For You ^_^

Tuesday, July 31, 2012

DIY Transformasi Pemadam Biasa

Assalamualaikum dan hi,

Teringat zaman sekolah dulu suka main eraser. Timbul satu idea nak jadikan eraser biasa ke eraser 1001 yang penuh tersirat. Saya dapat idea simple ni TERinspirasi dari gambar-gambar terkenal iaitu si danboard. Cuba bayangkan si danboard tu satu je tapi boleh buat macam macam untuk photoshoot betul tak? begitu juga kat bawah ni:

There you go kawaii lovers!


Untuk mencomelkan lagi pemadam biasa tu senang je. Jom ikut step ni,


apa yang diperlukan ialah of course pemadam biasa (yang plain punya), pen, kertas dan juga secawan kekreatifan korang =p

search google kawaii emoticons dan lukis je seberapa emosi yang korang jumpa



lukis dengan pelahan dan jangan sampai silap sedikit sebab kita guna pen ya not pensel. Untuk melebih- lebihkan lagi, hiaskan dengan manik. nampak cantik


dah siap! wait, itu baru satu je. buat lagi....


jemur pemadam sambil berdrama untuk filem Tumblr ~erkkk


setelah berjemur terus packaging


walaupun kita buat benda macam ni nampak saja boring tapi bila di photoshoot, macam macam idea keluar, boleh dijadikan sebagai gambar hiasan then upload kat Tumblr, blog dan lain lain. Siap berwordless wednesday lagi XD kalau macam ni lah usah harapkan gambar pinjaman dari atok google.

Hasil dari Cik Bunny


padam....padam....padam....dan akhirnya...



THE END XD

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



13 comments: