For You ^_^

Tuesday, October 21, 2014

Tutup Cerita Lama, Buka Cerita Baru

Assalamualaikum and hello everyone,

Dah lama tak update blog. Miss me? XD kepada semua pembaca yang lama menunggu my update blog, saya minta maaf sangat2 =(




Kepada mereka yang belum tahu, biar saya jelaskan. My online shop lama iaitu Bunny Inspired officially CLOSED dan MOVED ke satu instashop iaitu emamahmud. Kenapa? Sebelum ini, Bunny Inspired semuanya tentang handmade craft only. Tapi, my new online shop emamahmud semuanya tentang fashion dan handmade craft. In Sha Allah saya cuba buat lebih baik dari sebelum ni. So buat masa ni saya lebih fokus untuk bisnes baru disertakan dengan barang2 stok baru untuk emamahmud.


Pengalaman baru nak berbisnes untuk emamahmud agak mencabar. Belum start nak jual, timbul ada cabaran. Pertama, nama brand guna nama sendiri. Kumpul modal sendiri. Kumpul hasil tolong bisnes mak dan modal lepas dari Bunny Inspired. Semuanya sendiri. Untung rugi itu usah diceritakan. Segalanya dimulakan dengan satu kesusahan. Apapun cabaran, yang paling penting adalah niat kita untuk mencari rezeki yang HALAL. Jadi, ingat niat kita untuk berbisnes dan jangan asyik nak kacau dan bersaing dengan orang lain. Kan tak pasal2 lari dari niat tu. Ya, Allah. minta dijauhkan perkara sebegini agar diberkati dan murah rezeki.



Sebelum launch, semoga semuanya berjalan dengan lancar. Apabila semuanya selesai, saya cuba spend free time untuk update blog dan kembali review beauty products =)

P/S: Saya akan jual sneak peak dahulu sementara menunggu koleksi pertama saya. Jangan lupa follow my instagram shop: emamahmud / emamahmud
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Wednesday, October 8, 2014

[OFFICIAL] 4 Tahun Blog Inspire Bunny!

Salam and hello everyone,

Did you know 8 October 2014, Blog Inspire Bunny kini berusia 4 tahun! Happy birthday! =p
Sepanjang 4 tahun hidup ada blog ni memang banyak ah kenangan masam manis dan boleh mengubah hidup jadi lebih baik dari sebelumnya. Malas nak cerita sebab terlalu banyak kenangan yang nak diceritakan. kalau tulis kenangan dari A sampai Z belum tentu dibaca sampai habis kan kan kan =p Kalau nak sangat tahu, baca dari entry pertama sampai la ke entry ni. Agak2 sanggup tak? XD


Sebelum itu, saya nak buat pengumumkan semua. Kini my shop saya sebelum ini iaitu, Bunny Inspired bakal ditutup dan digantikan plus dipindahkan ke satu instashop baru saya iaitu @emamahmud. Kenapa? Sebelum ini Bunny Inspired is all about craft only tapi untuk @emamahmud, semuanya tentang fashion termasuk craft! =D Saya lebih suka kalau buat nama brand baru dengan nama sendiri, barulah nampak lebih elegant since usiaku makin lama makin tua tapi nampak makin muda. eh apekah? =_=


My bisnes dah macam reborn pulak. Yang lama ditukar dan dilahirkan ke baru. In Sha Allah saya akan cuba buat lebih baik dari sebelum ini. Buat masa ni saya masih sibuk nak prepare untuk @emamahmud. Jadi dah kurang masa untuk sambut birthday blog ni...hehehe


First of all, saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua pengunjung dan pembaca blog ini, mohon maaf zahir dan batin atas kesilapan saya samaada sengaja atau tidak. Maaf, tiada apa yang menarik tentang sambutan 4 tahun blog ni, tapi saya nak bagi something kat korang. My best friend shop iaitu Hishop.my nak bagi coupon code khas nama saya untuk korang. Paling best, kod ni adalah 15% OFF valid untuk all items. Jadi, jangan lupa masukkan kod ni ketika checkout k: FAHIMA

P/S: kepada sesiapa yang ada instagram tu jangan lupa follow my instashop sekali, @emamahmud. Segala info terbaru dan release akan update di sana. Keep supporting and wish me luck
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html