For You ^_^

Tuesday, September 11, 2012

Pengorbanan Majlis Kahwin

Assalamualaikum dan hi,

Dari Bintulu ke Miri, at the end dari Miri ke Bintulu. Sepanjang perjalanan, macam macam boleh jadi. Dimulakan dengan motor jatuh parit, pastu kereta kecil jatuh parit, the last part kereta besar pulak jatuh parit. *annoying punya ayat =.=




Lepas majlis akad nikah dan pusing sana sini sekitar Miri, terus nak check in ke Megahotel dimana Kebetulan TYT (Tuan Yang Terutama Yang Di-pertuan Agong, correct this if im wrong =.=) juga bermalam disitu.


dengan muka acting penat beserta makeup yang masih belum diremove sejak enampulohenamjam *tipu


rehat sebentar bersama lipton


pemandangan sekitar only in Miri


*content warning: don't steal this pic for your horror story XD


Kisah seram? memang ada. Hampir semua hotel kot ada perkara "pelik" boleh berlaku. Orang lain selesa bermalam di hotel, inikan pula hampir semalaman aku terjaga dari tidur. Jelas apatah bukan separuh sedar, macam macam bunyi bakal keluar. Paling tak lupa bila terdengar bunyi orang menjerit macam orang tengah azan atau khutbah i think tersangatlah mustahil waktu azan tengah malam buta =.=" pastu bunyi lain pulak keluar tapi sayang dah tak ingat apa lagi. Rasa takut adala jugak, pengaruh Detective Conan punya pasal tetiba jadi berani nak dengar lagi ~haish... For me, baik lupakan saja yang penting ingat Allah S.W.T.


The Making Of Majlis Resepsi (versi gambar)



kekawaiian cinta hati. Aku bila lagi? ~keke

hantaran sagala hantaran





sesi ambil hantaran bertukar sesi bergambar buang tebiat sementara menunggu TYT datang




Majlis Resepsi Fad dan Mira (Lokasi: Dewan tingkat 4 in Megahotel)




2 words. takde motif =.=


lagi yang kawaii. doorgift...

Senarai hidangan untuk para tetamu

senyum~~~

muka aura pembunuh? abaikan saja ~.~

Suasana resepsi


pasangan yang sweet dengan kek yang sweet


sesi cubaan pose benda bukan hidup

Cik Bunny lagi

my mom and dad. abaikan jari budak 1 Malaysia =.=


Five seasonal hot and cold combination

lamb and beef in combination

antara paling ditunggu ramai since dewan dah macam di korea.memang sejuk. Nasib baik bukan yu =.=

makan time!


lepas bersurai, terus berkemas nak pulang. Dalam perjalanan dengan menghabiskan masa ketagih dengar lagu B.A.P - crash! masa untuk crash battery blackberry, no mercy! XD

Tak kira majlis akad nikah dan kawin tu meriah atau tidak, mewah atau secara sederhana yang penting kebahagiaan dan diberkati Allah S.W.T

P/S: next target, sambutan hari kemerdekaan. tipulah ramai orang Bintulu tak tunggu Najib datang XD
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



11 comments:

  1. teringin nk kawen dlm dewan cmtu jugak. wuwuwuwuw

    ReplyDelete
  2. wooow..grand betul wedding ni..bestnye klu dpt weeding cam gini..hehe..

    ReplyDelete
  3. mana gambo TYT.. hehe.. grandnye..

    ReplyDelete
  4. @Nur
    tak sempat amik gamba TYT. mybe tunggu hari merdeka kot nak amik gamba dia ~keke >.<

    @semuaorangyangkomendalamentri
    thanks komen. moga jadi kenyataan pada yang nak kawin grand punya XD

    ReplyDelete
  5. Dulu pernah stay hotel kat kuching, pintu bilik kena ketuk. Bila buka xde sapa pun. Selama ni dgr org ceritabje tapi akhirnya alami sendiri

    ReplyDelete
  6. Heheh. Sepanjang aku duduk hotel, tak pernah plak kena gitu. Apapun, hidangan memang tahap tak agak. Boleh bikin tak bangun dari kerusi. Heheh.

    ReplyDelete
  7. salam..1st time visit blog awak..
    meriahnye majlis..awat banyak ngat yang jatuh parit?? ehehe.

    ReplyDelete