For You ^_^

Wednesday, July 23, 2014

Review: Miss Hana Gel Pencil Eyeliner (Stardust)

Salam and Hello everyone,


Miss me? hahaha....dah lama tak update blog since makin lama makin sibuk nak buat persiapan untuk hari raya nanti. Sorry sangat2 to all my readers yang tunggu my blog update >.<

Untuk eye makeup Hari Raya nanti, saya plan nak pakai satu produk Miss Hana eyeliner terbaru iaitu Miss Hana Gel Pencil Eyeliner (Stardust). Eyeliner ni cukup sesuai untuk Hari Raya sebab this eyeliner ada blink blink, serious sangat berbeza dari eyeliner biasa dan sangat cantik ^_^


Name: Miss Hana Water Proof Gel Eyeliner(Stardust)
Price: RM34.90 RM24.90
Where to get: http://www.nattacosme.com/cn/001c-Make-Up/003c-Eye-Makeup/006c-Eyeliner/Cn-Miss-Hana-Water-Proof-Gel-Eyeliner


Preview and Packaging:




Material and Formula:

mengandungi Cyclopentasiloxane, Trimethylsiloxysilicate, (+/-) Silica, Titanium Dioxide, Tocopherol, Polyethlene, Mica, Iron Oxides, Microcrystalline Wax, Methicone.

result for galaxy black

result for galaxy brown

Likes:
  1. good quality vintage packaging from Natta Cosme ^_^ 
  2. easy to apply.
  3. warna cukup terang.
  4. eye makeup jadi lebih menyerlah dengan adanya glitter walaupun simple makeup.
  5. tahan lama dan kalis air jadi eyeliner ni tidak mudah comot.
Dislikes:
  1.  kalau selalu pakai, lama kelamaan pencil ni akan jadi tumpul.

Rating / Overall: 4.5 / 5


Disamping memiliki glitter, paling penting ianya kalis air, tahan lama dan tidak mudah comot. Jadi, eyeliner ni tidak mudah hilang walaupun dicuci dengan air dan mudah hilang dengan makeup remover seperti biasa.  Ianya amat sesuai juga dipakai untuk musim panas. Warna pun dah cukup terang jadi cukup menjimatkan dan tak perlu nak apply tebal sangat. Eyeliner ni juga mudah apply tapi bila pencil dah tumpul mungkin menjadi agak sukar untuk apply. Secara keseluruhan, Galaxy black lebih menyerlah dan lebih kelihatan berbanding Galaxy brown. Mungkin sebab my natural skin tone. Tapi, kalau nak simple dan natural, saya suggest korang untuk try Galaxy brown. Btw, my eyes becomes more shine and lebih glamor with glitter. Harga pun cukup berpatutan dan boleh didapati di  Natta Cosme



GOOD NEWS! Apply discount coupon: "MHES20" entitle to get 20% OFF when purchase any colour of Miss Hana Water Proof Gel Eyeliner, this coupon expiry date will be on 31/8/2014. Buy here: http://www.nattacosme.com



Instagram: http://instagram.com/nattacosme
Website: http://www.nattacosme.com
Facebook: https://www.facebook.com/NattaCosme
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Tuesday, July 8, 2014

Bloop Buddyz Germ Blaster Review

Salam and hello everyone,

Memandangkan saya publish entri ni pada bulan Ramadhan, jadi first of all, saya ingin mengucapkan salam Ramadhan dan selamat berpuasa semua ~keke

Di bulan Ramadhan ni, bila dah tiba waktu sahur dan waktu berbuka, salah satu perkara yang paling penting adalah kebersihan. Dan sudah tentu setiap kali nak makan, kenalah cuci tangan terlebih dahulu. Bila tiba hari raya, bab makan kat rumah orang memang tak lari. Kadang kadang, selepas makan dan guna tisu kering memang tak cukup untuk bersihkan tangan kotor. Jadi, saya nak share satu benda comel ni boleh tolong kita untuk kebersihan yang boleh dibawa kemana mana =p


Name: Bloop Buddyz Germ Blaster
Price: RM24.90 (29ml x 5 and 1 holder)
Where to get: http://www.hishop.my/bloop

Packaging:

Botol kecil diperbuat daripada plastik jadi ianya selamat guna walau botol jatuh. Saya suka stiker depan kuman comel =p


Material and Formula:

I got blue germs XD

Blasting 99.9% of Germs Active cleansing beads and germ killers get dirty hands clean and leaves skin lightly scented.
5 Designs of Germ Blaster: Professor, Fuzzy, Dancing, Traveller & Loving.
1 Germ Blaster Holder (Christmas)
Active Ingredients: Triclosan 0.3%


Likes:
  1. cepat dan bersih. 
  2. gel tidak melekit.
  3. kecil dan ringan jadi mudah dibawa kemana mana.
  4. suka dan selesa pada bau segar Bloop Buddyz Germ Blaster. 
  5. tak perlu cuci dengan air dan sabun. sangat menjimatkan =)

Dislike:
  1. kuantiti sedikit untuk 1 botol jadi mungkin cepat habis sekiranya kerap dipakai.



Rating / Overall: 4.7 / 5

Pertama sekali, saya suka botol comel dia ~hehehe ianya kecil, ringan dan paling penting, mudah dibawa kemana mana. Masuk dalam poket kecil pun muat =p And seriously saya suka bau harum segar gel ni. Kalau nak tau, saya lebih selesa cuci tangan guna produk ni sebab tidak melekit dan bau yang segar lagi harum ^_^ Musim hari raya bakal tiba tak lama lagi. Nak beraya dan makan kat rumah orang pun tak jadi masalah kalau tangan yang kotor dan tak bersih sebab tak de tempat nak basuh tangan. So, nak beraya tu jangan lupa bawa Bloop Buddyz Germ Blaster, in sha Allah bersih =)

Website: http://www.hishop.my
‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html