For You ^_^

Tuesday, December 13, 2011

Tips Hadapi Haters Di Blog

Salam 1 blogger,
Setiap kali Cik Bunny terjah blog femes seperti Ben Ashaari, Yuyu dll, ada2 saja timbulnya haters. Diorang nampak cool je berdepan dengan haters. Mybe diorang dah puas kot hadapi semua ni. Ok, kali ni Cik Bunny nak share tips ni yang mungkin membantu korang bila berdepan dengan orang yang benci kat kita. Buat masa ni mungkin cik Bunny jarang ada haters sebab sekarang ni belum ada yang nak luahkan rasa benci kat Cik Bunny. Tapi Cik Bunny dapat rasa ada orang yang dengki kat Cik Bunny kerana segmen. sampai camtu skali 0_0 Minta dijauhkan =(



Dipetik dari atok google


Tips Hadapi Haters

1) Jangan Aibkan Orang lain
- Bila orang dah benci kat kita sampai mereka buat entri maki habis habisan, lebih baik kita jangan ulangi apa yang mereka lakukan. Berkemungkinan besar boleh menimbulkan rasa dendam dan pada masa yang sama iblis bertambah suka dengan apa yang kita buat. Kalo dah tak tahan sangat nak buat entri untuk haters, cukup sekadar copy paste ayat mereka dan censor orang yang terlibat. Mane tau kot kot bukan mereka yang buat, kita salah sangka =.=

2) Jaga keselamatan email, facebook dan laman2 sosial yang lain
- Nak letak maklumat peribadi kat blog bagi memudahkan orang lain contact kita tak salah. Tapi jangan lebih sangat. Bemungkinan besar maklumat peribadi kita akan terdedah kepada pihak yang tidak bertanggungjawab terutamanya haters. Lebih membahayakan jika blog kita kena hack. Sebab itu kenapa Cik Bunny tak suka letak email dan fb kat blog.

3) Anggap saja itu satu pencapaian
- Tenang dan bersabar! Bukan senang timbul ada haters sebab cemburu dengan kelebihan pada blog kita. semakin femes blog kita, mungkin semakin bertambah orang dengki kat kita. Bila blog dah femes dan berjaya, buat satu entri khas untuk simpan pencapaian. Orang yang berjaya adalah orang yang selalu berfikiran positif =)

4) Buat2 tak layan
- Senang citer, better tak payah layan. makin dilayan, makin menyakitkan hati. Haters yang senang hati. Biar cakap sombong sebab kita malas nak jawab ayat panas mereka. Yang sibuk sangat cari nahas kat orang lain sape suruh? =.=*

5) Sebarkan hadis, quote, dll
- Daripada menanam perasaan marah dengan hater(s), alangkah baiknya tenangkan diri dengan baca & sebarkan ayat2 yang berkaitan dengan keburukan dengki, benci, cemburu dll bukan sahaja kepada hater(s) malah untuk semua pembaca. contohnya:



Sampai sini saja Cik Bunny nak kongsikan. kalo ade apa2 nak tambah, silakan. Terima kasih kerana sudi baca =)
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



12 comments:

  1. betul2..setuju ngn tips awak.. :)

    ReplyDelete
  2. kite selamat .. ta de haters .. hehe , blog ta laku T.T

    ReplyDelete
  3. kdg2 kte buat bnda baik pn org xske.hmmm...payah btul nk jge hati sme org kn.

    ReplyDelete
  4. @aReLaN
    tu ar. kita belum tau apa diorang nak sebenarnya =.=

    ReplyDelete
  5. sekarang haters merata-rata.. dah tak dpt dibendung... **jgn simbah minyak pada api... nanti teruk jadinya kan :)

    ReplyDelete
  6. hehehe , Nurrul pun kalau ada haters nie.. buat tak taw keujudan nya sudah.. err

    ReplyDelete
  7. sape benci saya? meh face to face ( Ceh , ayat mcm terer sgt :P )
    haha!

    ReplyDelete
  8. tips no 5 boleh usha entri ni. ;)

    http://farizafairuz.blogspot.com/2011/11/fattabiouni-pleasant-speech.html

    ReplyDelete
  9. BARU TADI ADA ORG HNTAR DKT CHATBOX YANA MCM NEY "Perasan Comel" , hahaha , pelik betul..

    ReplyDelete