For You ^_^

Tuesday, January 31, 2012

Mega Giveaway By Cik Bunny

Penyertaan Ditutup!


Salam 1 blogger,
segmen blogwalking dah setel. Ramai yang menunggu bila Cik Bunny start wat GA. Tanpa membuang masa lagi Cik Bunny dan sponsor nak buat giveaway. Jom join!




Syarat untuk Join:

- Mempunyai alamat di Malaysia.
- Buat 1 entri bertajuk "Mega Giveaway By Cik Bunny", copy banner giveaway kat SINI dan linkkan ke entri ni.
- Letak link sponsor dalam entri:- sila like dan follow sponsor.
- Tag kalo nak tag *tak wajib tapi ada hadiah untuk top referral
- Dah siap? Tinggalkan link entri anda di bahagian komen entri ini. Kat tempat lain tidak diterima.

Tarikh Tutup: 31 Januari 2012
Juri Giveaway: Encik Random.org & Cik Bunny (top referral dan top commentor)


Pastikan korang ikut syarat2 di atas sebelum tarikh tutup. Cik Bunny akan check entri peserta so sekiranya tidak ikut syarat selepas tarikh tutup akan direject sepenuhnya! *kejam nampak XD



Senarai Hadiah




Sponsor by Amir Nawawi ( 1 pemenang)
  • T- shirt

Sponsor by AMELY AFANDI ( 1 pemenang)
  • Blouse

Sponsor by MIRA MIRAIE ( 2 pemenang)





  • selendang 2 helai
  • 2 pasang brooch butang comel (2set)
  • 2 scarf dr nuraisyah's scarf n design.
Sponsor by Shawls Gallery (1 pemenang)
  • Shawl 2x




Sponsor by HERBA TIHARA( 1 pemenang)
  • crochet bookmark

Sponsor by ATIENABILA ( 3 pemenang)
  • Header

Sponsor by Kedai Kaspersky Online (KKO) ( 4 pemenang)
*Like FB Fanpage this sponsor here: Kedai Kaspersky Online (KKO) Fanpage
  • Topup RM5

Sponsor by IKA ( 2 pemenang)
*Like FB Fanpage this sponsor here: Ini Belog Angah official blog

  • Header

Sponsor by Cik Bunny (2 pemenang untuk top referral dan top commentor)
  • Hadiah misteri

17 hadiah untuk dimenangi! Hadiah akan ditambah sekiranya sponsor bertambah ^_^ Jadi, jika anda berminat untuk jadi sponsor sila RUJUK SINI sebelum 25 Disember 2011.



Sementara giveaway ni sedang berlangsung, jom terjah topik hangat hari ni:


P/S: URL penyertaan sahaja akan diapprove!

UPDATED!

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



[Pengumuman] Mega Giveaway By Cik Bunny DITUTUP!


Salam 1 blogger,
Di sini Cik Bunny nak mengumumkan tepat 31 Jan 2012, pukul 10 pagi, Mega Giveaway by Cik Bunny kini DITUTUP secara rasmi. Jadi sebarang penyertaan lepas ni TIDAK DITERIMA. Giveaway ini ditutup lebih awal sebab GA ni berlangsung agak lama dan lebih dari sebulan. Kepada yang tak sempat join giveaway ni InsyaAllah, Cik Bunny anjurkan giveaway lagi memandangkan sudah ada yang sudi sponsor untuk giveaway seterusnya.

Walaupun Cik Bunny dan sponsor sediakan hadiah yang tidak begitu banyak, Alhamdullilah giveaway ni berjaya mendapat sambutan yang amat menggalakan, jadi agak rumit peluang nak menang betul tak. Doakan kemenangan k.

Penaja Utama Blog Cik Bunny:




Cik Bunny akan umumkan pemenang giveaway pada hari sabtu atau ahad sebab Cik Bunny agak sibuk bekerja, harap korang paham =.= Sila check link korang di entri Senarai Peserta Mega Giveaway by Cik Bunny .Buat masa ni Cik Bunny sudah listkan sebanyak 500 penyertaan. Kalau ada link yang tertinggal ke double link ke, sila bagitau cepat2 sebelum Cik Bunny umumkan pemenang giveaway.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, January 30, 2012

Pengumuman Peserta Mega Giveaway by Cik Bunny [PART 4]

Salam 1 blogger,

Entri sebelum ini:


Kepada peserta yang belum baca pengumuman diatas silakan baca k. Untuk part ke4, sponsor seterusnya ialah Shawls Gallery. Sebut shawls dah tau kan ni online shop ^_^


klik banner untuk terjah

Formerly known as Hyperforter Shawls. Started catering shawl's lovers since July 2009 at myspace.com. Shawls Gallery is always trying to bring out the unique taste and improve our service through out the time.

