For You ^_^

Monday, July 27, 2015

Outfits: My Eid 2015




Salam and hello everyone,

Setelah sebulan kita berpuasa dengan jayanya, saya yakin korang semua merasai kemeriahan hari lebaran yang cukup indah tak kira dalam kesenangan apatah lagi kesusahan dan kesedihan. Syukur dengan nikmat yang Allah berikan untuk kita.



Seperti tajuk di atas, saya kongsikan my outfit looks. Biasanya setiap tahun saya pakai baju kurung untuk syawal pertama tapi tahun ni agak berbeza sikit. Bukan sekadar baju kurung. Lebih kepada simple, elegant dan yang penting, menutup aurat.









First Day Raya Outfit


Glitter shawl: @byfyazara 
Love Jubah: Yaqut
Shoes: @somethingborrowed_official 
Polka black socks: @zaloramy
Maroon bag: @alfioraldobylindarafar 
Sunglasses: @riverisland

Beauty Details






2nd Day Raya Outfit


Glitter shawl: @byfyazara 
Shirt: Kooki
Pastel skirt: Pretty Jingga Boutique

Polka black socks: @zaloramy
Black inner: @zaloramy
Maroon bag: @alfioraldobylindarafar 



2% pandang sini,
98% pandang sana,
Selamat Hari Raya
XD




Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Wednesday, July 1, 2015

Outfit: Hipster Autoshow


Salam and hello everyone,


First of all, Selamat menyambut Ramadhan untuk semua pembaca blog. Dah berkurun rasanya tak update blog. Since dah sibuk dengan bermacam macam gaya especially buat fanfic story kat Asianfanfics.



Sebelum Ramadhan tiba masa tu, I was attend autoshow peringkat negeri sarawak sempena hari belia. Punya beberapa jam tolong abang jaga kereta. Pada mulanya memang upset sangat sebab banyak persaing hebat, punyalah juri serious meanwhile me hanya mampu tawakal jela. Kalau bukan rezeki? Belajar untuk redha bukan berdengki.


At the end of story tup tup Alhamdullilah dapat Best Modification Autoshow. Memang tak dijangka dapat award ni padahal saya fikir sememangnya banyak kereta yang hebat hebat belaka 0_0"  Ya, rezeki tetap rezeki siapa tahu kan.




Hipster Autoshow

25 Midtown outer: Nichii
Bag + Flats + Black Basic Top: ZALORA

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html