For You ^_^

Saturday, October 1, 2011

Pengajaran Angry Bird untuk Kita semua

Salam 1 blogger,
nowdays cik Bunny rasa 1 dunia dah tau sape angry bird termasuk rakan2 dia skali. Cik Bunny mula kenal angry bird sejak kecoh berita pasal movie dia. Actually, angry bird tu just game je terutama kita melastik angry bird or rakan2 guna superpower diorg masing2 untuk hancurkan mane2 kayu or batu bata kepunyaan si musuh mereka yang bernama khinzir demi menyelamatkan telur2 angry bird masing2.



main game Angry bird bersama Samsung Galaxy



Bile dah klik PLAY, Cik Bunny tertanya tanya pulak kenapa angry bird sanggup bertarung nyawa demi menyelamatkan telur2 mereka yang dicuri oleh khinzir? Cik Bunny rasa tak sanggup nak lastik angry bird sebab tak nak tengok diorg mati tapi diorg seperti degil nak suruh cik Bunny lastik diorg =.="
Cuba bayangkan, angry bird pon sayang anak...setengah manusia pula buang anak yang baru lahir ke merata tempat... kes buang anak memang sentiasa di newspaper. Tak kire tua atau muda. Dah jemu dengar.... Angry bird, it's just game, tengok ape dia buat? Renung2kan lah...
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



9 comments:

  1. bez eyh... smsung galxy..;p.. mek xpnah gik men angry bird ya.. hoho

    ReplyDelete
  2. Betul tue... Ada jugak makna tersirat di situ... :)

    ReplyDelete
  3. khinzir makan telor burung je,,.. mana kenyang..hehehe

    ReplyDelete
  4. khinzir tu mmg.. dah name khinzir .. macam khinzir la prangainye!!!

    ReplyDelete
  5. penuh makna post ni,itulah dlm permainan pun diselitkan nilai keibubapaan sayangkan anak. Tp dlm dunia realiti, sebaliknya berlaku. Amat sedih bila melihat bayi2 yg x bdosa dibuang spt tiada nilainya mereka..:(

    ReplyDelete
  6. sweet na? pengajaran yg bermkna... hiii x pnah terpikey...

    ReplyDelete
  7. hahahahaha,biar mati anak jangan mati adat :P

    ReplyDelete
  8. satu lagi contoh haiwan tak berakal tapi tahu erti kasih sayang. ;)

    ReplyDelete