For You ^_^

Monday, September 1, 2014

New Hijab Tutorial: Wide Shawl 3 Lines by InspireBunny

Salam and hello beauties,


Masa buat teaser untuk Fanfan Ribbon Brooch, some of my readers suka dan request my hijab style ala 3 tingkat. Why 3 lines? sebab aku tak tau nak letak apa nama hijab bertingkat tingkat. Masa tu first time jugak try hijab ala 3 tingkat atau lebih senang nak panggil 3 lines (3 garisan). Pada mulanya hijab ni agak sedikit messy but need more to adjust untuk kelihatan lebih baik. Jadi, nak try buat sekali lagi untuk tutorial.


  1. sediakan anak tudung, wide shawl (cotton vincose) dan brooch.
  2. lepas pakai anak tudung, lipat sedikit shawl untuk memudahkan bentuk muka. Then letakkan shawl di atas anak tudung, lipat di bahagian tepi kiri dan kanan dan pinkan di bahagian dagu. (macam korang pakai tudung bawal). Shawl sebelah pendek dan sebelah panjang.
  3. Di bahagian panjang, lipas sedikit untuk mendapatkan garisan pertama.Barulah letak bahagian panjang itu ke sebelah atas kiri kepala. Pada masa yang sama, kita dapat garisan pertama. Pastikan belakang shawl itu betul betul labuh supaya kita dapat garisan lebih di bahagian atas kepala.
  4. Lepas itu, untuk garisan kedua dan ketiga, tarik sedikit di belakang shawl itu dan letakkan ke atas kepala(rujuk gambar 3)
  5. pinkan dengan jarum or brooch kecil di bahagian tepi kanan dan kiri shawl. Elakkan pin di bahagian atas kepala sebab ketiga tiga garisan mungkin jadi tidak rata.
  6. untuk bahagian pendek, hiaskan dengan brooch cantik. I wear Fanfan Ribbon Brooch from Bunny Inspired. kemaskan dan SIAP ^_^
Caution:  3 lines tu jangan terlalu kembang sangat sebab silap silap ianya boleh jadi hijab disaster dan messy.

Lepas buat tutorial hijab, tetiba saya rasa nak jual tudung pulak. Siap FREE postage dan FREE gift. Agak agak ada yang nak beli tak? Apa pendapat korang?

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, August 25, 2014

[LATEST] Reben Brooch Pastel!

Salam and hello everyone,
Peminat pastel stuffs? ada good news untuk korang ^_^

Sekarang ni saya dah update new collection untuk Be Kawaii di Bunny Inspired iaitu Fanfan Ribbon Brooch. Untuk brooch Fanfan ni adalah pastel 2 tones dan plain with 10 different colors. Lebih khas, ianya sangat limited dan mungkin sukar untuk restock. Jadi, siapa cepat dulu maka dia dapat! =D

Fanfan Ribbon Brooch
(two tones pastel plain ribbon brooch)
Size: 8cm +/- x 5cm +/-
Material: high quality soft felt, satin and brooch
handmade and limited (1pc per each code). So, first come, first serve! =)


code: ff1

code: ff2

code: ff3

code: ff4

code: ff5

code: ff6

code: ff7

code: ff8

code: ff9

code: ff10

seriously saya sendiri pun terkejut macam mana dapat buat buat cute with Fanfan brooch easily padahal umur dah masuk 20'an...I mean, 22.... hahaha XD...Btw, jika berminat untuk order, sila isi order mana mana di bawah:

website: bybunnyinspired.blogspot.com/2013/09/order-form.html (reply via email)
Facebook fanpage: https://www.facebook.com/bunnyinspired
Facebook acc.: https://www.facebook.com/inspirasi.fai
(new) Wechat id: inspirebunny

P/S: T and C apply. I only accept payment Cimb bank and Maybank.
For those yang request hijab tutorial macam gambar diatas, saya cuba untuk buat tutorial next entry blog ni.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html