For You ^_^

Monday, March 12, 2012

Petua Kurangkan Sakit Tekak dan Selsema

Salam 1 blogger,

Biasalah dah musim panas ni ramai yang selsema dan sakit tekak. Kali ni Cik Bunny nak share skit petua tradisi dari kawan mak Cik Bunny macam mana nak kurangkan sakit tekak dan selsema agar cepat sembuh.


  1. sediakan segelas air suam, madu dan sebiji lemon.
  2. hiriskan lemon dan campurkan dengan madu (seperti gambar diatas) dan lastly gaulkan dengan pelahan.
  3. DONE!


Tu je. tak susah kan. Lapang jugakla rongga hidung lepas minum air lemon honey. Cik Bunny harap dengan amalkan minum air lemon honey boleh membantu mengurangkan rasa sakit tekak dan selsema dengan cepat. Selamat mencuba ^_^
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



12 comments:

  1. um , sedapnyerr madu , lagik satu petua aw , buat teh o limau suam tp jgn isi gula , kalaw bole teh tuh bia pekat ^^

    ReplyDelete
  2. tip cun nie..cuaca plak x mnntu skang..
    thanx for sharing

    ReplyDelete
  3. uhukk,, uhuk,, i will try it sayang,, :) thanks,,

    ReplyDelete
  4. time kasih cikbunny.kat rumah ni ada je madu tapi terperap dalam peti je.hehehe

    ReplyDelete
  5. wahhhhhh. kalau macam ni cb, tak sakit tekak pun rase nak minum je selalu. hee.

    ReplyDelete
  6. best ni penyejuk tekak.....tak selsema pun boleh cuba...jom hehe ;P

    ReplyDelete
  7. sy paling tk suka makan ubat. so bile sakit mmg tk makan.huhu~ tips ni plak....sy kurang suka la pada madu. huhu~ degil sungguh sy ni. smua tak suka.:)
    apa apa pon , tq for the info , maybe leh di sebarkan n di amalkan tuk anak2 cucu2 nnti

    ReplyDelete
  8. Semua benda tue xde dengan bro sekarang nie

    ReplyDelete
  9. Thanks for the info. Aku mmg tgh sakit tekak and selesama and baru baik demam setelah sebulan satu minggu :'(

    ReplyDelete