For You ^_^

Monday, February 20, 2012

Tips: Bila Lelaki Cuba nak Tackle Anda


gambar dari atok google sekali lagi


Salam 1 blogger,
Minggu Ahad lalu, Cik Bunny dan sekeluarga pergi pantai seperti biasa. *bajet karangan upsr Pantai deras sesuai untuk mereka yang suka meluncur. Cik Bunny dan adik pulak dah macam tengok filem ombak rindu . Dok tengok ombak je. Masa tu lah tetiba je ada sorang lelaki yang tidak dikenali dipercayai mabuk it's seem cuba nak tackle kami. Ingatan Cik Bunny masih segar lagi kejadian tu.

Unknown guy: hai, sapa nama?
adik: tak da nama *terus menyampuk
Cik Bunny: *buat2 tak nampak dan pura2 sedang amik gambar pantai

Cik Bunny dan adik terus pergi jumpa abang dan unknown guy tu dah blah.


Tips: walaupun korang dah berteman pun belum tentu selamat. Sebagai perempuan, kalau nak keluar pergi shopping ke ape ke, ajaklah lelaki mahram skali untuk berteman ATAU lebih dari 3 orang rakan2 perempuan korang. Ini demi keselamatan kalau tak nak sudah. Bila terjadi apa2 nanti pandai2 la nak atasi sendiri.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



12 comments:

  1. amboi..sape ngorat awak ni ha???haaa..hehe

    ReplyDelete
  2. betul tu..seeloknya berteman dan lebih baik kalau berteman dengan mahram..

    ReplyDelete
  3. wahh hot setuff nih

    hye adik manis nak ngorat boleh tak ? hehe

    ReplyDelete
  4. hai awak.. nak usha leh.. no tepon mak ayah bper :).. hehehe

    ReplyDelete
  5. memang tak layan la... klu tegur2 gitu.. takut.. sekarang mcm-mcm blh jadi

    ReplyDelete
  6. @nia marlissa
    malu2 kucing xp

    @Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine
    ni no. tepon: 999, lepas dail, pasti ada 'lagu merdu' kat luar ^_^

    ReplyDelete
  7. bahaya. pupel pernah kene sampai dia kejar dan melutut depan kita. malu gila. tujuannya nak kita malu dan layan dia.

    ReplyDelete
  8. hihihi .. wahh wiwittt .. sib baik adik cepat2 potong kan :p

    ReplyDelete
  9. respek la kalau brani lagi nak tegur kalau nampak ada laki2 lain skali especially kalau laki2 tu si ayah atau abang.perghhhh

    ReplyDelete
  10. SYE DH MASUK GIVEAWAY. MY URL IS http://berrieslady.blogspot.com/
    OK BYE.....

    ReplyDelete
  11. AMBOI HAI ! Untung depa nuh , ada orang mengurat:) HAHA:D

    ReplyDelete