For You ^_^

Monday, October 8, 2012

Ulangtahun Kedua: 15 Fakta Menarik Tentang Blog Cik Bunny

Assalamualaikum dan hi,


 Tak berasa pulak rupa-rupanya dah genap 2 tahun saya blogging. Secara rasmi Blog Inspire Bunny a.k.a Blog Cik Bunny kini berusia 2 tahun! Happy Birthday to my own blog XD Sebelum itu, tahun lepas time blog ni genap 1 tahun, saya pernah share 15 Fakta Menarik Tentang Blog Cik Bunny so sempena ulangtahun kedua blog Inspire Bunny kali ni saya nak tambah lagi 15 fakta menarik sepanjang berblogging.

15 Fakta Menarik Tentang Blog Cik Bunny:
  1. Start buat blog selepas TERpengaruh dengan satu blog peribadi yang bernama Plastic Faker.
  2. hadiah terbesar yang pernah dapat dari blog ialah Blackberry Pearl dari Octove dan wang tunai RM600 dari Coretan Anuar.
  3. hasil pendapatan blog setakat ini mencapai sasaran lebih dari RM1k.
  4. 'Pure Marine Collagen' (entri pengiklanan) catat keyword paling banyak masuk ke blog ni iaitu hampir mencecah 500 ++ search.
  5. sebelum ini tak pernah ada haters, sejak blog ni kian meningkat pernah 'dihentam teruk' oleh haters atau anon tapi tak dilayan kerana 5 perkataan,  'Hentam Haters Bukan Buat Duit'. (Y U SO SERIOUS XD)
  6. Pernah target 3000 followers selama 2 tahun. Syukur dah TERlebih dari 4k followers =D
  7. Sebanyak 430 entri dipublish setakat ini. 10% entri terpaksa dibuang kerana dikuatiri mencetuskan kontroversi.
  8. Penyumbang trafik terbanyak setakat ini adalah www.benashaari.com dan http://www.nisakay.com.
  9.  Mega Giveaway By Cik Bunny catat giveaway paling banyak penyertaan iaitu 500 penyertaan dan paling minimum lebih dari 300 penyertaan.
  10. Entri yang mendapat pageviews tertinggi ialah entri Cik Bunny Buat Giveaway LAGI, Join Sekarang!
  11. 20% penganjur di kalangan bloggers rujuk kandungan giveaway Cik Bunny untuk giveaway/contest mereka.
  12. hampir 60% jumlah entri disertakan emoticon =.= atau =.=" (yang bermaksud bengang or else 0_0 )
  13. mempunyai jumlah LIKE paling memuaskan / paling banyak pada setiap entri walaupun facebook notified blog ni sebagai SPAM. (hebat punya likers but......help me! =_= )
  14. hampir 50% gambar Cik Bunny dalam blog ni adalah gambar edit + TANPA makeup.
  15. Discount RM5 untuk sewa iklan banner (pilihan A) sempena ulangtahun ke-2 blog Inspire Bunny.

Akhir kata, saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang singgah blog ini tak kira silent reader atau bukan, pengomen tegar mahupun bukan tegar, followers, yang first time masuk blog ni, all sponsorship dan lain-lain....terima kasih juga kepada yang dah wish my blog... mohon maaf segalanya jika ada kesilapan atau terkasar bahasa sepanjang saya berblogging. Maklumlah tiada manusia yang tak pernah buat silap. I'm only unperfect human who wants to make everyone smile =)

P/S: to bloggers, tak semua orang suka blog kita jadi belajarlah hadapi kesusahan dengan cara baik untuk kesenangan nanti. Nasihat Cik Bunny, bila kena hentam dengan haters atau anon tak salah ingat ayat ni: Hentam Haters Bukan Buat Duit - bukan sekadar duit dunia tapi duit untuk akhirat. Bak lagu B.A.P, nanana lalalalala ~ ~ ~ (takde motif XD)


Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



10 comments:

  1. Tahniah berjaya bertahan...byk gak pencapaian anda ye...

    ReplyDelete
  2. Assalam, memang terbaiklah...hope sukses always ... ^_^

    ReplyDelete
  3. tahniah ! hari ni besday abg saya . hihihi :)

    ReplyDelete
  4. how did u make lots of money with just blogging?plzzz ajar saya

    ReplyDelete
  5. thanks wish, moga sukses untuk korang juga =)

    @Cik Fie
    happy birthday to your brother ~keke

    @adi herman
    tengok sidebar kanan blog ni > hot tips > tips buat duit dengan blog

    semoga berjaya =)

    ReplyDelete
  6. Tahniah ye ^_^ Meh singgah blog saya lak ^^ http://missrochelle1999.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. tahniah....

    p/s: kak mia singgah sini nak promote blog ni di fanpage geng blogger

    ReplyDelete
  8. Wah....

    Blog bro xde pe2 yang menarik pun huhhu

    ReplyDelete