Siapa owner Shawls Gallery?


Hi. My name is Ain. You may reach me by email, hyperfortershawls@gmail.com.
Happy shopping!


Detail Selanjutnya mengenai Shawls Gallery (sila follow/like):
Blog: http://ourshawlsgallery.blogspot.com/
Facebook: http://www.facebook.com/shawlsgallery
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Saturday, January 28, 2012

Pengumuman Peserta Mega Giveaway by Cik Bunny [PART 3]

Salam 1 blogger,

Entri sebelum ini:
Kepada peserta yang tak tau atau terlepas pandang kedua2 pengumuman giveaway sebelum ni silakan baca. Untuk part 3 ni, Cik Bunny nak memperkenalkan seorang lagi sponsor giveaway ini iaitu Syarifah Amirah.


klik gambar ni untuk ke blog Amirah

Siapa Syarifah Amirah?

Student IPG Kampus Sultan Abdul Halim. 22 years old. Teacher to be and sport teacher actually. Love to laugh, smile, friendly, respect, loving, travelling, sport, photoshoot and hang out.

Entri Pilihan di Blog Syarifah Amirah:
Detail Selanjutnya mengenai Syarifah Amirah (sila follow):
Blog: http://miramiraie.blogspot.com
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Friday, January 27, 2012

Pengumuman Peserta Mega Giveaway by Cik Bunny [PART 2]

Salam 1 blogger,
Attention kepada semua peserta giveaway ini, Sambungan dari entri lepas iaitu Pengumuman Peserta Mega Giveaway by Cik Bunny [PART 1], Cik Bunny ingin memperkenalkan sponsor kedua iaitu Amely Afandi.


klik gambar ni untuk terus ke blog Amely


Extremely 18 years old, here goes me, stand as Amely Afandi . Born to be great on June 1st,1994 . My DNA's mixed with Arabic + Malay and Indian .Currently waiting for my SPM's result . Hopefully, one fine day I can be a professional && respected lawyer . Neutral & Natural - I'm way more valuable than just that . Respond intelligently , even to unintelligent treatment .Wanna-be the kind of woman who in the face of adversity will continue to embrace life and walk fearlessly toward the challenge .Love me or Hate me ? I really couldnt be bother , because i live for Allah :)

Fashion is not something that exists in dresses only. Fashion is in the sky, in the street, fashion has to do with ideas, the way we live, what is happening.

~Amely Afandi~

Entri Pilihan Di Amely Afandi:


Detail Selanjutnya mengenai Amely Afandi (sila follow):
Blog: http://amelythejoliethefairy.blogspot.com/
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Thursday, January 26, 2012

Pengumuman Peserta Mega Giveaway by Cik Bunny [PART 1]

Salam 1 blogger,

Sebelum tarikh giveaway ini ditutup, Cik Bunny nak umumkan kepada sesiapa yang masih belum mematuhi syarat2 giveaway ini, akan di REJECT terutamanya yang masih belum follow / like semua sponsor ~ muekekeke *troll face

Cik Bunny paham, tak semua peserta mampu follow/like semua sponsor secara serentak betul tak. Sekarang Cik Bunny nak memperkenalkan aka review sponsor untuk giveaway ini mengikut turutan. Means review seorang sponsor untuk sehari. Jadi, pastikan korang dah follow / like selepas direview ok. Mari kita mulakan sponsor yang pertama iaitu Amir Nawawi.



Klik banner untuk melompat ke blog Amir Nawawi

Amir Nawawi, Seorang pelajar Sarjana Muda Kejuruteraan Kimia di salah sebuah Universiti tempatan. Anak Ke-5 dari 7 adik beradik. Seorang anak muda yang sempoi dan sentiasa optimis. Mempunyai azam yang kuat untuk berjaya. Sentiasa komited untuk mencapai ape yang diidamkam. No Pain, No Gain...

