For You ^_^

Thursday, June 14, 2012

Cinta Instagram Pandang Pertama Dan Tutorial



Assalamualaikum dan hi,
Cik Bunny rasa instagram dah lama kot digunakan oleh orang ramai. Cik Bunny baru sekarang nak join instagram. Agak agak berapa jauh ke arus pemodenan jadi sebelum gelak tekan SINI k. Malas nak cerita panjang panjang tentang instagram sebab google kan ada.

How to join instagram?
  1. must have iPhone, iPod, iPad atau seangkatan dengannya . Jangan iPaid sudah XD.
  2. install Instagram: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.instagram.android
  3. sign up instagram seperti biasa.
  4. boleh create mana mana akaun untuk instagram seperti followgram.me , pinterest.com dan banyak lagi. lebih selesa create kat lappy/komputer korang.
  5. DONE! Jangan lupa FOLLOWgram Cik Bunny di sini: http://followgram.me/inspirebunny/ atau search: inspirebunny

Walaupun Cik Bunny masih baru di dunia instagram, Cik Bunny masih kritik tauu ~keke


LIKE
  • sekarang ni dah ramai orang guna instagram. So, tiada masalah nak cari new friends =p
  • amik gambar dan automatik terus ke edit dan lastly publish.
  • jimat ruang pendrive mahupun memory card kamera mak ~lalala


DISLIKE
  • edit kat photobucket lagi cantik dan banyak pilihan berbanding kat instagram ~seriously =.=
  • nak download instagram berkemungkinan besar tidak menjadi kat laptop mahupun komputer. only available sama ada kat android, iphone, ipad atau seangkatan dengannya. Kalau tak de so no instagram la


gambar diedit dari photobucket, sekali lagi ni gambar diedit dari photobucket. Kalau rasa ni gambar instagram jemput terjah SINI k

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



6 comments:

  1. hurmmm untulaglah dpt guna istragram T_T sye pkai nset capuk jer.xbule nak install..wuu

    ReplyDelete
  2. already instagram user..hehe,
    nak tukar banner? jom la klik button exchange banner kt blog sy :)

    ReplyDelete
  3. owh x d ipad la bb ada la. ipad abg punye sje ada :(

    ReplyDelete
  4. try install kat fon tapi tak boleh..sedih! tapi fae try lightbox..still same like instagram! :)

    ReplyDelete
  5. x best sgt la edit gmbr kt instagram. x byk function

    ReplyDelete
  6. kalau sudi bolehlah sponsor GA yg akan Dianjurkan di
    http://nur-fatihah-bt-jakfar.blogspot.com/2012/06/pencarian-sponsor.html

    ReplyDelete