For You ^_^

Friday, October 28, 2011

Tips Ajak Orang LIKE gambar contest di Facebook

Dipetik dari atok google



Salam 1 blogger,
Contest gambar like terbanyak ni semestinya menjadi kebiasaan di facebook. Segelintir facebooker tak suka plus menyampah bile diajak atau disuruh untuk like gambar fb betul kan? siap kutuk mengutuk sebab menganggu semak notification =.="
Kali ni Cik Bunny nak kongsikan tips cam mane nak ajak rakan2 korang LIKE gambar fb dengan cara yang betul.

1) share gambar untuk like di wall fb anda & rakan
- Bile contest dah start, firstly, apa yang perlu korang buat ialah copy link gambar contest, paste dekat wall fb korang, tulis ayat2 yang korang rasa tarik perhatian rakan2 dan klik share. Jangan share kat rakan2 korang yang tak dikenali. silap haribulan korang dapat pelempang. Kalo boleh, share gambar korang kat wall kawan rapat, saudara mara ataupon orang yang pernah korang jumpa.

2) Create Event di Facebook anda sendiri

- means korang buat event untuk LIKE gambar kat fb korang sendiri bukannya buat event di mana2 group MELAINKAN korang adalah owner fb group. caranya just pegi home then kat sebelah kiri klik event dan klik "create event". contohnya,


Cara betul ajak kawan like FB melalui event guna fb sendiri. klik pix ni untuk tumbesaran




Cara salah ajak kawan like FB melalui event di mana2 group. klik pix ni untuk tumbesaran

3) Rajin Blogwalking

- Tidak dinafikan. If terdesak sangat nak dapat like banyak2, rerajin singgah dari blog ke blog orang dan tinggalkan jejak like gambar di chatbox.

4) Wat Contest, Giveaway atau segmen

- Itupon kalo korang berduit nak beli hadiah untuk pemenang GA/contest atau wat segmen tanpa hadiah. Wat syarat2 untuk like gambar contest. Dengan cara ni mungkin berkesan untuk dapatkan liker yang banyak. Sebagai contoh, korang boleh tengok GA like gambar kat SINI.

Sampai sini saja tips dari Cik Bunny. Berkesan atau tak, yang penting jangan sampai orang menyampah wat semak notification dengan kita sudah =.=
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



11 comments:

  1. aahla.ada yang buat anda group blogger.ish2.

    ReplyDelete
  2. tapi pendapat sy kalau nak buat contest berpandukan gambar tak perlu lah berpa org like yang ramai kan, perlukan judges yang lebih professional :)

    ReplyDelete
  3. selalunya memang agak susah kalau kita nak berkempen gambar like ni.. sy pun tgh masuk skrg ..

    ReplyDelete
  4. kadang2 mcm x suke dengan contest yg berdasarkan like terbanyak.,,x fair pon ye jugak

    ReplyDelete
  5. follow me back ok...

    http://camzoneteam.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. emm actually Ms x suka join contest yg suka like2 gambo2 ni hehe

    ReplyDelete
  7. skrg ni pun dah semak dgn semua bnde suh like. huhu. mcm² ragam blogger.

    ReplyDelete
  8. Tlg like pic neyh.llike anda amat saya hargai...
    Tq..


    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=479423172092372&set=a.479186698782686.112332.478396552195034&type=1&comment_id=1379854&ref=notif&notif_t=mentions_comment

    ReplyDelete
  9. Kenapa semua x menjadi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak semuanya berkesan. yg penting usaha tangga kejayaan =p

      Delete