Entri Pilihan Di Blog Amir Nawawi:

Detail Selanjutnya mengenai Amir Nawawi (sila follow dan like):
Blog: http://amirnawawi.com
Facebook: https://www.facebook.com/pages/amirnawawicom/157384187650288
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Tuesday, January 24, 2012

5 Sebab Giveaway/Contest Yang Dilakukan Mendapat Sambutan


Sekadar gambar hiasan.Dipetik dari Tumblr


Salam 1 blogger,
Ingat tak minggu lepas Cik Bunny kongsi tips dapatkan sponsor? Kalau masih lupa atau tak tau sila baca ENTRI NI. Walaupun hadiah yang disediakan oleh Cik Bunny dan sponsor tidak seberapa yang disangkakan, Alhamdullilah giveaway ni berjaya mendapat sambutan yang menggalakan. Bayangkan, sebanyak 17 hadiah disediakan lebih2 lagi syarat penyertaan mungkin berat, lebih dari 400 peserta dah join. Macam mana boleh tarik blogger untuk join seramai ni? Ni bukan soal menunjuk nunjuk tapi sekadar contoh. So, disitulah Cik Bunny nak share pengalaman Cik Bunny ketika anjurkan giveaway sedang berlangsung supaya segala apa yang dianjurkan mendapat sambutan dan berjalan dengan lancar.

1) Rancang strategi dengan Baik
Sebelum anjurkan giveaway/contest secara rasmi, pastikan korang rancang strategi terlebih dahulu. contohnya kumpulkan sponsor, buat syarat dan cari link entri senarai peserta ga/contest orang lain untuk blogwalking dan bookmarkkan link entri list tu.

2) Buat Sticky Post
point ni penting sangat supaya bile pengunjung singgah blog macam ni http://inspirebunny.blogspot.com/ , pengunjung akan TERbaca entri pertama iaitu entri giveaway/contest dan berkemungkinan besar pengunjung turut join.

3) Syarat Penyertaan Tak Berat
Cik Bunny selalu terjah giveaway/contest TAPI kebanyakkan penganjur tak ambil berat mengenai point ni. Syarat2 yang berat boleh dijadikan punca utama kenapa tak ramai orang nak join. Walaupun disediakan dengan hadiah lumayan sekalipon, tak semua orang mampu mematuhi syarat. Contohnya, contest buat karangan BI tapi kene like itu like ni, follow sana follow sini... Dahlah kena buat karangan BI, ditambah lagi kene like dan follow. Bukankah itu lagi merumitkan peserta. Disebabkan itulah kenapa ramai orang tak nak join. Korang kena fikir kemampuan peserta tahap macam mana. Jadi, Pastikan buat syarat yang mudah dan mampu peserta buat.

4) Tidak Pick Terlalu Ramai Sponsor
sebab hal ni melibatkan syarat penyertaan terutamanya follow atau like semua sponsor. Pada cik Bunny, cukuplah sekadar kurang dari 15 sponsor. Kalau lebih 30 sampai 100++ sponsor lagi memeritkan peserta untuk join. Kene ingat, peserta tak suka dipaksa! Melainkan semua sponsor sendiri buat pilihan kepada peserta sama ada nak follow atau like fanpage diorang. Seperti yang dinyatakan dalam ENTRI INI, Sekiranya sponsor minta syarat yang lebih dan berat untuk peserta seperti buat sticky post review blog/website sponsor dan sebagainya, Cik Bunny sarankan LEBIH BAIK cari sponsor lain.

5) Promote contest/ Giveaway dengan Bijak
rajinkan diri korang untuk promote contest/giveaway di fb group blogger, blogwalking dan sebagainya (nak promote tu kene bertempat) . Cik Bunny slalu promote GA melalui blogwalking (chatbox). Tapi sebelum blogwalking, kene buat ayat yang menarik ckit supaya orang lain boleh join skali. Contohnya,

" singgah sini nak jemput korang join giveaway saya di http://inspirebunny.blogspot.com/2011/12/mega-giveaway-by-cik-bunny.html
"

kalau tinggalkan link giveaway/contest di chatbox tanpa meninggalkan sebarang ayat/ keterangan link saja mungkin orang lain fikir ni link churp2 pulak. Begitu juga dengan fb group blogger.


