For You ^_^

Friday, October 14, 2011

Pengajaran Binatang liar untuk Kita, manusia...

Salam 1 blogger,
Dah lama Cik Bunny tak update entry. korang apa kabar? sihat? sempena entri Jumaat ni Cik Bunny nak kongsikan kisah benar yang betul2 menyentuh hati. Walaupon cerita ni dah lama, tak salahkan nak share mane tau kot2 korang belum tau hal ni.

Sebelum itu, jom kita tengok video ni =)



Untuk pendekkan lagi cerita, jom tengok video ni




Apa macam? segelintir orang cakap manusia kurang ajar, Perangai Dah Macam Binatang. Abis tu, singa siap peluk2 tuannya yang dah lama ditinggalkan(sebab terlalu besar & dikuathiri mengancam penduduk) sejak setahun tu ape? Inilah kasih sayang anugerah ALLAH yang tak ternilai. Binatang tidak mengira kejam mana sekali pon tau erti kasih sayang terhadap tuannya. Berbeza dengan manusia. kes buang anak la, derhaka dengan ibubapa, lupa diri leka kekayaan dunia dan lain2...



So, anggaplah video ni sebagai iktibar untuk kita.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



8 comments:

  1. oh video ni..touching kot..x sangka haiwan liar mcm ni pon ade perasaan sayang dan rindu..kuasa ALLAH.. :)

    ReplyDelete
  2. time saya tengok oprah, video ni pun ada gak.
    Sumpah kuar air mata jantan! haha! :D

    ReplyDelete
  3. comei singa tu..bese la tu Cb..skang dunia akhir zaman..

    ReplyDelete
  4. singa comel? korang ni biar betul =.="

    ReplyDelete
  5. kalau binatang kejam xpe sebab itu memang makanannya.. tp manusia ini? pelik betol manusia sekarang..

    ReplyDelete
  6. beze manusia & haiwan ialah akal. tapi binatang yang tak berakal tu la tahu kasih sayang.

    ReplyDelete