For You ^_^

Monday, July 16, 2012

Tips Makeup: Jom Buat Foundation sendiri!

google



Assalamualaikum dan hi,

Rasanya dah lama kot tak share tips mengetips ni. Hari ni saya nak share skit cara simple buat foundation sendiri. There you go girls!

So, for those yang tak de foundation atau nak try pakai foundation sendiri just boleh cuba cara saya buat foundation sendiri:

apply bb cream terlebih dahulu then barulah apply compact powder.


Siap! so, no need to apply foundation. Sebab kalau termasuk foundation skali mungkin makeup akan menjadi terlalu tebal ala ala patung barbie dan memberi kesan terhadap ruang udara pada kulit muka. tak tanggung... =p


Buang tebiat skali skala

Actually saya dapat tips ni dari queen beauty tutorial punya youtube, Cik Bubzbeauty. Thanks to her.

SELAMAT MENCUBA ^_^


P/S: Jom terjah my cousin punya blog, http://wany246.blogspot.com.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



15 comments:

  1. ader beauty cnsltnt kte, bb cream xssuai utk kulit wanita kt msia...sy pun xtau kbnrnnye..huhu...

    ReplyDelete
  2. @Mira Adzlia
    kesesuaian mana2 produk cosmetic tu bergantung pada kesesuaian kulit muka kita masing masing. so kalau bb cream yang kita pakai tu tak sesuai, better stop guna n cari bb cream yang lain dan rasa amat sesuai untuk kulit muka kita. sebelum tu kena tau jenis kulit muka sendiri >.<

    ReplyDelete
  3. ika xpenah pakai foundation. hihihi

    ReplyDelete
  4. nk try la :)
    jimat skit tak payah apply foundation >w<
    thanks for the tip ya !!

    ReplyDelete
  5. thanks for the tip dear. sy pon x reti sgt bab2 mekap ni =))

    ReplyDelete
  6. saya pakai foundation tapi sekali sekala jer hihi

    ReplyDelete
  7. ku pasti akan membeli bb cream suatu hari nanti. tp product ape yg okay ek? hmm :/

    ReplyDelete
  8. nasib baik la diri ini tak perlu tu sume.hehehe

    ReplyDelete
  9. @AmyZana
    banyak pilihan jadi susah nak pilih =.=

    @Nur Atiqah Mohd Zaki
    pernahKAN XD

    @aReLaN
    saya paham perasaan anda XD

    ReplyDelete
  10. saye tak pernah pakai foundation...
    saye lelaki...

    ReplyDelete
  11. kena cuba ni, tapi sometime tu mls nak bermake up :)

    ReplyDelete