Kepada yang menganjur giveaway/contest mahupun segmen, semoga tips ni membantu. Selamat mencuba =)

P/S: Walaupun ramai dah join, Cik Bunny paham, tak ramai peserta tak ikot syarat =.=
This Entry Requested by: Niena
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, January 23, 2012

Tahun Baru Cina, Tukar Layout Blog Baru?

Salam 1 blogger,
Sebelum itu Cik Bunny ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina 2012 kepada semua yang sudi singgah blog Cik Bunny yang tak seberapa ni. Semoga cuti ini lebih baik dan meriah dari tahun lepas. Cuti ni segalanya merah merah gitu kan ~keke
Dah tentu di Sarawak ramai cina, so nak shoot rumah sape jadi mangsa. Cik Bunny masih ingat lagi tahun lepas 1 family dijemput datang ke rumah datuk, last2 bukan adik yang dapat angpow tapi Cik Bunny yang dapat. hahaha memang tak sangka gak mybe Cik Bunny agak rendah dan terlalu muda *prasan untuk terima angpow padahal umur masuk 19 taun =.= Dah besar panjang ni datang beraya rumah orang bukan ingat keikhlasan tapi ingat angpow je =.=

Jom tengok iklan Tahun Baru Cina 2012.



Sebenarnya baru semalam layout ni dah siap cuma buat entri sudah dirancang. Apa macam? Tak ok? Walaupun layout baru Cik Bunny tidak seberapa, sekurang kurangnya blog ni tidak berat bila disinggah. Tak perlu sampai letak bunga sana sini. Tak semua orang suka. Tema biru menjadi pilihan kerana warna biru nampak indah, tenang dan sejuk mata memandang pengunjung singgah blog ni tanpa mengira lelaki mahupun perempuan *kecuali orang tak suka warna biru =p
Cik Bunny tukar layout ni bukan sebab sempena Tahun Baru Cina 2012 tapi agak bosan asyik pakai layout lama je. Jadi, Cik Bunny nak tukar layout baru sebelum Tahun Baru Cina 2012 supaya dapat mengingatkan bila Cik Bunny tukar layout ni.

Nway, enjoy your holidays. Terima kasih kerana sudi membaca.

Video pilihan minggu ini:

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Sunday, January 22, 2012

Sponsor Untuk Next Giveaway Cik Bunny DIBUKA!

Salam 1 blogger,
Korang apa kabar? Sihat? kalau sakit jangan lupa mam ubat ye *tu pon kene bagitau =.= Semoga hari ini lebih indah dari semalam.

Sebelum Mega Giveaway ditutup, GA ni catat lebih dari 400 peryertaan (kalau tak caye gi SINI) sehingga ada blogger nak sponsor untuk Mega Giveaway walaupon tarikh untuk sponsor dah ditutup. Takkan le kene tolak permintaan untuk di sponsor kot =.= Disebabkan itu Cik Bunny nak plan buat giveaway lagi! Yup, bagi mengelakkan kekecewaan peserta Mega Giveaway bila tak menang nanti. Lebih dari 400 peserta, 17 hadiah disediakan, bukan mudah untuk bertuah betul tak ~keke Sekarang Cik Bunny nak buka peluang kepada sesiapa yang baik hati sudi untuk menjadi sponsor next giveaway cik bunny nanti. Ni peluang terakhir untuk di sponsor! Pasni dah tak de lagi dah. Semput promote GA =.= Tapi Cik Bunny perlukan kurang atau cukup 15 orang sponsor. Yela kalau lebih sangat lagi merumitkan peserta nanti =.=

Special for sponsor next giveaway Cik Bunny:
  • peserta dikehendaki untuk follow atau like penaja.
  • list url blog/website penaja ke entri GA.
  • sticky entry review blog/website penaja selama sehari sebelum atau selepas giveaway tersebut ditutup.
  • Mengaplikasikan kelebihan tajuk entri review untuk tarik ramai pengunjung. Kira buat tajuk gempak gitu ~keke


Berminat? emailkan ke imafahima@yahoo.com berserta detail hadiah, gambar hadiah(jika ada), berapa pemenang dan URL Blog / website. Tak kisah hadiah topup ke, doodle ke ape2 jela. 1 item pon jadila. Cik Bunny tak kisah. Yang penting jangan minta tambah syarat berat pulak sudah. Takut GA yang dilancarkan kurang dapat sambutan =.=

Terima kasih atas sudi sponsor =)

P/S: Serius sponsor only. Tak nak ditipu.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Saturday, January 21, 2012

Sokong Laman Web Sosial Buatan Malaysia!

