For You ^_^

Saturday, July 16, 2011

Apa Dah Terjadi Dengan Detective Conan?


Gambar dipetik dari atok google

Salam 1 blogger,
Sudah lebih 15 tahun citer Detective Conan dan buat masa ni dah lebih 600 episod ditayangkan (belum tamat lagi).Cerita Detective conan sebenarnya belum ada penyelesaian dari Aoyama (penulis) itu sendiri. Yang lawaknya, dari dulu sampai sekarang si conan masih lagi tak besar besar. Cik Bunny tertanya-tanya bila lah citer ni nak abis?dan sampai bila conan bertahan untuk bongkar rahsianya? Wah, bukan main lagi dia sentiasa bongkar rahsia kes orang lain sedangkan rahsia sendiri yang belum terbongkar. setiap kali cik Bunny tengok citer ni, cik Bunny selalu meneka siapa pembunuh misteri. Ada yang betul dan ada yang salah. saspen woo.

Apa yang pasti, dengar khabar dari peminat DC dari Indonesia, semua ahli2 organisasi hitam berjaya dikalahkan, shinichi kembali ke tubuh semula dan berkahwin dengan ran.... semua cerita yang ada di Detective Conan diceritakan oleh Shinichi Kudo sendiri yang sedang duduk di kerusi santai miliknya serta dikelilingi oleh wartawan dan ditemani oleh isterinya,Ran.

Kenapa Cik Bunny minat Detective Conan?
- jadi matang dan sentiasa berfikiran positif.
- jalan citer ni (part siasat) macam real detective.

Banyak perkara misteri yang masih tergantung. Apa yang Cik Bunny tahu adalah:
- 2 orang ahli organisasi hitam.
- Kaito Kid adalah sepupu Sinichi. (tak pasti)

Persoalan: Bila cerita Detective Conan akan berakhir?

Jom terjah blog mereka:
52) http://solahadi.blogspot.com
53) http://iniceritakulha.blogspot.com
54) http://zieadikchuwetz90.blogspot.com
55) http://pelik-oh-pelik.blogspot.com
56) http://farrahyong.blogspot.com
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



11 comments:

  1. tu yg pelik tu bial nk abis dah..aku pun paham yg tu je..organisasi hitam.. kih kih

    ReplyDelete
  2. yg kelakarnyew dh hbis summer n laen2, dye still gak kecik.. huk3.. cept lar hbs...

    ReplyDelete
  3. lagi satu, asik ayah ran jer yg slalu kena cucuk dgn conan. agaknya dh brp banyak jarum yg ditembak oleh conan dekat leher ayah ran yer...?

    ReplyDelete
  4. bykk sgt episode d.c ni.. hehe.. dulu selalu juga baca buka dia.. tp skrg da byk yg miss.. ^^

    ReplyDelete
  5. lame dah tak bace D.C.

    hahahaha.. ;p

    ReplyDelete
  6. DC memang best ,tak sbar nak tgok part sume org tauu DC=Shinichi Kudo <3
    setuju ngn @Santri T.P.I.N.I ! :D

    ReplyDelete
  7. cerita detective conan memang besh..
    ta jemu tengok..

    btw, thx 4 da promotg...emmuahxs..=D

    ReplyDelete
  8. A'ah ek...bile lah nak abis...nak tgk ending die gak...

    ReplyDelete
  9. wahhhh . tq sbb promote blog . ;)

    ReplyDelete
  10. Aik? mereka betul-2 laki bini ka?

    ReplyDelete