 4.5 / 5

Dulu I'm not kaki mekap well and dah lama teringin ada beauty stuffs sendiri but since I have HiShop, it's really changed my beauty life! Pelahan lahan wishlist terus jadi kenyataan bila dapat buat collection beauty stuffs sendiri. First of all, I really like HiShop offers and points. Did you know, total semua barang yang dibeli seperti gambar diatas sebenarnya tak sampai RM10 pun! Seriously sangat save budget. I know ianya sangat mustahil tapi dengan usaha jadi ianya tak mustahil. Itu semua masa tu ada crazy sale so jika redeem sekali dengan points maka harga itulah yang saya dapat. Bukan saja murah, malah tak lupa pada quality packaging baik juga dijaga jadi barang yang diorder pun dijaga. If you're really want to save budget for HiShop, all you need is collect points sebanyak mana korang nak for next purchase. Part cara untuk dapatkan points itu kena usaha sendiri like HERE. Keep calm and good luck ^_~


‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe


Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html