For You ^_^

Friday, December 23, 2011

Tips Dapatkan Status Gliteratti dari Nuffnang

Salam 1 blogger,
Pertama kali Cik Bunny buat entri pasal Nuffnang. Cik Bunny rasa dah ramai blogger kenal Nuffnang kan ^_^ Ada segelintir blogger tertanya2 kenapa status keahlian bertukar kepada ahli biasa? Mungkin kes camni berpunca daripada kesilapan ahli sendiri. So, Cik Bunny nak kongsikan bagaimana nak dapatkan semula status Gliteratti dari Nuffnang.


sampai sekarang Cik Bunny pon berstatus Gliteratti..keke


1) Jangan pasang iklan lain selain Nuffnang
  • Maksud Cik Bunny ialah kalau korang pasang iklan lain seperti Youthsays, Advertlets dan lain2, berkemungkinan besar status Gliteratti akan hilang dengan serta merta sebab segelintir iklan lain adalah pesaing Nuffnang. Kalau tak silap Nuffnang ada reply tiket Cik Bunny bahawa Youthsays aka says.my sudah dicopkan sebagai pesaing Nuffnang. Tak salah nak pasang iklan lain tapi Cik Bunny nasihatkan kalau korang nak kekalkan status Gliteratti tu cepat2la buang iklan says.my tu sebelum Nuffnang check blog korang. Kalau terdesak sangat nak pasang iklan lain, lebih baik korang pasang iklan Churp2. Dia kan adik Nuffnang. Nak tau cam mana nak daftar Churp2? klik sini.

2) Kedudukan Iklan
  • Unit iklan terbahagi kepada 3 iaitu leaderboard (A), skyscraper(C) dan large rectangle(B). So, Kedudukan iklan mestilah betul seperti gambar dibawah.

3) Selalu terjah Nuffnang
  • skali skala usha2 la singgah Nuffnang dan update profile. Tapi sebelum update, kene ikot tips 1 dan 2 ok.

Di Nuffnang, Status Gliteratti tersangatlah penting sebab walaupon visitor tak klik iklan, sekurang kurangnya earning akan masuk hasil trafik tinggi blog korang yang dinamakan earning BE. Berbaloi ma ^_^ Kalau korang nak dapatkan BE tapi ahli biasa Nuffnang, jangan mimpi le nak dapat BE =.="
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



10 comments:

  1. anys nak tnya , cmne leh dapat RM100 dengan churp2 tu ,. ? bg tipss2 kit leh ? hehe , anys dah dftar dahh ..

    ReplyDelete
  2. @CikAnyss' :O

    Terima kasih request tips. Cik Bunny cuba kongsi tips nak dapatkan RM100. tunggu k =)

    ReplyDelete
  3. nak letak iklan kat nuffnang tu macam mana ek? :). tak tau lagi cara yang betul.

    ReplyDelete
  4. owh...gtu patut la..huhuhu...btw thanks cik bunny..^-^

    ReplyDelete
  5. @Eza Boom Boom :) add new gadget, amek url gambar dari nuffnang tu, pastu letak kat blog. pastu susun. errr.... Cik Bunny, tolong! :)

    ReplyDelete
  6. http://eabufairytale.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-by-anis-and-aina.html

    najwa tag cik bunny tau. tq! :)

    ReplyDelete
  7. Yana tag utk join GA nie
    http://almiraalwani.blogspot.com/2011/12/giveaway-1st-cik-violet.html

    ReplyDelete
  8. ye..kita jgn menduakan nuff kesimpulannya haha^^

    ReplyDelete
  9. advertlet kire pesaing nuffnang jugak ke? cik bunny letak due² tu. huhu.

    ReplyDelete