For You ^_^

Tuesday, September 6, 2011

[Bunny Diary] Beraya Tahun 2011 MERIAH =D

Salam 1 blogger,
Apa macam raya tahun ni? meriah atau tak? Dah brapa banyak duit raya dikumpul?keke
Memandangkan kali pertama Cik Bunny beraya dengan blog, Cik Bunny share pengalaman seminggu syawal.


Pengalaman Best sepanjang beraya?
Beraya dari Bintulu ke batu 10 sampai Tatau. Biar tak de duit raya janji ikhlas beraya sudah.

Dah berapa banyak duit raya dikumpul?
Memandangkan umo Cik Bunny masuk 19 taun, duit raya dah berkurangan, susah tol orang dewasa dapat duit raya....huaaaa =(

Pengalaman manis Raya tak dapat dilupakan?
Segmen karaoke dulu baru dapat duit raya sebanyak RM50 kat open house 4 family. Jangankan budak2, orang tua pon nak jugak =.="

Pengalaman seram Raya tak dapat dilupakan?
Ade sorang artis korea accident sebelum menjelang hari raya. Nak tau sape tekala sendiri. Akibat kebingungan, Cik Bunny terima mesej daripada dia sendiri menyatakan yang dia baik saja dan kecederaan tidak serius TAPI sepanjang dok hospital, dia sering tertanya2 siapa cik Bunny. huh percaya atau tidak itu terpulang pada korang...

Nasihat yang dok beraya
Kemeriahan Hari Raya sebenarnya bermula dari kita sendiri. Kalo raya tahun ni tak meriah means kurang usaha untuk meriahkan suasana hari raya. kalo nak kasi meriah lagi, rerajin le kunjung mengunjung ni.Tak perlu sampai bergantung pada orang lain. kalo tak de kenderaan skali pon cukup sekadar jalan kaki.Exercise la ckit. =.= kalo nak berkunjung kat rumah orang pon biarlah ikhlas bukannya semata2 nak minta duit raya saja. Biasakan diri beraya ke rumah orang tanpa mengharapkan balasan duit raya.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



10 comments:

  1. Selamat Hari Raya Maap Zahir & Batin... Inspired(BUNNY)@Cik Bunny

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum,

    Hai Cik Bunny.

    Meriah juga tahun nie.. ramai sanak saudara hari di kg, semua kg aku serbu... hahahaha syok beb raya, cuma wet raya je xd, maklumlaa dah besar panjang, sapa la nak kase wet raya, lain laa cik bunny nak kase kan! hahaha

    ReplyDelete
  3. biasa2 aja...tapi merasai kemeriahanyaa

    ReplyDelete
  4. kite pon dah kurang dpt duit aya..heee..
    same la..

    ReplyDelete
  5. sangat sama!!

    hang umo 19...me 18...haha!!

    biarpun duit raya yang kita dapat uh makin susah dapat...

    tapi yang best, kalau meningkat umur... nilai yang kita dapat tuu bertambah...

    kalau time kecik2 dulu...dapat RM1 dah melonjak keriangan yang teramat...

    bila sekarang....RM100 pun rasa sikit...

    so mungkin sebab tuu kot diorang orang2 akan bagi nilai yang lebih besar bila umur dah meningkat...hehe!!


    anyway...mood raya dah habis!! now focusing on final exam and MUET...

    Korea Lagi

    ReplyDelete
  6. ni mcm jwb soklan kena tag je..
    hehee

    ReplyDelete
  7. selamat hari raya maaf zahir batin dari kak yatie

    raya kakak tahun ni, biasa2 je, meriah juga, cuma yg tak meriahnya, kakak masih demam ni

    ReplyDelete
  8. tema baju raye kaler ape ms ni?

    ReplyDelete
  9. tahun ni nak lek mana lak?tempat yg sama k?

    ReplyDelete