For You ^_^

Wednesday, April 23, 2014

REVIEW: 4U2 ENVY Lip Palette

Salam and hi everyone,




Name: 4U2 ENVY Lip Palette
Price: RM23.90
Where to get: http://www.hishop.my/4u2-envy-lip-palette

Packaging:

Pink black hard case, saiznya kecil dan ringan. So I think untuk travel pun sesuai =)

Material and Formula:

Terdapat 9 pilihan warna lips (orange, pink and red) dan 3 lip gloss / lip balm / glitter lips.

Warna lips agak terang and some lips color like pale/natural. Untuk Glitter lips, Walaupun ianya nampak berwarna pada palette tapi lepas apply, saya lihat warnanya mungkin agak transparent dan taste like jelly.


Likes:
  1. selain lips, lip balm/gloss juga disediakan. Jadi jangan risau pada mulut kering setiap masa =)
  2. mudah dibawa kemana mana kerana saiznya kecil dan ringan.
  3. warna banyak pilihan. 
  4. harga yang berpatutan dan murah.
Dislikes:
  1. bukan kalis air. Jadi, lepas makan mungkin lips boleh hilang/mudah remove.

Rating / Overall: 4 / 5



In my opinion, semua color lips mostly sesuai for natural and simple everyday makeup. Bila dipakai, warnanya tidak terlalu menonjol jadi my lips lebih selesa dan yakin. Berbeza pada lip palette yang lain, this 4U2 ENVY Lip Palette bukan sekadar untuk lipstik sahaja, malah turut tertarik pada glitter lips / lip balm look juga. Bila tengok glitter lips first time, terpengaruh pada warna tapi bila dipakai, ianya jadi nampak menyerlah kerana glitter bling bling dan warnanya nampak transparent dan taste really like jelly. Secara keseluruhannya, saya sangat berpuas hati pada quality baik lips lebih lebih lagi ianya mudah di bawa kemana mana. Tambahan pula, harganya sangat murah jadi korang juga boleh dapatkan 4U2 ENVY Lip Palette di http://www.hishop.my/4u2-envy-lip-palette. Keep calm and Selamat mencuba ^_~

‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, April 21, 2014

REVIEW: 4U2 Dreamgirl Together Double Blush

Salam and hello beauties,

Actually ni first time buat review blusher.And I hope you're enjoy my entry XD



Name: 4U2 Dreamgirl Together Double Blush No.01
Price: RM16.90
Where to get: http://www.hishop.my/4u2-dreamgirl-together-double-blush-no-01

Packaging:

From 4U2 Dreamgirl Together Double Blush, I choose No.01. Bertemakan merah jambu, bentuknya bulat, kecil tapi comel XD serta berus blusher disediakan.

Material and Formula:


Manufactured in Thailand.. Natural color, blendable and long lasting.



Like:
  1. warna cukup terang.
  2. amat menjimatkan. Tak perlu apply terlalu banyak sebab sekali sapu pipi terus jadi merah XD
  3. harga yang berpatutan dan murah.
Dislike:
  1. kadang kadang jadi terlalu merah walaupun apply dengan quantity sedikit. Maybe saya dah terbiasa pada natural makeup jadi kurang selesa jika pemerah pipi agak terlalu merah.
  2. berus blusher kurang selesa.

Rating / Overall: 3.8 / 5

Pertama sekali, saya suka dan puas hati dengan warna yang cukup terang jadi amat menjimatkan untuk apply dengan quantity yang sedikit, cuma saya kena perbaiki cara apply dengan betul agar blusher tidak terlampau merah. Tapi dengan adanya duo color, jadi boleh mengimbangkan warna kemerahan pada pipi kita. Usah risau pada harganya sebab ianya murah dan boleh dapatkan di HiShop.



‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe


Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html