For You ^_^

Wednesday, February 18, 2015

[REWRITE- Review] Maybelline White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++

Assalamualaikum and hello everyone,

Agaknya dah lama kot rasanya tak review beauty product ni. But kali ni saya nak rewrite semula satu product yang saya pernah review sebelum ni. Bukan rewrite yang copy paste ulang semua ayat tu. I mean, saya nak tambah satu lagi info baru and experience about one product iaitu Maybelline White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++



Name: Maybelline White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++
Price: RM23.90 (RM11.90 for refills)
Where to get: beauty store and supermarkets.

kepada sesiapa yang belum baca review pasal product sebelum ni, boleh terus pergi ke link ni:  http://inspirebunny.blogspot.com/2014/06/new-maybelline-white-superfresh-long.html

------------------------------




Now, back to my experience. Hampir masuk lebih 8 bulan kot saya dah guna this product ni! Buat masa ni saya bersyukur tak ada apa2 kesan buruk sepanjang saya guna pakai ni. Sangat suitable dengan kulit wajah saya. Like, seriously.... ^_^

this face after 8 month and used!
*feat. another classmate items, lipbalm and eyeliner XD
Sebut mengenai White Superfresh, I'm thinking of whitening. Bukan sekadar untuk kecerahan. Ini lebih dari kecerahan XD I'm mostly used this White Superfresh pada waktu malam. Ya, malam gelap seharusnya dihiasi dengan satu kecerahan, baru lebih nampak menyerlah. Entahlah, nak kata kulit muka saya ni gelap itu tidak. kulit cerah pun tidak. Hanya kulit kadar natural maybe.

just says this review agak berbeza sedikit jika dibandingkan dengan review2 lain sebab saya pakai White Superfresh dan gambar my face pada waktu......malam





don't worry, i'm not bite you XD

Bagi saya, White Superfresh ni tidak terlalu menyusahkan saya. Sebab seperti yang saya katakan sebelum ni, hanya guna White Superfresh sahaja tanpa bb cream dan foundation pun sudah cukup lebih berseri lebih lebih lagi tak memerlukan touch ups lebih lebih. Tiba masanya untuk uji kecerahan or brightening effect pada kulit tangan terlebih dahulu and of course there's different between with and without this :



night selfie with after using White Superfresh
never never never trust with my young cute face because i'm officially 23 XD
muka kat dalam gambar ni sedar tak sedar sememangnya ada masalah bintik hitam dan jerawat jerawat kecil.... and yes, White Superfresh juga sudah cover masalah sebegini kat muka saya. usah depan kamera, cermin sendiri pun dah tak percaya. Just say well, lebih dari kecerahan XD


Secara keseluruhan, it's more instant brightening effect! Dari natural face and selepas pakai White Superfresh, kecerahan jadi lebih ketara lebih lebih lagi time saya pakai pada waktu malam. Lebih fresh dan keluar rumah dengan penuh yakin sepenjang masa walaupun malam. Plus, tahan lama. Masa night party, my long lost friend sendiri pun terkejut dengan perubahan wajah saya different lebih baik dari sebelum ni lol XD  lepas ni nak pakai makeup pun tak memakan masa yang lama. Tiada masalah tanpa more touch ups!


Sunny day and night activity, I'm COMING!
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Friday, February 6, 2015

Night Outfit: Cousin's Birthday + Beauty review update?

Assalamualaikum and hello everyone,



Ntah sudah berapa lama berkurun tak update blog ni =_= I've trying my best to clear up segala sarang labah labah kat blog ni. I really feel so bad of my readers yang dah lama tunggu saya update like tsk tsk tsk..... ;_; *can't describe this feeling


Pashmina: unbranded
Black basic Tops + Red skirtZalora

But reality,


My 23 years old not goal at birthday party be like,
"it's very nice but I come here for cake"
"..."
"..."
"..."
agak agak jodoh saya datang tak lepas saya upload gambar ni? 
*soalan yang seperti meminta diri dihumban ke lautan hindi dan jangan tanya kenapa


By the way, lebih memeritkan bila dah lama tak update review beauty product kat blog padahal banyak lagi product2 lain lagi tertunggak yang kena review. Seperti mana yang saya explain kat my instagram, emamahmud, angkara sibuk dengan keindahan real life dan sibuk berfangirling dengan uncle2 exo macam itulah jadinya. Tapi pengunjung masih jugak nak baca dan beri feedback product review saya yang lepas2. Ada sampai lebih 10k views dalam 1 entri seriously macam tak caya. Mungkin kebanyakannya entri yang berguna. Lah sangat. Padahal, kadang2 cara saya review beauty product macam...........(at picture below)
this is so me every I review my beauty product. Lay oppa, kita geng! XD
Kalau tak keberatan, boleh tak tolong follow ig baru saya ni, emamahmud sebab saya lebih aktif kat sana. Lah sangat. sekali lagi.

If you really like and miss my reviews and wish me to review more another product, so do you want me to update makeup review or skincare review first?
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html