For You ^_^

Sunday, October 16, 2011

Top 5 perkara yang paling menyampah ketika Menerima Panggilan Telefon

Dipetik dari atok google


1) Curi Talian
- Jawab je panggilan, mesti ade bunyi orang tengah dail no. mak cakap tu tandanya ade orang curi talian kita. kalo kita tunggu lama2, silap haribulan bil. telefon meningkat! 1 family Cik Bunny dah puas dalam situasi camni. Of course maki habis habisan. Siap menyumpah lagi!

2) Salah Nombor tapi Masih call jugak
- Panggilan pertama, cakap salah nombor. Panggilan kedua, tanya siapa. Hoi, dah tau salah nombor buat apa kau kol aku balik dan tanya siapa aku?! So, jangan sebarkan no. telefon korang terutamanya internet sebab berkemungkinan besar pemanggil nak main mainkan korang atau bagitau maklumat peribadi. Bahaya woo...

3) Keadaan sibuk, pastu jawab panggilan, malangnya panggilan terputus
- Tengah sibuk mengemas rumah, kerja di dapur, tetiba telefon berbunyi. Bile dah angkat, panggilan terputus. Potong stim betul!

4) Jawab panggilan tapi suruh call balik, sembang panjang2. Jimat duit kononnya
- atau miskol. Dia suruh call balik semata2 menjimatkan kedit or bil telefon. Bijak rupanya kau nih! Pemanggil pulak yang menanggung beban. MELAINKAN ade kecemasan or hal penting. Kalo Cik Bunny call balik dan sembang hal tak penting, cakap "aku nak out dulu, aku ada hal ni", padahal tak sibuk pon. Boring ma! Untuk pengetahuan, Cik Bunny ni jenis tak banyak cakap,bukan sombong. Kalo hal penting, automatik cakap 24 jam tak habis!


5) Menerima panggilan dan cakap menang peraduan ape ntah
- Malas nak mention panjang2. Senang cerita. Sila baca entri ni.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



9 comments:

  1. menyampah kot kalau mcm tu.pnh enth dr indon agknye kol hp tnye ni spe. bodoh tol.

    ReplyDelete
  2. hihi. setakat ni just terima anon call je. penat kot nk ckp salah org.adess

    ReplyDelete
  3. mmg tu semua perkara yg buat org sakit hati kan..bila dapat unknown call..then dia tanye balik kita sape...sabo jela..~~

    ReplyDelete
  4. @suhailaselaginella

    Bile ditanya pasal bank, daripada hilang sabo, baik letak telefon~lalala

    ReplyDelete
  5. selalunya tak jawab kol kalau no. tak familiar...

    ReplyDelete
  6. satu lagi, call org jual insuran. huhu. memang grrrrr.

    ReplyDelete