For You ^_^

Monday, December 26, 2011

Tips Tingkatkan Earning Churp2 [Bahagian 2]

Salam 1 blogger,


rehat sebentar sambil makan biskut Churp churp

Tips ni adalah atas permintaan dari para blogger. Sebelum baca entri ni, kepada sesiapa yang masih belum daftar churp2, sila ke entri bahagian 1: Tips Tingkatkan Earning Churp2 [Bahagian 1]. Dah abis daftar? ok, sekarang cik Bunny nak jelaskan macam mana Cik Bunny dapat RM100 sekaligus dari Churp churp dengan cara yang betul dan diterima oleh pihak Churp churp.

1) Rajinkan diri untuk share kempen di twitter dan wall facebook sendiri
twitter dan facebook sendiri adalah tempat paling terbaik untuk korang share kempen. kira korang boleh spam kempen di wall sendiri. korang boleh share kempen di laman sosial yang lain asalkan bukan laman web porn sudah =.="

2) Letak link kempen churp2 di sidebar
Korang boleh promote Churp churp kat sidebar sama ada dalam bentuk bergambar atau text link. Contohnya,

Link Churp2 Bergambar:




Text Link:


pastikan korang guna ayat yang menarik perhatian pengunjung supaya klik iklan. Bukan lain orang nak klik, lain yang keluar. Also please jangan paksa atau minta tolong orang lain untuk klik iklan korang sebab kira dah melanggar peraturan Churp churp. Sila pergi ke faq churp2 , cari gambar "no to" dan baca peraturan no.8 .

3) Buat entri mengenai kempen dari churp2
tip ni bukan saja membantu korang elak daripada kekeringan idea malah dengan cara ni serious duit masuk! contohnya, entri ni.

4) Be alert setiap kali churp2 update kempen terbaru!
Untuk penetahuan korang, pihak Churp churp akan tukar kempen setiap hari. So bila ada kempen terbaru, korang mesti cepat2 buang kempen lama (kempen yang tiada dalam list social sharing) dan tukarkan kepada kempen baru. Ini kerana bila pengunjung klik kempen lama, secara automatik duit takkan masuk!
5) Keikhlasan dan bersabar
pihak Churp churp selalunya akan update earning kita sekali sehari. kedang2 sampai seminggu. Bergantung pada pihak Churp churp sendiri. Kita selalunya pernah mengalami situasi promote kempen Churp churp habis habisan, esok hari income tak masuk2 betul tak? Tu perkara biasa beb! Cik Bunny pon dah puas kena. As churper, korang kene bersabar. Jangan jadikan situasi sebegini terus mematahkan semangat korang untuk teruskan promote Churp churp. Apa yang penting niat korang betul2 ikhlas. Jangan asyik fikir pasal duit je sampai lupa apa tujuan asal korang buat blog. Silap haribulan menyesal tak sudah, so chill... =.="

Cik Bunny harap semoga tips2 ni boleh membantu korang untuk bersabar menunggu income dari Churp churp. Terima kasih kerana sudi membaca entri ni sampai habis dan pada yang sudi klik Churp churp Cik Bunny.
Doa dimurahkan rezeki untuk korang, selamat berchurping ^_^



Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



17 comments:

  1. hakhak, entahla.. sye ada churp-churp. tp mlas lgi nk dptkn hsilnyaa.. kihkih

    ReplyDelete
  2. yessssss1 yang penting rajin dan bersabar :))

    ReplyDelete
  3. cik bunny, kdg Lala dpt utk social seeding tu...
    dia tulis situ sumit draft, bukan share...
    maksudnya apa?

    ReplyDelete
  4. susah jugk nak dapat duit churp2 nie.. banyak pantang lrg..

    ReplyDelete
  5. kena byk sabar nak tggu earning cecah rm100..

    ReplyDelete
  6. wahhh sampai cecah 100 . hebakk nye (:

    ReplyDelete
  7. cmne nk pasang link bergambar?

    ReplyDelete
  8. tQ cik Bunny 4 da tips..tips nie btul2 mmbntu sy..hihi

    ReplyDelete
  9. tq Cik Bunny for the tips...Cik Bunny,SN nak tnye ny...mcm mne nak aktifkan churp2 dkt twitter r?

    ReplyDelete
  10. CB akan cuba jawab soalan korang, tunggu k =)

    ReplyDelete
  11. terima kasih untuk entry ini, sy akn mula sekarang :D

    ReplyDelete
  12. saya dah ada churp-2 lama .
    tp , disbbkan fb saya kna lock , jd churp-2 tu tak dpt buka !
    Dah ade 3 ringgit dlm tu T_T

    churp-2 bru skang masih 0.00

    ReplyDelete
  13. yg pasti, klu kite klik org punye, insha Allah kite akan dpt balik. betul kan cik bunny? ;)

    ReplyDelete