For You ^_^

Friday, October 7, 2011

Misteri Panggilan Telefon


Mak: Hello
Anonymous: Hello, saya dari Celcom. Tahniah cik. Anda telah memenagi wang tunai sebanyak RM5000 menerusi no. telefon anda (no. hp). Sila beri keterangan maklumat peribadi anda. Apa nama bank anda?
Mak: Cik ni siapa?
Anonymous: Cik tak perlu tahu siapa saya. Saya dari pihak Celcom. Apa nama bank anda?
Mak: Apa?!
Anonymous: Cik ni tak dengar ke?! (dengan nada marah) Apa nama bank anda?

Mak terus letak telefon...

Kau ingat mak Cik Bunny terus percaya ke cakap kau, ha? Ade ke patut orang umumkan pemenang dah marah2...huhu =.=

Hari Jumaat yang mulia, Cik Bunny nasihatkan walaupon anda bukan pengguna celcom, jika anda menerima panggilan cam ni, lebih baik jangan layan untuk mengelak wang dalam akaun bank anda kebas buat selamanya...

Mak baru sahaja menerima mesej dari real celcom punya:
" RM0 Bank Negara: Sila berwaspada! Jgn melayani permintaan utk info kewangan/pemindahan wang melalui pggln, emel, SMS yg tidak diduga."
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



12 comments:

  1. pena jgk terima pggilan mcm nie tpi tak p'caya.

    ReplyDelete
  2. teruk betul..
    Kalo ade org tertipu sushla..

    ReplyDelete
  3. eh eh..sampai kol pun ade da ye skang ni? hishh..bahayanya..

    ReplyDelete
  4. mcm bodoh je org yg kol 2...ingt kita bodoh ke...mana ada org umumkn kita mng something pas2 bila tny sape dia kata xperlu tau dia sape...x ke plik namanya....klu ada org bg no akaun n detail juga kt org cm 2 xtau la cm ne nk ckp...(aku ni sng je ckp org bdh kn...kang kena kt batang idung sendiri,bru tau)...

    ReplyDelete
  5. betul2..
    zaman sekarang...
    kalau orang-orang muda ok lagi..
    tahu dah tu penipuan..
    kalau pakcik makcik yang tak tau..

    ReplyDelete
  6. HAHA! terbaik la mak cik bunny xD

    ReplyDelete
  7. klaka nye orang tu punye ayat "cik tak perlu tahu name saye" (gelak guling². hee) nampak sgt nak menipu.

    ReplyDelete