For You ^_^

Saturday, October 8, 2011

Ulangtahun Pertama: 15 Fakta Menarik Tentang Blog Cik Bunny



Salam 1 blogger,
Kini Blog Cik Bunny sudah berusia Setahun dan hari ini merupakan hari ulangtahun Pertama Blog Cik Bunny. Maknanya, Cik Bunny sudah setahun berblogging. Dan Alhamdullilah segalanya berjalan dengan lancar =)



15 Fakta Menarik Tentang Blog Cik Bunny:

1) Sepanjang berblog, Nama sebenar Cik Bunny langsung tidak dinyatakan atas sebab tertentu. Hanya blogger tertentu sahaja yang tahu nama sebenar Cik Bunny.

2) Tarikh lahir Cik Bunny tidak pernah ditulis di blog kerana hari lahir Cik Bunny paling senang diingati orang. Sebagai klu, 'my birthday is a last day of a year.'

3) Pada mulanya, blog ni bertujuan blog peribadi(bukan blog gosip artis) yang pernah mengamalkan 'i follow you, you follow me' dan suka letak widget banyak2. Sejak terbaca panduan dari Mas Ahmad, blog Cik Bunny jauh lebih berubah.

4) Link asal blog ini ialah cutedalover.blogspot.com , kini ditukar ke inspirebunny.blogspot.com kerana link blog asal macam 'link gedik'. If tak caye klik sini dan perhatikan link blog pada setiap gambar XD

5) Target sebenar follower untuk setahun adalah 1k followers. Alhamdullilah sudah tercapai lebih dari 1k =D

6) Sudah setahun berblog, walaupon wat entri dan pose gedik mana skalipon, Alhamdullilah Cik Bunny bersyukur kerana rasa tiada haters di blog Cik Bunny.

7) Dihana ialah orang pertama follow blog ni dan Chazz ialah orang pertama komen blog ni.

8) Mula berblog pada 8 October 2010 dan mula aktif berblog pada bulan April 2011. Entri pertama Cik Bunny ialah My First Post.

9) Nama gelaran "Cik Bunny" sempena nama binatang peliharaan arnab dulu yang bernama Bunny (sekitar 2002-2003).Nama ni hanya di dunia blog, twitter dan Octove sahaja. Semua laman sosial berdaftar atas nama "Fai". (Dulu Cik Bunny pernah bela arnab, kini tiada lagi =.= )

10) Segmen pertama cik Bunny ialah Segmen Siapa Idola Anda? dan orang pertama yang join segmen ni ialah http://cheksunnyboomboom.blogspot.com


11) Kata kunci yang paling banyak masuk ke blog ni ialah mamee monster.

12) First time join giveaway ialah magnoliapert Giveaway dan first time menang giveaway ialah Giveaway Melati Cantik.

13) Dah mencuba Heartbeat, Advertlets, nuffnang, says.my dan churp2. Yang paling berbaloi setakat ni ialah Churp2.

14) Entri yang mendapat pageviews tertinggi ialah . Jom blogwalking ramai2

15) Penyumbang trafik terbanyak dalam setahun adalah www.benashaari.com ,www.lailyqaisyirah.com dan www.ceritamamat.com

Terima kasih kepada semua penyokong,pembaca dan followers kerana support Cik Bunny selama ini sepanjang berblogging. Walaupun blog Cik Bunny tidak sefemes yang disangkakan, yang penting Cik Bunny berpuas hati dengan blog Cik Bunny. Keep in Blogging =)

UPDATED!

Setelah sekian lama menunggu, akhirnya dapat Cash Out Churp2 pada tepat hari ulangtahun Pertama Blog Cik Bunny! Thanks atas sudi klik Churp2 Cik Bunny =D

P/S: Akan terjah blog dan balas komen kepada blogger yang komen entri ni ^_^
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



10 comments:

  1. selamat hari jadi!!
    best baca fakta yg cik bunny tulis tu..

    ReplyDelete
  2. wah! tahniah cik Bunny! Saya nak tau lah juga nama sebenar! ^^

    ReplyDelete
  3. huhu selamat ulang tahun ^.^ tahun depan 2k pula tak pun 3k follower :)

    ReplyDelete
  4. woaa...thniah!!slamat ari jd kt blog ni..
    keep blogging :)

    ReplyDelete
  5. wahhhhh. nak jugak la, nnt genap setahun nak cashout. insha ALLAH.

    ReplyDelete