For You ^_^

Friday, April 10, 2015

Klairs Illuminating Supple Blemish Cream Review

Salam and hello beauties,

Musim panas sudah tiba. Saat inilah paling paling paling penting kena jaga muka. Sebab apa? saat macam ni lah paling mudah timbul masalah jerawat, sunburn, muka kemerahan dan lain lain seangkatan dengannya. Begitu juga dengan pemilihan mekap. Setiap kali nak keluar berdepan dengan panas terik, persediaan harus diutamakan. Tapi, kalau jenis nak simple dan cepat, Natta Cosme sudahpun sediakan satu bb cream yang sesuai untuk korang bila berdepan dengan situasi begini.



Name:Klairs Illuminating Supple Blemish Cream SPF40 PA++ 40ml
Price: RM89.00  RM71.20
Where to get: http://www.nattacosme.com/073-Brand/369-Klairs/Klairs-Illuminating-Supple-Blemish-Cream

[Additional Recommended]

Name:CERRO QREEN Natural Emulsion Powder Puff
Price: RM4.90
Where to get: http://www.nattacosme.com/073-Brand/115-cerro-qreen/CERRO-QREEN-Natural-Emulsion-Powder-Puff


Packaging:



Tidak dinafikan, setiap kali nak buka packaging mudah jatuh cinta dengan segala cute stuffs XD Tema vintage cukup sesuai bersama cover product.








How To Use?


  1. pastikan buat skincare routine terlebih dahulu sebelum apply cream ini.
  2. dua tiga titik pun sudah cukup sebab cream ni adalah TEBAL. apply ke kulit muka.





jika dilihat, bb cream ni bukan sekadar bb cream biasa, walaupun bukan dalam golongan skincare product, but this bb cream ni boleh mencerahkan, perlindungan dari matahari dan perlindungan dari kedutan.

Waterproof Tested: APPROVED!




Likes:

  1. harga yang cukup berpatutan seangkatan dengan kualiti dan kuantiti.
  2. waterproof dan mengandungi SPF40 PA++. Itu sudah cukup tinggi.
  3. mudah jimat kerana cara apply dengan quantity yang sedikit tapi sudah cukup tebal.
  4. pada mulanya rasa takut sebab tona warna bb cream cerah tak sama dengan warna kulit saya tapi bila dah cuba, hasilnya sangat RATA.
  5. tiada masalah jika malas apply compact powder atau foundation selepas apply bb cream sebab dah cukup rata dan tebal walaupun dalam quantity yang sedikit.
  6. bau tidak terlalu kuat, jangan risau =)




Dislike:

  1. muka akan mudah nampak cakey (terlebih tebal) sekiranya apply dengan quantity yang banyak.




Rating / Overall:  4.7 / 5

Dalam banyak banyak collection cream saya, Klairs Illuminating Supple Blemish Cream inilah yang paling tinggi SPF baru pernah saya dapat. 40++ like seriously macam whoaaaaa....makin bersemangat nak keluar rumah shopping sana sini walaupun berdepan dengan panas terik. Extra special, this bb cream ni adalah 40ml, serious ni dah kira banyak lebih lebih lagi kena pakai sikit je. So, maybe sampai setahun pun tak habis! Difahamkan, bb cream ni tebal so pakai sikit pun dah cukup rata. No more touch up! Saya ada test my skin with bb cream dan cuci berkali kali pun still melekat. Kecuali bila dicuci dengan remover. Boleh refer gambar atas sebelum ni. Gambar tu no edit filter tau! XD



My face result after applying Klairs Illuminating Supple Blemish Cream with less quantity. Not too white and not too cakey. Just natural as nice.



me and my lil sis at outside. My skin tone light enough. Mekap simple pun dah cukup memuaskan.


So, if korang tengah cari foundation atau cream yang jenis cepat, simple dan jimat lagi sesuai untuk musim panas ni, saya suggest try beli Klairs Illuminating Supple Blemish Cream di Natta Cosme, http://www.nattacosme.com/073-Brand/369-Klairs/Klairs-Illuminating-Supple-Blemish-Cream

Here's extra info special untuk pembaca blog ni, discount coupon code! ^_~




Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Wednesday, March 25, 2015

HiShop Haul: Green Day!


Salam and hello Beauties,

Dah lama tak shopping kat HiShop.my. And dah lama tak blogging lol XD Selalunya kalau saya shopping kat HiShop.my, sememangnya akan share blog post apa yang saya beli. Usah ditanya dah kali keberapa saya beli kat situ. Tapi untuk kali ni saya shopping barang kelainan sikit. (bunyinya sungguh mencurigakan XD) ape ape jelah! Kelainan yang saya maksudkan adalah, semua list barang yang saya dah beli semuanya sama color. Lebih kurang macam tema. Sebenarnya itu semua berlaku secara kebetulan XD I mean, masa saya beli barang barang yang perlu tup tup barang yang saya sepatutnya beli semuanya packaging color hijau =_="




Packaging: 4.8 / 5

Packaging HiShop.my yang sering tidak menghampakan! Even items murah pun diorang siap balut kemas dan selamat.


customer services: 4 / 5

Sepanjang saya beli mana mana barang kat HiShop.my, saya baru tahu yang mereka akan direct terus contact telefon customer sekiranya terdapat sebarang masalah termasuk penghantaran. Actually saya order semua barang ni tapi bulan depan barang saya baru sampai. Pada mulanya agak sedikit hampa masa tu tapi at least diorang dah call saya awal awal sebelum diorang hantar barang. Diorang cakap yang salah satu item dari Korea adalah pre order. Diorang juga siap tanya sama ada urgent or not. Nasib baik item pre order tu tak urgent. Sebab barang pro order itu sememangnya original. Takut punya takut kalau dapat fake product sebab murah akhirnya lega bila items yang saya dapat itu bukan fake. Takpe, biar lambat asal asli lol XD It can be salah satu good service diorang sebab cekap inform customer terlebih awal selepas confirm order barang! ^_^


What's in My HiShop.my box?

  1. Nature Republic Soothing & Moisture Aloe Vera 92% Soothing Gel 300ml - RM25.00
  2. Deoproce Hydro Green Tea Face Mist (100ml) - RM19.90
  3. Osmium Clean & Refresh Cleanser - FREE SAMPLE
  4. Osmium Peak Performance Moisturizer - FREE SAMPLE


Ratings / Overall: 4.5 / 5

First, berkenaan dengan Nature Republic tu. Walaupun lambat sampai tapi saya berpuas hati sangat item yang saya beli kat HiShop.my itu original. Yelah since NP ni dah banyak jual fake so kita perlu careful dalam bab asli dan fake ni. Paling puas hati, HiShop.my jual NP yang original lagi lagi SALES product Korea. Sebab itulah jangan lepaskan peluang untuk sentiasa ke HiShop.my sebab takut bila bila masa ada korean product sales kat situ. Dah lah ori, sales pulak tu XD Bertambah gila lagi HiShop.my siap bagi voucher code, promotion dan tak lupa pada FREE SAMPLES yang disediakan. Packaging HiShop.my lebih mengutamakan kekemasan dan keselamatan. Servis terbaik macam ni customer takkan lupakan bila bila masa.

Memandangkan korang dah baca ni, alang alang saya dengan murah hati nak bagi discount voucher code HiShop.my untuk korang 15% OFF! Jadi, jangan lupa masukkan kod ni sebelum checkout ok ^_^

VOUCHER CODE: FAHIMA



‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe



Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html