For You ^_^

Monday, November 5, 2012

Hakikat Peminat Korean Oppas

Assalamualaikum dan hi,

Sebelum menunaikan hasrat bantu saudara mara untuk uruskan majlis perkahwinan di rumah saya, oh jangan salah faham sebab bukan saya yang kawin, bila dah TERsebut nama korean oppa hensem merasakan diri berangan nak kawin awal ~ceh =.= .Sambil tu nak update blog dikuatiri pengunjung lama menunggu update dari Cik Bunny...oh ya?

secara terus terang, saya TERsangat suka lagu kpop, wait wait wait.....minat lagu kpop it's doesn't mean tak layan lagu Melayu Malaysia lagi dah. Itupun kalau lagu tu best. Bab drama and movie korea, maaf hati masih belum terbuka untuk meminatinya ~keke

bukan sahaja minat, malah kadangkala disebabkan TERtarik pada bakat maybe dan rupa paras oppas yang easily mencairkan hati setiap wanita (soal plastik, tak nak masuk campur XD) sehingga TERlebih ingin tahu perkembangan terbaru apatah lagi siap tampal poster satu bilik, buy album, stuff, voting oppas everyday to win award bla bla bla bla bla.....sometimes feels kinda awkward maybe peminat lain pun TERfikir benda yang sama terhadap situasi begini.

SITUASI 1
sanggup menunggu persembahan dari oppa secara live tanpa sebarang masalah TAPI online streaming mula cari nahas sebaik saja tiba persembahan darinya.

SITUASI 2
oppa selalu cakap yang saya awek oppa TAPI oppa tak pernah cari saya.

SITUASI 3
ibubapa tahu saya kpop lover TAPI ibubapa cakap yang saya langsung tak faham apa yang mereka nyanyikan.

SITUASI 4
oppa milik saya seorang TAPI ramai lagi peminat di luar sana fikir benda yang sama.

SITUASI 5
oppa sedih, saya pun sedih. oppa gelak, saya pun gelak WALAUPUN tak faham apa yang dia cakap.

SITUASI 6
sukar untuk keep calm setelah dapat tahu  lagu baru dari oppas bakal release tak lama lagi. Siap hastag di twitter lagi sambil menunggu countdown music video terbaru bakal diupload di youtube.

SITUASI 7 (paling popular)
saya tweet oppa di twitter guna bahasa yang mudah difahami TAPI disebabkan oppa langsung tak reply, saya berasa "sunyi" dengannya.


*situasi berdasarkan carta luahan dari fanatik*

I think tak semua peminat mengalami kesemua situasi diatas. Yang pasti ada hikmah di sebalik hakikat ~keke. Sebaik dan sehensem macam mana pun lelaki korea, belum tentu jodoh kita. cukuplah sekadar minat suka-suka dan bertempat. So, don't take it too much and too serious hingga lupa diri pada perkara-perkara lebih penting ~pstttt  peringatan untuk diri sendiri juga coz i'm also kpop lover... to non kpop lover mahupun kpop haters do keep calm ya, peace yo! XD

kamus:
oppa dan hyung bermaksud abang (older brother) TAPI hanya perempuan sahaja boleh panggil oppa dan hanya lelaki sahaja boleh panggil hyung. Sebab itulah dalam entri ni always berapa banyak oppa oppa oppa dan oppa not opah or oppanghang (mat luthfi style XD).....imagine if I used hyung word dalam list situasi di atas, oh tidak
*correct me if im wrong



Situasi blog saya: I'm blogger from Sarawak BUT most of  my blogger's friends and followers are from Peninsular Malaysia *crying
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



22 comments:

  1. the only Korean artist yg saya kenal ialah Rain....yg lain haram x tau menahu...mgkn minat kurg ke arah sana kot...paduhal kitak tek urg srwk?mena2 lah mek miker tek ktk urg malays hahahah

    ReplyDelete
  2. ahahhaha...menarik..ada gak x pernah terpikir...follow jugak ya http://abdulwalidali.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. kalau akak pulak lagu2 nya kurang minat..lebih suka layan drama nya..heheh

    ReplyDelete
  4. Wah!! Saya pulak minat SuJu Oppa..Drama Korea memang best terutama sekali movies diorang. Selain romantik, ada juga pengajaran dan unsur nilai murni..Bukan semata-mata tentang LOVE aje tau...hehehe

    ReplyDelete
  5. akak pun minat korea tp xda la fanatik sangat sebab xda faedah pun nak jd fans2 diorang...just tengok drama kalau best, dengar lagu kalau menarik...that all...

    ReplyDelete
  6. mnt korean...tp layan lagu jew~from sabah land below the wind~

    ReplyDelete
  7. Oppa kita Kim Hyun Joong je...tapi kita minat gila kat Running Man cast, 2PM, Big Bang, CN Blue, FT Island je ..*eh JE, tapi banyak pulak..haha*

    ReplyDelete
  8. cuma minat lagu2 n variety show dorang..kalau oppa2 ni tak bpa minat sbb ada sesetengah suka wat style rambut yg pelik..ala2 tak sikat rambut, or rambut tertumpah ink..hehe

    ReplyDelete
  9. @Adi Herman
    i think coz my language in this blog sounds like malay kot haha.. la... org swk juga rupanya -_-

    @Nurfarahana A.Aziz
    calm down... XD

    @sukakartun
    tak TERfikir pulak bab rambut tertumpah ink XD

    @to all commentor
    done read. thank you komen entri ni. keke

    ReplyDelete
  10. saya duk kat seoul dah nak dekat dua tahun tapi tetap tak minat oppa kpop...

    tapi saya suka fotografi dan selalu pegi merata seoul cari gambar dab post dalam blog! lagi best!
    tapi dah jumpa la SNSD, SUJU, 4 minute dgn shinee

    ReplyDelete
  11. singgah sini...

    nak ajak join join giveaway saya
    http://therosputih.blogspot.com/2012/10/special-giveaway-by-therosputih.html

    ReplyDelete
  12. Saya pon kpopperz! Voting,, always.. stuffs memang selalu beli. Tp mcm Cik Bunny cakap la,lagu Malaysia still layan kalu lagu tu sedap.*kalu sedap JE Keke

    ReplyDelete
  13. minat variety show yg gempakz2..such as Running Man..hahaha..

    ReplyDelete
  14. minat variety show yg gempakz2..such as Running Man..hahaha..

    ReplyDelete
  15. Setuju bhaiii dengn entry ni 1000000% :D

    ReplyDelete

  16. salam super sahabat,
    tetap semangat dan sukses selalu ya
    ditunggu kunjungan baliknya :)

    ReplyDelete
  17. hahha..betol2..no 7 tu sgt2 la betol..
    siap tweet nite sbelom tidor lagi..buang tebiat :))

    ReplyDelete
  18. salam ziarah.

    kalau ada masalah keputihan, boleh view blog kesihatan saya :)

    http://www.cantiksihatsemulajadi.com/2012/11/tolong-masalah-keputihan-saya-teruk.html

    ReplyDelete
  19. Hi,
    ade nak beli :-
    Korean Drama
    Korean Movie
    Japan Drama
    anime
    Chinese/ Taiwan Drama
    Japan Movie
    Korea Variety Show
    Korea Concerts/ Award~
    semua murah2.. Affordable and always available.
    For any INQUIRY for price etc or ORDER please DIRECTLY EMAIL ME AT geniuslowpro5@yahoo.com or just pm us^^
    tdapat dlm format DVD, VCD dan DATA
    http://www.facebook.com/pages/Twinkle-Trio-Shop/320463608032717

    ReplyDelete