For You ^_^

Friday, July 15, 2011

Lelaki yang paling sesuai untuk aku luahkan perasaan?

Salam 1 Blogger,
Jari jemari tak berhenti menaip apa yang dah terjadi pada Cik Bunny. Cik Bunny buat entri ni dah macam entri budak budak. Padahal dah besar panjang.Bukan apa, Semalam mak tanya:
"Kalau kau ade masalah, siapa lelaki atau teman lelaki yang kau nak luahkan?kat facebook ada tak? "
Cik Bunny terkejut dengar soalan mak. 0_0 Selalunya mak ayah lah tempat yang paling sesuai untuk meluahkan perasaan. kali ni lelaki?kat facebook? Adus, bergetar getar cuba mencari jawapan. Bukan soal kantoi. Dekat 3 tahun berfacebook dan sejak ade fb Cik Bunny pernah terfikir tapi tak pernah cari atau jumpa lelaki yang paling sesuai untuk Cik Bunny luahkan perasaan. Sebab Cik Bunny jenis yang sangat berhati-hati bila duduk berfb atau mana2 akaun media social. Dengan hati yang kembali tenang dan menjawab dengan hati yang sedih :
"Mak tau kan Cik Bunny belum ade teman lelaki so tak ade. Bukan senang nak cari lelaki yang dipercayai kat fb. Lebih2 lagi nak luahkan perasaan. "
Dulu Cik Bunny ade ramai kawan lelaki biasa but most of them are Chinese. =.=" yang tu Cik Bunny akan terangkan di entri seterusnya.
Sebenarnya Cik Bunny sendiri belum pernah alami bila Cik Bunny ada teman lelaki. Pasal cinta dan tips2 bukan main lagi rajin godek sebab nak tau apa yang mereka alami tapi sendiri yang belum ada usaha. Secara tidak langsung Cik Bunny masih single lagi,huhu =.= Dulu pernah gak ade sorang lelaki yang cik Bunny kenal tu nak jadikan cik Bunny teman wanita dia but memandangkan Cik Bunny fokus dengan pelajaran so Cik Bunny buat dia makin benci dengan Cik Bunny. Aish, sampai kesitu plak =.= Good girl Cik Bunny =p

Kesimpulannya, hanya ALLAH SWT yang paling2 sesuai untuk kita luahkan segalanya. Ingatlah Allah ketika susah dan senang =)

Persoalan: Kalau Cik Bunny ada masalah, nak ke korang (lelaki) dengar luahan Cik Bunny? Tup tup Cik Bunny kene marah atau nasihat(rasa diri bagus sangat) ,tu ar makin sedih dibuatnya =(

Jom terjah blog mereka:
47) http://luvnifca.blogspot.com
48) http://sophieisa.blogspot.com
49) http://bila2akurajin.blogspot.com
50) http://amanithecraziest.blogspot.com
51) http://kawaienana.blogspot.com
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



12 comments:

  1. Betul, taape cikBunny, kalau dah temu jodohnya, kejinjang pelamin terus ea.
    Luah pada Allah adalah paling tepat kerana Dia sentiasa mendengar rintihan hamba2nya..


    Entri Terbaru Saya : Day 4 of 30 days blog challenge
    Day 5: My Relationship Status

    Boleh tolong komen Sini?
    Hehe..

    ReplyDelete
  2. saya suke kesimpulan dari entry ni..
    hanya kepadaNYA tempat untuk mengadu segalanya. Allah Maha Penyayang. :)

    ReplyDelete
  3. betul2 , Allah la pakar kaunseling terhebat :)
    dah la hebat , free of charge lagi :)

    ReplyDelete
  4. Eh, eh, eh, tengs cik bunny!!! :)

    ReplyDelete
  5. Rasanya tak perlu kot nak luah masalah kat orang yg kita lom rapat sangat, coz diorang mostly takleh buat pape pun. Just tolong dengar je. Haha. Better luah kat member-member lelaki je (kalau nak jugak la). Hehe.

    ReplyDelete
  6. luah kt kwn pmpuan la sng-sng =). yup , Allah tmpt plg sesuai nk mengadu . btw , thnx cik bunny ! <3

    new entry : Segmen oshin : umur saye"

    ReplyDelete
  7. betul tu.Allah tmpat trbaik luahkn prasaan x kira duka atau gembira http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. mekasih cik Bunny kasi blog i interframe dlm entry ni

    ReplyDelete
  9. yup hanya ALLAH S.W.T shj tempat pengadu terbek !

    ReplyDelete