Salam 1 blogger,
Korang masih ingat tak minggu lepas Cik Bunny nak kongsi mengenai Free Gift Versi Laman Sosial Malaysia iaitu Octove.com. Kalau masih tak ingat atau belum tau apa itu Octove sila baca ENTRI NI.




Sebelum itu, Cik Bunny ingin mengucapkan tahniah kepada Octove kerana tercalon dalam kategori Social Media Champion of the Year Di Social Media Awards 2012. Wah bangga jugak dengar berita gembira ni lebih2 lagi laman sosial buatan Malaysia.

Sekarang back to this topik, kenapa korang perlu mengundi Octove? Ape yang best sangat dengan Octove ni? Dipetik dari ENTRI NI,



  • Octove ni menggunakan sistem octopoints. Sekiranya kita sering update wall, upload gambar, komen dan lain2, points kita akan bertambah dan dengan points ni kita boleh guna untuk beli apa saja di Point Shop seperti keychain, beg, tiket wayang, voucher dan lain2. Points ni kira macam duit la. Means, korang shopping guna points, bukan wang ringgit Malaysia =D
  • Semakin banyak update, points akan semakin naik dan berkemungkinan besar peluang untuk dapatkan barang2 di kedai point semakin cerah. Gift terbesar yang pernah Octove bagi ialah T shirt Octove.
  • Yang ni Cik Bunny respect diorang sebab kos penghantaran adalah percuma! (alamat Malaysia sahaja), lebih2 lagi barang yang korang nak beli tu adalah percuma! Berbaloi bukan
  • 100 points automatik diberikan secara percuma kepada sesiapa yang daftar di SINI.
  • Contest atau peraduan semestinya ada!
  • Di Octove, korang tak boleh nak sombong. kalau sombong, points korang takkan naik!
  • Pihak Octove sememangnya sempoi!
So, daripada bosan asyik layan facebook je, cer sokong laman sosial buatan Malaysia dengan mengundi Octove dalam kategori Social Media Champion of the Year. Cara untuk mengundi,

1) Click link ini http://socialmediaweek.com.my/awards/category.php?id=46
2) Cari Octove.com di situ dan click butang VOTE di sebelah kiri.
3) Kemudian pilih "Signup Now" (bagi pengguna baru). Isikan butiran anda.
4) Pilih ketagori "Social Media Champion of the Year" dan anda boleh mula mengundi.

Buat masa ni Octove mendapat kedudukan yang pertama. Jangan happy dulu, masih belum selamat lagi sebelum tarikh tutup. Jadi, ajakla family atau kawan2 untuk mengekalkan kedudukan tak kira pengundi itu ahli Octove atau bukan. Sebab apa? Bila dah menang sememangnya proud to be Malaysian!

Saya Dah mengundi. Anda Bila lagi?
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Friday, January 20, 2012

Tips Dapatkan Sponsor Untuk Contest / Giveaway

Salam 1 blogger,
Cik Bunny terima satu request dari Blogger Khairina di shoutbox.



Sebelum itu, Cik Bunny nak minta maaf banyak2 sekiranya kelewatan untuk menjawab request anda. Cik Bunny tahu ramai diantara blogger nak planning buat giveaway atau contest. So, Cik Bunny nak share pengalaman cik Bunny sendiri bagaimana ingin tarik sponsor untuk join sekaki jadi sponsor contest atau giveaway korang.

1) Buat Pengumuman Di Blog
Buatkan entri mencari sponsor, mane tau kot ade orang baca dan berminat nak jadi sponsor giveaway/contest korang.

2) Cari Sponsor Melalui Entri contest/giveaway orang lain Yang Mempunyai List2 Sponsor
Maksud Cik Bunny, korang boleh cari entri giveaway/contest yang mempunyai list sponsor2. Contohnya, Nisa Kay pernah buat giveaway akhir tahun dan kat entri dia listkan sponsor2. So, nak ambil kesempatan ni untuk terjah blog/website sponsor dan.....sila baca tips seterusnya

3) Cari Email Sponsor untuk contact
Yang ni tersangatlah penting untuk korang bertanya, request dan sebagainya tentang sponsor. kalau setakat tinggalkan di shoutbox sahaja mungkin tak cukup.

