For You ^_^

Tuesday, August 30, 2011

Buang Tebiat Di Hari Raya


Salam 1 blogger,
First time cik Bunny beraya dengan blog. Dah lama Cik Bunny tak snap sorang2. Sebenarnya memang teringin sangat nak wat cam tu XD



Itu dia dah mula buang tebiat wat muka bajet diri comel sorang2. Jangan heran kalo Cik Bunny seorang yang paling malas nak buka lampu bile snap sendiri =.=
(mengaku la plak)

1 gambar je? yup, sebab Cik Bunny tak de mase nak berdua duaan dengan kamera. Sibok kunjung mengunjung ke rumah mereka dan sering tertanya2 tuan rumah mane yang bakal menjadi mangsa bagi duit raya untuk Cik Bunny XD semakin umur meningkat, semakin sukar nak dapat duit raya =.=" biar tak dapat duit raya janji hati ikhlas kunjung rumah orang

P/S: Churp2 automatik sentiasa bagi duit raya kalo kita ade usaha =p Selamat Hari Raya...
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Friday, August 26, 2011

[Bunny Diary] Cik Bunny terima Angry Bird dari Octove

Salam 1 blogger,

Akhirnya Cik Bunny dapat Angry Bird hitam dari Octove. Ni bukan hasil dari contest semata2. Untuk pengetahuan korang, kalo nak Angry Bird dari Octove kene join dan kumpul point banyak2 dengan cara korang update status, upload gambar atau ape2 je sama macam korang update facebook. Tapi join Octove lebih untung sebab kalo kita selalu update Octove, secara automatik point akan bertambah, itupon korang tak spam la. Bile point dah cukup korang boleh reedem (beli) Angry bird kat Octove Point Shop, means beli Angry Bird guna point not RM. Kira point tu macam duit la. Selain Angry Bird, ade bermacam2 lagila barangan di Point Shop.


Inilah hasil tebusan sepanjang bermain dengan Octove.

Kepada yang belum join Octove tu cepat2 la Sign Up Octove dan daftar seperti korang sign up fb dulu selagi stok Angry Bird masih ada. Lepas Sign Up automatik korang akan dapat 100 point secara percuma dari Octove! =D

P/S: Cik Bunny lebih aktif masuk Octove berbanding facebook =.="

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Thursday, August 25, 2011

Spontan Khamis: Churp Churp Merajuk?



First time wat entri spontan khamis. Adakah Churp Churp merajuk sebab Cik Bunny tak bagi dia makan Mamee Monster? Tunggu berbuka baru boleh bagi =p Atau Samsung Galaxy? Mampu tengok tapi Tak mampu nak beli =.= Atau nak sangkar burung dari Ikea? Ade ke? 0_0

p/s: Sape nak duit raya silela Daftar Churp2.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Wednesday, August 24, 2011

Kek Lapis Domokun






Jenis kek: Kek Lapis Biasa
Perasa: Fruite blueberry, strawberry dan butter oil
Berat: 2kg (More or less)
Size: 8" x 8" x 2" (More or less)
Harga:
Full size: RM65
1/3 Size: RM32


Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Saturday, August 20, 2011

[Bunny Diary] Cik Bunny Dapat Kad Raya Dari Blogger!

Salam 1 blogger,
Hari yang menanti bagi Cik Bunny, akhirnya Kad Raya dari blogger Nur Intan Syafinaz dah sampai. Cik Bunny ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada Nur Intan Syafinaz kerana sudi bagi kad raya untuk Cik Bunny.





Free review sponsor kad raya, singgah jangan tak singgah =p




If korang nak kad raya banyak2 rerajin le join mane2 giveaway or contest hadiah kad raya. Selamat berpuasa dan selamat Hari Raya =D

p/s:
Bestnye jadi blogger..muekekekeke =p
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Friday, August 12, 2011

[Bunny Diary] Hadiah GA Cik Ayu Dah Sampai!

Salam 1 blogger,
Hari Jumaat, Cik Bunny dikejutkan dari pos laju. Sebelum tu, Cik Bunny menang ✿ Cik Ayu's 2nd Giveaway ✿.Hadiah ✿ Cik Ayu's 2nd Giveaway ✿ dah sampai. Alhamdulilah rezeki bulan Ramadhan ^_^





Free Review penaja GA Cik Ayu sat, jom singgah blog Cik Ayu:


Kepada Cik Ayu, terima kasih banyak2 dan semoga dimurahkan rezeki serta sentiasa dirahmati Allah =)

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Thursday, August 11, 2011

Tutorial Daftar Churp Churp (NEW VERSION)




Salam 1 blogger,
Pada 10 Ogos 2011, Churp2 kini berwajah baru dengan lebih cool dan canggih dari sebelum ini.
Kempen TERBAIK masa kini: Nestle Chillah

