For You ^_^

Wednesday, April 11, 2012

Catat Lebih dari RM100 kerana Jual Ruang Iklan di Blog Sendiri!

Salam 1 Malaysia,

Sekarang ni, ramai blogger2 dah buka ruang iklan di blog atau website mereka sendiri. Kenapa? Untuk pengetahuan anda, menjual ruang iklan di blog juga merupakan salah satu cara buat duit dengan blog. Sebenarnya banyak cara lain lagi nak buat duit dengan blog tapi apa yang penting kalau betul2 nak buat duit dengan blog buatlah dengan cara baik k.



Income blog tidak hanya bergantung pada churp2 saja. So, Cik Bunny start buka ruang iklan pada tahun lepas iaitu Julai 2011. Hasil usaha dan kesabaran, akhirnya membuahkan hasil. Alhamdullilah setakat ini hasil keuntungan agak memuaskan hanya dengan bermodalkan blog, trafik dan banner sewa buatan sendiri. Walaupun nilainya sedikit, Cik Bunny bersyukur sangat at least ada yang sudi nak sewa iklan pon dah kira ok. Cukup simpan tabung untuk masa depan, sikit sikit lama lama jadi bukit


Cik Bunny ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada pelanggan2 yang sudi beriklan di blog Cik Bunny, tak lupa juga kepada pengunjung2 yang terjah blog/website pelanggan.

Berikut adalah senarai pelanggan yang sudi beriklan di blog Cik Bunny setakat ini, jom terjah ^_^

  1. Anjung Streamyx
  2. Luna Shoppe
  3. Mira Marcello Collection
  4. Mira Marcello
  5. Blog Nurul Ain Yassin
  6. Blog Rayyan Haries
  7. Kedai Kaspersky Online
  8. Angel Fire2806
  9. Pashmina Wardrobe
  10. Kelab Jutawan
  11. Zaralyla Shop
  12. Tri Fa Wardeobe
  13. Atirah Hayati
  14. Lalatulips Collection

Kepada sesiapa yang berminat untuk promosi bisnes atau personal blog/website anda di Blog Cik Bunny, sila rujuk di entri Pengiklanan. Untuk rujukan trafik di SINI.

Buat masa ni tajaan ruang iklan di Blog Cik Bunny masih dibuka. Kepada penganjur contest/giveaway yang berminat untuk hire Cik Bunny sebagai sponsor ruang iklan boleh rujuk entri SINI

Cik Bunny nak share tips tingkatkan jualan ruang iklan di blog, setuju?

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



8 comments:

  1. SETUJU , hehe , kongsi2 lar tips2 tuh , mana lar tahu boleh buat side income ker , ecece,

    ReplyDelete
  2. @AMNA
    kat entri ni: http://inspirebunny.blogspot.com/2012/04/cik-bunny-nak-jadi-penaja.html

    ReplyDelete
  3. Maaf CB . GA dah terlebih sponsor . huuu . tp , banyak org tgh cari sponsor sekarang ^^

    ReplyDelete
  4. cik bunny norzi beautilicious house tak masuk list ke dear :)

    ReplyDelete