4) Gunakan Bahasa yang Baik dan Indah Terhadap Sponsor
Sebelum bertanya tentang sponsor, cubalah bagi salam dulu atau hi dan lastly sedekahkan diri dengan senyuman. Ni tak. "weh, saya nak minta awak jadi sponsor untuk giveaway saya boleh?!" Ayat macam ni kompem reject dan pada masa yang sama boleh memalukan diri sendiri sebagai penganjur.


5) Terangkan kelebihan Jadi Sponsor untuk Giveaway/Contest korang
Cubalah bagi special skit untuk pihak sponsor seperti review, peserta follow blog/website sponsor dan sebagainya. Dengan cara ni orang lain akan berminat untuk menjadi sponsor giveaway/contest korang =)

6) Jangan Paksa Orang lain Untuk jadi Sponsor Giveaway/Contest Korang
Kalau pihak sponsor tak nak sponsor, cuba berusaha untuk cari sponsor lain. Tak perlulah sampai cari nahas nak malukan orang sebab tak nak sponsor. Silap haribulan korang sendiri dimalukan!

7) Terima Pandangan Sponsor
Sekiranya sponsor nak tukar hadiah, tetapi pemenang nak hadiah tu, korang marah marah pulak kat sponsor sebab beri hadiah lain. Sedar skit yang korang ni cuma peminta sahaja. Ingat, pihak sponsor ada hak buat camtu. Sekiranya sponsor minta syarat yang lebih dan berat untuk peserta seperti buat sticky post review blog/website sponsor dan sebagainya, Cik Bunny sarankan LEBIH BAIK cari sponsor lain. Sebab apa? Kalau korang buat syarat yang berat berkemungkinan besar contest/giveaway korang kurang mendapat sambutan.

8) Jangan Terima Request Orang lain Untuk Jadi Sponsor Last Minute sebelum Tarikh Giveaway/Contest Ditutup
Bukan apa. Kalau terima sponsor baru, dikhuatiri semua peserta terlepas pandang untuk mengetahui sponsor baru, lebih2 lagi tambah syarat untuk follow blog sponsor baru. Korang kene ingat, tak semua peserta baca update terbaru mengenai giveaway/contest walaupun diorang dah follow blog korang. Bagi mengelakkan hal ni terjadi, better bagi peluang diorang untuk jadi sponsor next giveaway/contest.


Buat masa ni, Cik Bunny anjurkan Mega Giveaway dan Alhamdullilah walaupon tak ramai sponsor TAPI jumlah penyertaan sememangnya cukup memuaskan sampai Cik Bunny sendiri pon dah semput tengok angka penyertaan ~.~ Dan disebabkan giveaway mendapat sambutan, belum sempat nak umumkan cari sponsor baru untuk next giveaway, bukan Cik Bunny yang cari sponsor dulu tapi ada orang lain yang nak jadi sponsor next giveaway Cik Bunny dulu ~keke

Cik Bunny harap tips ni membantu korang untuk dapatkan penaja giveaway/contest korang. selamat mencuba =)
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Wednesday, January 18, 2012

Wordless Wednesday: Reward untuk Blogger!


Cash out buat kali ke-2 pada 18 Jan 2011 iaitu hari Rabu sebab Cik Bunny tak suka nak tunggu lama. Nak duit churp2 banyak macam Cik Bunny? KLIK SINI


Reward untuk mereka yang sudi klik Churp2 Cik Bunny =)

Next target: Sold.My dan Video Hangat Tahun Baru Cina 2012 dari Petronas . Jom Tengok! ^_^
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, January 16, 2012

Siapa Nak Pashmina?

Salam 1 Malaysia,
Berita baik untuk semua muslimah! Hari ni Cik Bunny nak kongsikan satu perkara yang semuanya berkaitan dengan tudung pashmina. Ni mesti terlompat2 nak tau sangat nih. Sabar dulu... ~keke Minggu lepas Cik Bunny ada share pasal AngelFire, kali ni giliran AngelFire pulak nak share pasal tudung pashmina. Siap buka online shop pashmina di facebook lagi ^_^ kalau nak tau jom tengok.






