For You ^_^

Monday, December 17, 2012

Tips Terbaik Ngorat Awek

Assalamualaikum dan hi,

Dah lama tak share tips mengetips and agak agak la berapa ramai lelaki jenguk entri ni...sob sob sob >.<
Khas untuk lelaki bergelar bujang ye. Yang bukan bergelar bujang or dah ade banyak makwe, saya tak ambil risiko. HARAP MAKLUM =p

TIPS TERBAIK MENGORAT AWEK

1. Penampilan
please please please jaga penampilan korang bukan sahaja dari segi pakaian malah kebersihan, segak, kemas, jauhi rokok, dadah dan apa saja yang agak kurang diingini dimata awek. Bila dah pandai jaga penampilan akan membuatkan kita jadi lebih berkeyakinan. Yes tengok ada awek-awek tengah lalu and they say dalam hati dan masing masing berbisik "whoaaa.....machonya mamat tu....nak no.ic" (muntah jika perlu) Sesetengah awek jadi pengomplain no.1 dalam bab penampilan lelaki terutamanya kebersihan (kuku,muka janggut,etc.) dan bukan perempuan je kena jaga muka. lelaki pon sama....so please take note ok


2. Perbaiki Diri Dari Sifat Pemalu
mungkin ni sifat semulajadi lelaki pemalu. Cuba untuk perbaiki diri iaitu lahirkan rasa keyakinan sebab kadangkala sifat pemalu ni nak ngorat awek pon susah. SENYUM, YAKIN, YAKIN DAN YAKIN....

Lelaki Pemalu Terlampau? o_0
Me: cute jugak lelaki pemalu XD

3. Kejujuran /Berterus terang
Rasa-rasanya awek suka lelaki yang jujur. Jujur pun jujur jugak tapi kalau kejujuran jangan sampai memudaratkan sudah. Kalau korang nampak awek betul betul berkenan, better sentiasa bersedia terlebih dahulu sebelum luahkan diwaktu yang sesuai. Jangan terlalu cepat sangat, tengoklah nasib macam mana. Tapi kena ingat, belajarlah terima hakikat sekiranya awek dah reject anda. Mungkin awek tu ada sebab untuk reject anda mybe dah berpunya or another reasons. Rilex la....dah bukan jodoh nak wat cam mana =_=


4. Penyayang
menurut pendapat dari Cik Bunny, walau muka tak sehensem macam mana sekalipun tapi lelaki lebih cute jika jadi penyayang dan hormati terhadap ibubapa apatah lagi  rajin berkawan dengan budak budak kecik. Pada masa yang sama menimbulkan lagi sifat keabangan atau kebapaan. A'ah point inilah rasanya paling mencairkan hati wanita terhadap lelaki penyayang sebab kalau macam ni lah boleh jadi bapa penyayang terhadap anak sendiri suatu hari nanti. Bukannya depan awek buat baik dengan budak, belakang awek that budak #@$%&.....poor budak kecik =.=

baddest rapper + little boy = *pengsan due too cute >.<

5. Buang Sifat Pemalas / Jadi gentleman
kalau awek terjatuh barang-barang dia ke, apalagi tolonglah kutip untuk dia. Kalau awek pulak yang terjatuh, belajarlah untuk menahan gelak dan tolonglah dia apa yang patut. Bukan tolong awek je, biasakan diri tolong orangtua kita. Tunjukkan sifat gentleman ni. Lama kelamaan boleh tolong bini lepas kawin nanti. Sifat inilah boleh memikat hati awek.


6. Be Yourself
Usah berlagak alim depan awek. Kalau asyik berpura-pura untuk menarik hati perempuan lama kelamaan terkantoi juga tak guna. Kalau nak hubungan berpanjangan, jadilah diri sendiri kerana boleh mampu membezakan diri kita dan orang lain. Itu point yang penting sebenarnya.

There you go fangirls!


7. Jaga Batasan
Most important. Bila dah dapat awek atau lebih tepat calon isteri tu jaga jagalah batasan seperti no sentuh sentuh, no peluk memeluk, kenyit kenyit mata, jaga diri, jaga suara, pandangan, aurat dan banyak lagi pantang larang couple. Baik nikah maka tutuplah segala pantang larang couple tersebut. Jimat tenaga jari menaip aku nak explain lagi =.=


Actually I'm not really good dalam pengalaman bab cinta cintun ni. kalau nak request tips can ask me. I'm trying my best untuk jawab mana yang tahu.

Pics Source: semua gambar dalam entri ini dipetik dari google dan ianya rekaan dari peminat semata-mata. So don't take it too serious XD

Pesan Ustaz UAI:

 cedok dari facebook

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



23 comments:

  1. Entry cara ngorat awek.. ditulis oleh awek... terbaekk.. ha3. =D

    ReplyDelete
  2. Nice sharing ^_^
    Penyayang tu paling penting kan...

    ReplyDelete
  3. Tips sebegini bagus sebenarnya, barulah org lelaki tau apa yg perempuan mahu dari seorang yg mencintainya...best!

    ReplyDelete
  4. jom join :) http://ohthrillers.blogspot.com/2012/12/1st-ever-giveaway-my-collection.html

    ReplyDelete
  5. sangat setuju.. thumb up...
    kena share dgn adik laki. haaaaa

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum...

    Satu perkongsian yang menarik... tp xboleh praktik kn.. hehehe..

    ReplyDelete
  7. sy memang tak pandai nk mengurat awek ni.. huhu...

    tahniah, kita bertanding dlm kategori yg sama dlm sosial media award... semoga berjaya...

    ReplyDelete
  8. http://kopi-ooi.blogspot.com/2012/12/semangat-uang-kental-mampu-elak-umat.html

    ReplyDelete
  9. @anon
    @Adi Herman
    tau tak pe ~keke


    @Leeza dayasari [santai leeza] share share share.... XD


    @Faizul Osman
    thanks notify me~ tercalon jugak akhirnya 0_0

    ReplyDelete
  10. Lelaki dengan mata besar seriously major turn on! haha
    Find a guy that treat you like he treat his mother! :)

    Done following you and have a nice day cik bunny! :D

    ReplyDelete
  11. paling penting jadi diri sendirilah, org pompuan suka lelaki macam ya..

    segek juak lelaki penyabar.. cni nak carik lelaki penyabar.. susah woo nk carik

    ReplyDelete
  12. Oh patut la.. dulu ramai je yang berkenan dengan bro... tapi dulu je la..

    Tak minat nak mengorat awek. Cari terus yang sesuai dibuat isteri.

    jangan lupa cari yang boleh dibuat isteri tanpa nikah

    ReplyDelete
  13. nice tips cik bunny... :) May Allah bless u...

    ReplyDelete
  14. wah.. tips2 yg bagus...
    suka dgn kata2 UAI tu...
    btw.,thanks jemput Fiq join segmen..
    segmen yg mantap!!!!!
    terbaek!!! :)

    ReplyDelete
  15. hye,..done follow back :) thanks singgah.

    ReplyDelete
  16. Penyanyang tu sukaa bebenor =) haha. Btw done follow. Follow me back yaa.

    ReplyDelete
  17. (y) Anda ditag :))
    http://belongstosenget.blogspot.com

    // I like your blog . Awesome !!

    ReplyDelete
  18. Tag you, http://nisaaanisaa.blogspot.com/2012/12/25-random-facts-about-me.html :)

    ReplyDelete
  19. lelaki malu kureng la markah sikit kan. tapi kalau tak tahu malu pun lagi kurangla pointnye. hee.

    ReplyDelete