For You ^_^

Monday, December 10, 2012

Pengaruh Terbesar Blog Cik Bunny

Assalamualaikum dan hi,

Terciptalah satu sejarah yang takkan keluar dalam mana-mana buku teks sejarah dan sejarah tersebut only in my blog XD

2 top post in all time, Paid Ads Review (17 May 2012)  VS Giveaway Cik Bunny (6 Mac 2012)?   


 1 month Nuffnang keyword stat
collagen word antara paling wajib diterjah setiap hari sejak May 2012

Disebabkan blog ni TERperangkap dalam dunia SEO, ramai yang menyoal tentang produk2 sedangkan saya hanyalah dibayar untuk megiklankan produk2 tersebut walaupun entry berbayar dah disable comment. Seriously dalam hati yang confusing mana nak jawab, nasib baik saya masih simpan contact pihak pengiklan......poor bunny =_=

"Awak amik stock collagen dari mana?"

"berapa harga collagen sekarang?"

"salam kak, blouse chiffon ada jual lagi tak, saya nak beli"

"i nak try dengan marine cologen tapi i x dapat cntact num die org kalo kak ada tolong masej kat i na ...."

..............dan banyak lagi, tak sempat nak copypaste dari email dan fb

Itu baru keywords, bagaimana pula kalau membeli setelah mendapat tahu melalui kita? i mean, referral...

Referral termahal setakat ini. someone beli barang kat Heartbeat through my link, totally RM99.15. dapat komisen RM14.87....seriously pada mulanya memang terkejut padahal saya letak Heartbeat as text link ads on each entry...or maybe since i post this entry kot.


Off about referral. Now secara realiti pulak......kadangkala jadi blogger yang mudah dikenali ramai agak best jugak TAPI angan tanpa usaha untuk jadi blogger yang mudah dikenali ramai bukanlah sebest yang disangkakan.



Sekali imbas, itulah apa yang difikirkan.

If they recognize me, I feel like.....

awkward moment...ingat bunny, ingat blog ni XD
 pic from google


selca saya minggu ni,
muka kepenatan kerana....

MY NOVEMBER SCHEDULE:
5-11 Nov: tolong family for majlis kahwin usu at my house
15- 18 Nov: aktiviti jualan for Expo Mini di Sibu (SIRIM)
24-25 Nov: Majlis kahwin pak Ani di Sibuti, Bekenu
MISSION COMPLETED!
kepenatan yang keseronokan, eh silap...keseronokan yang kepenatan... *fail BM =_=

ok cukup! back to topic, there are something special yang saya nak bagitau kat korang...shhhhhh XD

Macam mana nak naikkan trafik blog, followers and... be famous blogger?
Entah sejak start berblog berapa kali yang ada tanya soalan ni. Let me to answer it! kebanyakan blog Cik Bunny a.k.a Inspire Bunny up dan up itupun disebabkan demam giveaway pertama ketika itu. Rajin invite bloggers ramai ramai punya pasal. Meskipun giveaway sebenarnya bukan tahan lama, sementara masih ada masa lapang, saya cuba lakukan yang terbaik dengan cara lain iaitu promosi setiap latest entry melalui fb, cuba perbaiki diri dari segi entry dan penulisan serta kualiti agar membawa satu pengaruh minat ramai pengunjung untuk teruskan singgah, baca, komen dan support my blog sampai bila-bila (skema punya ayat). See? bukan senang nak puaskan hati semua orang, apatah lagi bermacam macam haters gonna to hentam and let me to keep calm, calm and...tak nak tambah dosa hanya kerana haters >.< Famous blogger? for me nak famous pun takes time jugak ma so sila bersabar dan teruskan usaha cara baik =p Most important, NIAT and just be yourself. Itulah perkara yang paling tahan lama dan mampu membezakan antara kita dan orang lain. Kalau asyik jadi macam orang lain lama kelamaan TERkantoi juga tak guna. Betul tak, fakers?


The awkward moment, 
walaupun Cik Bunny berasal dari Sarawak TAPI antara blogger Sarawak yang paling jarang taip entry guna bahasa Sarawak
*facepalm

more awkward moment,  
ramai pengunjung mahupun rakan2 blogger lebih lebih lagi orang lain secara realiti menyangka Cik Bunny masih sekolah menengah tapi hakikatnya hampir 3 tahun Cik Bunny meninggalkan alam persekolahan.
*double facepalm


P/S: kepada sesiapa yang berminat nak promote blog or produk di blog ini sila ke entri pengiklanan. Tips terbaru akan update soon, my November's activities tu akan post kemudian, tunggu...


Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



13 comments:

  1. wah tahniah la ye. femes dah ni hehe...

    ReplyDelete
  2. wah tahniah la ye. femes dah ni hehe...

    ReplyDelete
  3. Wilma akan jadikan pedoman apa yang Cik Bunny share kan di sini ^_^ Bukan mudah untuk menjadi seorang blogger kan...Tapi dengan niat yang baik, mesti boleh punya...Nice sharing Sis ^_^

    ReplyDelete
  4. best la dpt pergi bekenu...ada pergi pantai bungai x? Best bah jalan2 tepi pantei sinun...
    From www.molotovcocktailz.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Wahh..popular jugak blog cik Bunny ni ye:)sebab tu Cik Bunny ditagged oleh saya..hehehe

    http://lovepinkylife.blogspot.com/2012/12/segmen-siapa-blogger-bertuah-by-nelly.html

    ReplyDelete
  6. Waah , cik bunny dah femess , tahniah , hikhik

    ReplyDelete
  7. nak main ngan SEO yang payahnya bagi blogger nubie mcm aku ni...once dah dpt skill SEO..cam cik bunny ni...mmg layan la...tgk hits keyword tu..jeles plak rase..:)

    ReplyDelete
  8. Nak yang awesome , MELETOPS , WOW ,
    http://yayalarhsecret.blogspot.com/p/awesome-ga-in-blog.html .

    Buat blog btambah comel ?
    http://yayalarhsecret.blogspot.com/p/tutorial_5790.html

    Ingin direview ?
    http://yayalarhsecret.blogspot.com/p/review-blog.html

    ReplyDelete
  9. uit, tak ckp blog dah fames, tapi yg penting kepuasan ~keke


    @Adi Herman
    belum sempat gi sinun =_=

    ReplyDelete
  10. comel je entri die >.< heee ^^V saya masih baru dalam blogging dan masih blur-2 lagi :DD taktahu ape nak buat *muke blur

    ReplyDelete
  11. Tahniah n best entry..salam kenalan.

    ReplyDelete