klik gambar ni untuk terjah fb fanpage pashmina

Pashmina Wardrobe adalah online shop menjual tudung2 terutamanya tudung pashmina. Terbaru Pashmina Wardrobe menyediakan stok GMETRY PASHMINA, TWO TONE FLORAL PASHMINA, AUTHENTIC FLORAL PASHMINA dan Clear Plain Pashmina. Semuanya cantik2 belaka, sedap mata memandang tengok semua pashmina ni ^_^



Design: GMETRY PASHMINA
PRICE:
BUY 1 PC FOR RM 15
BUY 3 PCS FOR RM 39 (WITH FREE POSTAGE)
selanjutnya DI SINI




Design: TWO TONE FLORAL PASHMINA
PRICE:
BUY 1 PC FOR RM 15
BUY 3 PCS FOR RM 39 (WITH FREE POSTAGE)
selanjutnya DI SINI




Design: AUTHENTIC FLORAL PASHMINA
PRICE:
BUY 1 PC FOR RM 15
BUY 3 PCS FOR RM 39 (WITH FREE POSTAGE)
selanjutnya DI SINI



Design: Clear Plain Pashmina
PRICE:
BUY 1 PC FOR RM 13
BUY 3 PCS FOR RM 33 (weight around 350g)

selanjutnya DI SINI


Macam mana nak order?
Korang boleh order melalui order form, email, atau sms berserta detail wajib di bawah:

NAME:
ADDRESS:
HP NO:
FB EMAIL: (Kalau takde fb just bagi email)
ITEM CODE & QUANTITY:
TOTAL AMOUNT(RM):
PAYMENT THROUGH: CASH-ON-DELIVERY or CASH DEPOSIT


dan hantarkan ke pashminawardrobe@yahoo.com ATAU sms ke 016-3374060 ATAU 014-2699306
ATAU melalui order form disini: http://angelfireshops.blogspot.com/p/produk.html.

FREE DELIVERY FOR PICK-UP AREAS: UM,UKM,UPM,B.B.BANGI

CASH-ON-DELIVERY
BANK-IN-CASH
(Currently for BankIslam and CIMB bank)


Jap...jap...jap....lelaki boleh beli kat Pashmina Wardrobe ke?

boleh je. tauke kedai tak kisah, beli pashmina boleh bagi kat mak ke, kakak ke, adik ke, saudara mara ke, lagi berfaedah kan =p

Detail Pashmina Wardrobe
Facebook: http://www.facebook.com/pashminawardrobe
Email: pashminawardrobe@yahoo.com
SMS: 016-3374060 ATAU 014-2699306

P/S: Disable comment. Sebarang pertanyaan sila ke http://www.facebook.com/pashminawardrobe LIKE tau! ^_^
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Sunday, January 15, 2012

Tips: Free Gift versi Laman Sosial Malaysia!

Salam 1 blogger,
Hari yang indah dengan berita yang indah untuk semua follower mahupun bukan follower blog Cik Bunny. Sebenarnya dah lama Cik Bunny nak kongsikan satu perkara yang kompem semua orang akan dapat hadiah. Dia tak pakai random.org, dia tak pakai pengomen terbanyak atau terpantas dan lain2. bukan tu.



Octove merupakan satu laman web sosial buatan Malaysia jauh berbeza dan mempunyai banyak kelebihan berbanding di laman web sosial yang lain. Means siapa tak join tersangatlah rugi.

Apa yang best sangat join Octove ni?





  • Octove ni menggunakan sistem octopoints. Sekiranya kita sering update wall, upload gambar, komen dan lain2, points kita akan bertambah dan dengan points ni kita boleh guna untuk beli apa saja di Point Shop seperti keychain, beg, tiket wayang, voucher dan lain2. Points ni kira macam duit la. Means, korang shopping guna points, bukan wang ringgit Malaysia =D
  • Semakin banyak update, points akan semakin naik dan berkemungkinan besar peluang untuk dapatkan barang2 di kedai point semakin cerah. Gift terbesar yang pernah Octove bagi ialah T shirt Octove.
  • Yang ni Cik Bunny respect diorang sebab kos penghantaran adalah percuma! (alamat Malaysia sahaja), lebih2 lagi barang yang korang nak beli tu adalah percuma! Berbaloi bukan
  • 100 points automatik diberikan secara percuma kepada sesiapa yang daftar di SINI.
  • Contest atau peraduan semestinya ada!
  • Di Octove, korang tak boleh nak sombong. kalau sombong, points korang takkan naik!
  • Pihak Octove sememangnya sempoi!

