For You ^_^

Friday, March 30, 2012

Petua Keringkan Rambut Dengan Sihat



Salam 1 Malaysia,

Lepas mandi dah tentulah keringkan rambut wajib kena buat. Tapi masih ada yang tak ambil berat tahap kebersihan ketika mengeringkan rambut tak kira lelaki mahupun perempuan. So Cik Bunny nak share cara simple nak mengeringkan rambut dengan sihat.



Tuala Bersih dan Kering



Nak keringkan rambut pastikan guna tuala yang bersih dan kering. Boleh guna tuala hingga 3 hari atau seminggu. Lepas tu korang rendam tuala semalaman dengan serbuk pencuci. Tujuan nak tanggalkan segala kotoran jadi memudahkan untuk cuci tuala esok hari. Ini penting sebab bukan saja untuk rambut malah mampu menjaga kulit kita. Jika tidak, maka kuraplah jawabnya XD



Kipas



Cik Bunny rasa ramai dah buat, nak keringkan rambut dengan kipas. Kipas pon kipas jugak tapi kipas yang korang guna untuk keringkan rambut tu banyak habuk ke? Kebersihan tetap kebersihan. Sebelum nak keringkan rambut pastikan kipas tu bersih, bersih dan bersih. Jika tidak, pepaham jela apa kesannya...



Why not hair dryer? Cuba bayangkan antara rambut basah dengan hair dryer yang panas dah tentu rambut jadi rosak dan bercabang. So, hair dryer bukanlah cara terbaik nak keringkan rambut.

Sumber gambar: google
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



9 comments:

  1. betul..actually guna kipas pon boleh rosak..husna suka biarkan dya kring dgn sdri..^^

    ReplyDelete
  2. owh gtu,,,klu nk senang lagi potong rambut biar pendek...hehehe senang nk jaga n jimat syempu n masa...hehehehe

    ReplyDelete
  3. hehehe...nasib baik la rambut saya pendek.tapi lagi suka time basah2 lagi pakai gel.baru la senang nak modify rambut.heheh

    ReplyDelete
  4. orang kaya selalu guna hairdryer . huhu .
    Blog cik bunny makin lawa lah . suka3 . hihi ^_^

    ReplyDelete
  5. sy tk gune hair dryer sbb tk de pon.. hehe.. biar kering sndiri lgi bgus

    ReplyDelete
  6. memang tak bagus guna hair dryer...

    ReplyDelete
  7. hehehe. kat rumah hair dryer da rosak.. :D

    ReplyDelete