Sebelum tu Cik Bunny ade post entri Tutorial daftar churp2 (dah lama).Bagi korang yang masih belum mendaftar lagi,Cik Bunny nak ajar cam mane nak daftar churp2 versi baru plak. Tak rugi join churp2 ni, tak kena caj pon. Tapi sebelum mendaftar, pastikan anda mempunyai akaun Facebook atau Twitter bagi memudahkan anda untuk log in Churp2

1) klik Daftar Churp churp dan korang akan jumpa page ni:



Daftar seperti biasa dan klik "SUBMIT" . Pendaftaran adalah percuma =)

2) Selepas Submit, korang log in facebook atau twitter. So selesai semua, korang check email dan korang akan dapat email dari Churp2.

3) klik "Dashboard" dan korang akan jumpa page ini



klik "Kongsi" dan start sharing kat Facebook, twitter, myspace dll dan korang akan dapat ganjaran dari Churp2 dengan usaha. ^_^

Pastikan korang baca General Guide di bawah twitter feed terlebih dahulu sebelum berkongsi untuk mengelakkan ganjaran anda tidak diterima oleh Churp2.

Mudah kan?

Selamat mendaftar =)


Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Tuesday, August 9, 2011

4 Bulan Aktif Berblog Mencecah 1k Followers?!

Salam 1 blogger,
Korang sihat tak? Ni Cik Bunny nak share mengenai sejarah follower blog Cik Bunny:
17 May 2011 = 100 followers
22 May 2011 = 200 Followers
26 May 2011 = 300 followers
13 June 2011 = 500 followers
9 August 2011 = 1000 followers =D

Just for share, bukan niat nak wat entri tunjuk-menunjuk. Blog Cik Bunny kini berusia 11 bulan dan 4 bulan Cik Bunny aktif berblog sejak Mei 2011. Untuk pengetahuan korang, tak sampai 100% followers adalah pembaca setia Cik Bunny. Dulu Cik Bunny pernah guna "I follow you, you follow me" tapi hanya sekejap saja. Pastu tak wat lagi dah sebab Cik Bunny sendiri pernah terfikir kalau dia dah jadi follower Cik Bunny, dia nak baca entri Cik Bunny tak? Itulah perkara yang sedih di dunia blogging. Paling menyampah pon Cik Bunny tengah syok ping entri tetiba ade notification yang ade orang komen link Cik Bunny. Bila dah buka rupa rupanya suruh follow balik. Susah nak cakap dia open link entri untuk baca ke semata-mata nak suruh follow balik? Kalau macam ni buat apa follow orang tapi tiada niat untuk membaca entri. Persoalannya, korang yang follow Cik Bunny ni sebab blog Cik Bunny best ATAU suruh follow balik? Kesimpulannya, Cik Bunny happy blog Cik Bunny mencecah 1k TAPI tak happy bila ade follower tak ikhlas follow Cik Bunny.


Korang nak tengok contact Lens menarik dan cantik? Jom terjah laman contact lens yang cukup menarik, rugi kalo tak beli =p Kepada designer2 pulak inilah peluang keemasan anda untuk menyertai kontest design untuk Nescafe dan design terbaik bakal mendapat RM10'000. Jom sertai selagi tarikh masih dibuka.

Nway, Cik Bunny ingin mengucapkan terima kasih kerana sudi follow blog Cik Bunny. I'll keep my blog alive =)
"Lagi ramai FOLLOWER lagi berhati-hati blogger tersebut.." -Abang Ben-

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



First Time wat Doodle dan Hasilnya...


Salam 1 blogger,
Cam mane puasa korang hari ni? ade rasa nak sambut raya? =p Nway Cik Bunny nak ucapkan selamat berpuasa kepada yang sudi singgah blog Cik Bunny. Sekarang, Cik Bunny nak try wat satu doodle guna PAINT. Malas nak download mane2 software doodle coz lappy Cik Bunny ni sensitif ckit, nak simpan berat2 pon tak nak =.=;
Jom tengok hasil doodle pertama Cik Bunny.

TADA.......klik pic ni untuk tumbesaran. Tema warna biru, kasi sedap mata memandang ^_^

First time wat doodle ni rasanya doodle Cik Bunny tak la brapa cantik dari doodle Yuyu Zulaikha dan MTT =.= It's ok Cik Bunny cuba biasakan diri wat doodle cam ni. Kalau nak copy doodle ni pon boleh asalkan jangan buang kreditnya skali sudah http://www.kampungfm.com/images/smilies/Connie_threaten.gif

p/s:
Baju raya baru Cik Bunny dah siap ^_^
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html