For You ^_^

Sunday, November 13, 2011

Sandwich Nugget Tempura l Entry Bergambar

Salam 1 blogger,
*Bukan entry bajet Mat Gebu =p
Minggu lepas cik Bunny ade post entry percubaan sajian petang , kali ni cik Bunny nak try wat sandwich simple untuk sajian pagi. Kalo untuk sajian petang malam pon tak pe. cik Bunny tak kesah. Bagi yang masih bujang tak tau nak masak ape, tryla wat sandwich ni ^_^


Bahan2nya seperti di atas. cara membuatnya just wat telur goreng tapi makesure pukul telur sampai kembang iaitu bila telur putih dan telur kuning dicampuradukkan dengan sepenuhnya. Time goreng nanti telur tu akan jadi kembang.(*ayat baru belajar masak telur plak =.=" )
Pada masa yang sama sediakan 4 ketul tempura ayam untuk 1 sandwich dan goreng seperti biasa. Pastu toskan dan biarkan sejuk ckit. Then barula hiris tempura dibelah tepi supaya nampak nipis dan sama rata. Lastly, korang pandai2la nak hias sandwich. Kalo nak tambah dengan bahan lain pon boleh asalkan sedap.


Hasil yang agak memuaskan. awat kabur sangat gambar ni =.=


Sajian ni simple je. Mane tau kot timbul idea nak try wat sajian simple cam ni. Nway,Selamat mencuba ^_^
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



10 comments:

  1. bngun bangun baca entri nie terus lapar :(

    ReplyDelete
  2. bila tengok gambar ni, baru tahu kenapa perut ni berbunyi... b'blogging sampai lupa nak makan... hak3... :)

    ReplyDelete
  3. kembar cik bunny datang neh...heheh

    tetiba lapoor...ne gigih nak p dapur masak neh...ehhehe

    ReplyDelete
  4. nak satuuuuu. taknak mayo okey!. hee.

    ReplyDelete
  5. Dayah selalu buat resipi cmnii .Memang sedapp :D

    ReplyDelete