For You ^_^

Sunday, July 17, 2011

5 Tips Kurangkan Stress Korang style Cik Bunny

Salam 1 blogger,
Hari ni Cik Bunny nak share tips kurangkan stress dan cik bunny harap tips ini dapat dimanfaatkan untuk korang semua.


1) Muzik & Nyanyi
Muzik memainkan peranan penting untuk menenangkan fikiran. Jadi,dengar lagu2 tenang atau dengar sambil nyanyi,tak kisah lagu lama atau baru dan jangan dengar lagu2 rock sampai tahap gaban kerana makin stress + memeningkan kepala dan lama kelamaan = http://www.kampungfm.com/images/smilies/m040.gif
Kongsi Lagu:



2) Komedi
Hiburkan diri korang dengan baca buku2 komik atau cerita lawak.Ataupun menonton drama / filem komedi atau apa2 program komedi. Elakkan menonton cerita sedih kerana boleh menyentuh perasaan dan pada masa yang sama korang makin stress bila berfikir pasal cerita yang tiada penghujungnya. Brapa banyak ataula =.="
Kongsi Lawak:
  • Video lawak:


  • Senang cerita,pergi Google.com, search "lawak" dan cari sendiri http://www.kampungfm.com/images/smilies/icon_razz.gif



3) Melihat Pemandangan Indah

Gambar ini dipetik dari pokok Google ^_^

Daripada asyik berfikir perkara yang stress, sekali sekala rehatkan mata. Pandanglah objek berwarna hijau atau pemandangan yang indah kerana ini dapat merehatkan mata! Secara tidak langsung mampu mengurangkan stress korang ^_^ Bukannya tengok porn atau gambar lucah. Wat dosa free je kan kan http://www.kampungfm.com/images/smilies/icon_cool.gif

ATAU

Keluar dari rumah dan pergi ke tempat yang korang rasa agak menyenangkan sambil exercise dan menghirup udara segar. Contohnya di pantai. Tak perlu susah payah keluar duit untuk bercuti sampai ke Hawaii =p Kang makin stress sebab kewangan.

4) Makan Coklat atau aiskrim
Selalunya kita rasa pening kepala kerana stress dan banyak berfikir. Untuk pengetahuan anda, pening kepala juga berpunca dari kurang pengambilan gula. Jadi, Cik Bunny sarankan makan coklat atau aiskrim kerana makanan yang manis mampu mengurangkan kestressan korang.Kalau Cik Bunny rasa pening, kena makan coklat choki choki .~keke

5) Ingat Allah SWT
Tidak dinafikan,bagi yang beragama Islam, tak kira senang atau susah termasuk stress, sentiasa ingat pada Allah SWT, solat & berdoa kepada Allah SWT kerana mampu menenangkan hati dan fikiran.

Apa pendapat korang tentang tips kurangkan stress cara Cik Bunny?


Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



46 comments:

  1. terima kasih cik bunny. byk mmbntu sy yg sdg stress. hukhuk

    ReplyDelete
  2. Cik bunny yang comel :)
    best dapat follow blog ni :)
    kalau free singgah la ke blog saya, bg comment and nasihat.
    http://fahmiefiras.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. kalau yang makan cekelat time stress tu , setuju sgt ! :D

    ReplyDelete
  4. bagus~sy pon mmg praktik-kan smue nii

    ReplyDelete
  5. to Allah is the best way... =)

    sya pilih dengar muzik n ke beach jugak.. =)

    ReplyDelete
  6. lihat awek cun tak leh hilang stress eh??hehe

    ReplyDelete
  7. sign in google de prob..so terpaksa guna ANON :) : yuyue bnyk stress sekrg..tengs kongsi tips :)

    ReplyDelete
  8. nice tips cik bunny! nah amik lobak sdozen. hikhik

    *follow u lah! :)

    ReplyDelete
  9. tenda biru 2 lawak gle..gelak guling2..hihi

    ReplyDelete
  10. cik bunny..tq..kamoo punye blog mmg byk info utk sy yg kebutaan IT ni..hahahaha

    ReplyDelete
  11. memang boleh hilang stress kalau buat semua nie...hehhehe...

    ReplyDelete
  12. waahh...betol lah..sy pun selalu buat sjibik mcm yg cik bunny punye list tu..teeheee

    ReplyDelete
  13. wah...nice info, suka tengok gmbr dkt pantai tu...

    ReplyDelete
  14. bagus info tu cik bunny...menarik dan tertarik..:)

    ReplyDelete
  15. thanks, tips yang berguna utuk saya..

    sye selalu nye lau stress cepat je makan..

    hehe..

    ReplyDelete
  16. wahh, semua tips tu sye buat kalau stress. hihi :)

    ReplyDelete
  17. like2 this entry...
    thanks for sharing =)

    ReplyDelete
  18. nice entry leh jadi panduan..heheh

    ReplyDelete
  19. sy suke g pantai.. =) follow cik bunny..

    ReplyDelete
  20. ilang stress sat nie..indah sungguh permandangan pantai tu..=)

    ReplyDelete
  21. lawak tenda biru. pena tengok dulu -__-
    lawak gila

    ReplyDelete
  22. Thanks miss bunny.. tips yg best.. tapi saya tak suka makan coklat.. makan dodol pun ok kan..hehe

    ReplyDelete
  23. klu sy stress sy suka gigit kuku.. heheh

    ReplyDelete
  24. terima kasih cik bunny atas tips2 berguna ni.;)

    ReplyDelete
  25. thnks 4 that tips... minat ngn tips nmbr 4 2.. hehehe

    ReplyDelete
  26. jln2 sini dan follow kamu ye cik bunny... =)

    ReplyDelete
  27. MissCt buat sume tu mse stress.. dlm kate len, care kite same.. cume MissCt ad ag 1 tambahan.. WINDOW SHOPPING!! :)

    ReplyDelete
  28. cik bunny

    saya singgah sini..

    tq dah singgah blog saye ye..

    and most of tq for the tips..

    lovely

    ReplyDelete
  29. thnxz 4 de tips cik bunny...^__^

    ReplyDelete
  30. info:

    http://sukmabintara.blogspot.com/2011_07_01_archive.html

    ReplyDelete
  31. nasihat yg bagus..fik suke sume :)

    ReplyDelete
  32. hai.. salam kunjungan dari saya.. tips yang sangat benar n selalu apply untuk saya :D

    ReplyDelete
  33. bagus tips ni.. era guna semua tips kat atas tu kalo era stress.. hehe :)

    ReplyDelete
  34. kalo ms selalu dgr lagu n makan choclate huhu

    ReplyDelete
  35. momoy bila stress pergi pantai
    tengok laut rasa tenang

    ReplyDelete