For You ^_^

Saturday, January 21, 2012

Sokong Laman Web Sosial Buatan Malaysia!

Salam 1 blogger,
Korang masih ingat tak minggu lepas Cik Bunny nak kongsi mengenai Free Gift Versi Laman Sosial Malaysia iaitu Octove.com. Kalau masih tak ingat atau belum tau apa itu Octove sila baca ENTRI NI.




Sebelum itu, Cik Bunny ingin mengucapkan tahniah kepada Octove kerana tercalon dalam kategori Social Media Champion of the Year Di Social Media Awards 2012. Wah bangga jugak dengar berita gembira ni lebih2 lagi laman sosial buatan Malaysia.

Sekarang back to this topik, kenapa korang perlu mengundi Octove? Ape yang best sangat dengan Octove ni? Dipetik dari ENTRI NI,



  • Octove ni menggunakan sistem octopoints. Sekiranya kita sering update wall, upload gambar, komen dan lain2, points kita akan bertambah dan dengan points ni kita boleh guna untuk beli apa saja di Point Shop seperti keychain, beg, tiket wayang, voucher dan lain2. Points ni kira macam duit la. Means, korang shopping guna points, bukan wang ringgit Malaysia =D
  • Semakin banyak update, points akan semakin naik dan berkemungkinan besar peluang untuk dapatkan barang2 di kedai point semakin cerah. Gift terbesar yang pernah Octove bagi ialah T shirt Octove.
  • Yang ni Cik Bunny respect diorang sebab kos penghantaran adalah percuma! (alamat Malaysia sahaja), lebih2 lagi barang yang korang nak beli tu adalah percuma! Berbaloi bukan
  • 100 points automatik diberikan secara percuma kepada sesiapa yang daftar di SINI.
  • Contest atau peraduan semestinya ada!
  • Di Octove, korang tak boleh nak sombong. kalau sombong, points korang takkan naik!
  • Pihak Octove sememangnya sempoi!
So, daripada bosan asyik layan facebook je, cer sokong laman sosial buatan Malaysia dengan mengundi Octove dalam kategori Social Media Champion of the Year. Cara untuk mengundi,

1) Click link ini http://socialmediaweek.com.my/awards/category.php?id=46
2) Cari Octove.com di situ dan click butang VOTE di sebelah kiri.
3) Kemudian pilih "Signup Now" (bagi pengguna baru). Isikan butiran anda.
4) Pilih ketagori "Social Media Champion of the Year" dan anda boleh mula mengundi.

Buat masa ni Octove mendapat kedudukan yang pertama. Jangan happy dulu, masih belum selamat lagi sebelum tarikh tutup. Jadi, ajakla family atau kawan2 untuk mengekalkan kedudukan tak kira pengundi itu ahli Octove atau bukan. Sebab apa? Bila dah menang sememangnya proud to be Malaysian!

Saya Dah mengundi. Anda Bila lagi?
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



11 comments:

  1. cik bunny top 5!! baru je sign up tadi...

    ReplyDelete
  2. Banyak sangat soical website. Boleh pening macam ni. Hahaha. :p

    ReplyDelete
  3. cik bunny folow saia blex yaa atz nma teah@shah

    ReplyDelete
  4. yg dah takde stock tu nak buat apa eh?

    ReplyDelete
  5. yeay!!dah join.tapi tkde geng la plk.hehehe

    ReplyDelete
  6. betul. byk bebno skrg social wsite. huhu. poning den. ;)

    ReplyDelete
  7. www.warisan.net salah satu laman sosial buatan malaysia

    ReplyDelete