For You ^_^

Monday, April 2, 2012

Tips: Susah Sangat Ke Nak "Daftar" Internet?



Salam 1 Malaysia,

Sejak kebelakangan ni jangan kata orang dewasa, budak2 kecik pon pandai guna internet. Sudah menjadi keperluan dan trend mereka untuk mencari maklumat. Segala maklumat baru, pantas dan mudah dicari hanya dengan internet.

Tapi masalahnya, tiada internet kat rumah mahupun tempat kerja. Jadi, nak cari maklumat penting pon susah. Apalagi projek atau assignment yang perlu dihantar secepat mungkin. Nak daftar internet kat TM Point kena tunggu lama. Lecehkan. =.=

Jangan risau! Baru baru ni Cik Bunny dapat tahu rupa rupanya ada trend baru untuk pendaftaran internet secara online iaitu Anjung Streamyx. First time dengar orang daftar internet melalui online. Apa yang lagi best kalau korang daftar internet di Anjung Streamyx ialah:

1. Tiada Bayaran
  • Pendaftaran di Anjung Streamyx tidak memerlukan bayaran untuk pendaftaran Streamyx/UniFi. Pendaftaran Streamyx/UniFi dengan pihak Anjung Streamyx adalah percuma. Anjung Streamyx hanya meminta bayaran pendaftaran untuk pakej Celcom Broadband di mana ia adalah bayaran wajib untuk permohonan pakej Celcom Broadband.
2. Perkhidmatan 24/7
  • Anda boleh mendaftar pakej internet dengan Anjung Streamyx pada bila-bila masa dan permohonan anda akan terus diproses sebaik sahaja Anjung Streamyx menerima permohonan anda.
3. Penjimatan Masa
  • Anda tidak perlu lagi membuang masa menunggu giliran di TM Point kerana anda boleh mendaftar dengan Anjung Streamyx secara online dengan mengisi borang permohonan yang tidak akan mengambil masa yang lama.
4. Perlindungan Privasi
  • Maklumat pendaftaran anda akan dipastikan selamat oleh pihak Anjung Streamyx.
5. Proses pantas
  • Proses permohonan anda dengan pihak Anjung Streamyx adalah pantas kerana Anjung Streamyx akan terus memproses permohonan anda sejurus setelah menerimanya.
6. Permohonan Ringkas
  • Anjung Streamyx menyediakan permohonan yang ringkas dan padat. Anda tidak perlu mengisi borang yang panjang. Anjung Streamyx memudahkan segalanya untuk anda.
7. Perkhidmatan Seluruh Malaysia
  • Anjung Streamyx menyediakan perkhidmatan ini dengan kesedaran bahawa ramai yang tinggal jauh daripada TM Point. Jadi dengan Anjung Streamyx anda boleh mendaftar secara online di mana-mana sahaja dengan mudah.



Gambar diatas merujuk kepada langkah-langkah mendaftar internet di Anjung Streamyx khas untuk memudahkan lagi pelanggan di Anjung Streamyx. klik gambar untuk lebih jelas



Berikut adalah senarai borang pendaftaran:

1) Streamyx Jalur Lebar:

2) Unifi Jalur Lebar Berkelajuan Tinggi:

3) Unifi Jalur Lebar Berkelajuan Tinggi:


4) Talian Tetap TM:


Mudahkan? Jadi tak perlulah susah payah beratur panjang semata2 nak tunggu giliran untuk daftar internet. Jangan risau, Anjung Streamyx juga sudah dicopkan sebagai authorized reseller a.k.a pengedar sah dari TM. Cik Bunny online pon pakai streamyx. Berblogging pon kena pakai streamyx jugak. So, tunggu apalagi? Jom daftar internet anda ke http://anjungstreamyx.com.



P/S: Disable comment. Sebarang pertanyaan atau komen mengenai permohonan talian internet, sila ke http://anjungstreamyx.com/hubungi-kami atau https://www.facebook.com/anjungstreamyx
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html