For You ^_^

Monday, May 30, 2011

[Blog Tutorial] Cara Daftar Heartbeat , Kacang je ^_^




Salam...
daripada korang duk goyang kaki tanpa duit apakata lebih baik kita menjana pendapatan sampingan melalui Heartbeat kan? daftar percuma, tak rugi pon.


1) Mula2, klik kat banner Heartbeat kat atas tu atau klik SINI

2) Pastu,klik yg ade bulatan merah tu.




3) klik Create Account dan daftarlah akaun seperti biasa dan submit.



4) Then, klik Join HB!Affliate dan daftar juga seperti biasa.Bila dah daftar, scroll bawah sampai jumpa Click here, dan klik kat situ.



5) Last skali, Klik Get A Code(kat bulatan merah), then copy kod tu dan paste di blog anda seperti biasa. =)



Now dah start buat duit dgn Heartbeat
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Sunday, May 29, 2011

Koleksi Kad Kahwin?

Hobi utama Cik Bunny is collect wedding card.Rasa mcm pelik je kumpul bnde ni.Actually saya mmg minat kumpul kad jemputan kahwin sebab design yg menarik.Dah jadi tabiat kumpul kad kahwin sejak tahun 2007. Wah, mesti dah banyak kan ^_^





Kalau tak silap dah lebih 100 dah dikumpul,tak termasuk kad kahwin yg baru diterima.Dari 2007 until now!




kad yg penuh diselaputi emas. Bukan emas betul XD



siap ade reben besar2 lagi, 0_0


tertarik dgn corak yg hampir sama, mcm pasangan yg sesuai jgk :p


Kad kahwin yg bertemakan bunga ros,cantik & romantik ^_^


Dua2 sama yg bezanya warna hitam & putih.



Dalam banyak2 kad yg saya kumpul, yg ni paling cantik.Design yg menarik & love aqua blue. Of course mahal =.=
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Wednesday, May 25, 2011

[Life Inspired] Cara Mengurus Jika Difitnah



Salam...
semua orang tau yg fitnah adalah lebih kejam dari membunuh. Saya ada baca satu entri dan meluahkn perasaan yg dia tu kena fitnah. Im really2 touching read this. Saya harap dia bersabar hadapi semua ni.

Go to topik, mmg sukar utk hadapi semua ni tapi, bila difikir balik, rupa2nya ada jalan penyelesaian dan beberapa teknik bila berdepan dgn fitnah.


CARA MENGURUS JIKA DI-FITNAH

Bila kita menjadi mangsa fitnah, Firstly, kita kena BERSABAR dulu. Jgn terburu2 dan buat masa tu, ignore saja kaki fitnah.Banyak berdoa pada Allah. Saya nak bagi tips dari ustaz Rahim. kalau korang nak tau, bila kita dalam kesusahan dan nak selesaikan dgn segera, lebih baik korang sembahyang sunat hajat pada waktu tengah malam.Disitulah waktu paling sesuai korang nak hajat. Insyaallah,dimakbulkan.Untuk info lanjut mengenai solat sunat hajat,KLIK SINI
Kedua, minta nasihat dari orang yg amalannya baik,ibubapa,ulama,kawan2 baik utk sokongan korang, nak bagi semangat utk hadapi dugaan ni.Always think positive setiap masa.
For those yg hadapi fitnah, boleh ikut cara di atas.Setakat ni saja saya tahu. Selamat mencuba...
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Sunday, May 15, 2011

Tinggalkan Jejak anda disini [FULL]

KAT SINI DAH FULL



Salam,
Daripada jd mcm pix kt atas, korang hanya perlu drop link dibawah dan pastikan full link bagi memudahkan blogwalking and follow

P/S: Follow lah dengan hati yang ikhlas =)
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Saturday, May 14, 2011

[Blog Inspired] Tips Blog cepat loading

I hate loading! I hate loading I hate loading! Tenet lembab gila!
Sebut saja "loading" terpaksa tunggu lama nk buka. sudah tentu mmg ramai yg x suka loading. yela, gara2 loading kita terpaksa tunggu lama dan bersabar. lecehnye...

Jika korang ni "bertimbang rasa" dgn visitor apa kata ikut je tips kt bawah ni, cara mempercepatkn loading. Ha, barula blogger lain senang hati visit blog korang.

Firstly, log in your blog. Pastu kuar je dashboard klik DESIGN > ADD NEW GADGET > ADD HTML kt code bawah tu dan SAVE!




Senang kan. hanya COPY, PASTE and SAVE. so, x yahla susah2 nak beli buku cara nk ringankan loading ^^

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Sunday, May 8, 2011

[Life Inspired] Waktu yg tepat Minum air

Air yg saya maksudkan tu air suam atau air mineral atau air yg sudah dimasak.
Minum air juga ada peraturannya, Pengambilan air pada waktu yg tepat dengan jumlah yg cukup akan memaksimakan keberkesanan fungsi tubuh.

dua gelas air sebaik bangun tidur akan membantu melancarkan penghadaman.

Saya slalu lakukan petua ni setiap hari sbb mak saya penah pesan kena minum air slps bangun dan sebelum gosok gigi untuk "mencuci dalaman perut" kita.

satu gelas air sebelum mandi akan membantu merendahkan tekanan darah.
Yg ni saya jarang ckit sbb baru skarang saya tau petua ni =.=

satu gelas air sebelum tidur akan mengelakkan risiko serangan strok atau serangan jantung
saya sendiri lakukan petua ni setiap hari and kadangkala buang air kecil waktu tgh mlm buta, ni la x best nih.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html