Sebab itulah kenapa rugi kalau tak join Octove. Sekiranya korang boring atau tak suka dengan Facebook, better join Octove. Lagi untung lebih2 lagi buatan Malaysia.


Macam mana nak daftar Octove?
  1. klik Sini untuk daftar.
  2. Daftar seperti biasa dan klik create my account. Korang boleh daftar melalui FB atau Twitter korang. Just klik allow ok.
  3. Lepas daftar, check email korang untuk mengetahui mesej dari Octove.
  4. Seperti yang dinyatakan, 100 points automatik diberikan secara percuma kepada sesiapa yang daftar di SINI.
  5. Itu je. senang kan? selamat beroctove! ^_^

Tips dapatkan banyak points dalam masa yang singkat:
  • Sila baca panduan dapatkan points di sini.
  • aktif beroctove seperti update wall, komen2 dan lain2.
  • Jangan SPAM. Jika spam, point korang takkan masuk!


Entri ini adalah atas permintaan oleh pihak Octove sendiri untuk cik Bunny mempromosi laman web Octove. Memandangkan tak ramai kenal Octove so, apa salahnya kan sebab diorang dah banyak tolong Cik Bunny. Let's keep supporting Octove!

Korang daftar, korang update, korang dapat gift


Gift pertama dari Octove untuk Cik Bunny. Sampai sekarang Cik Bunny tak ingat brapa kali posmen datang ke rumah Cik Bunny kerana Octove. haha

P/S: Dengar citer, pihak Octove nak ajak penyanyi lagu "Malaysian Boy" untuk LIVE CHAT bersama warga2 Octovians. So, jom daftar cepat2 sebelum terlambat! ^_^
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Friday, January 13, 2012

Gara2 blog menarik, Blogger Angelfire Terkejut dapat Tweet dari Aaron Aziz !

Salam 1 blogger,
Oh tidak! Ni mesti ramai blogger jeles pasni. Itulah kepentingan kualiti penulisan bukan kuantiti k. Baca tajuk pon korang dah tau kan nama blogger yang cik bunny maksudkan tapi belum pasti kat mana blog dia? Sila scroll dibawah

l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l





According dari archives, blog AngelFire hampir berusia 5 tahun sememangnya dia bukan sahaja pandai buat entri menarik malah sampai Aaron Aziz pon tertarik dengan blog dia! Eh, betul ke? Kalau tak caye jom terjah blog AngelFire dan baca ENTRI NI. Siap bagi tips pulak tu. So,jangan lupa FOLLOW blog dia tau ~keke

Cik Bunny nak kongsi entri menarik dari AngelFire :
Selanjutnya di blog http://angelfire2806.blogspot.com



P/S: Disable comment. Sebarang pertanyaan atau komen tentang blog ni, sila ke http://angelfire2806.blogspot.com
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Thursday, January 12, 2012

Wang Tunai Dari 2dayblogger!


Gambar hiasan dari google


Salam 1 blogger,
Bulan lepas 2dayblogger.com mengadakan giveaway dengan 2 kategori iaitu review terbaik dan 3 Top Commentors sempena ulangtahun pertama blog 2dayblogger.com. Minggu lepas adalah minggu yang agak mengejutkan bila 2dayblogger.com umumkan bahawa Cik Bunny menang tempat pertama dalam kategori top commentors. Memang betul2 tak sangka sebab kat 2dayblogger.com takde pon widget top commentors. Alhamdullilah dah rezeki Cik Bunny menang GA ni, masa tu nak Cik Bunny slalu komen kat blog 2dayblogger.com sebelum menjelang birthday Cik Bunny dan Tahun Baru 2012. Hadiah? huh~ tengok gambar RM50 pon dah tau kan. Sapela tak nak RM50 free tu =.=" Nway, hadiah GA tu dah berjaya selamat transfer ke akaun bank Cik Bunny, thanks to 2dayblogger.com .


P/S:
Sekadar entri penghargaan bukan menunjuk semata mata, harap maklum...lol
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Wednesday, January 11, 2012

Tuesday, January 10, 2012

Tips: Lagu best TAPI Tak tahu apa nama Tajuk Lagu tu?

Salam 1 blogger,
Mood blogwalking sambil promote giveaway, kebanyakan blog yang Cik Bunny terjah letak autoplay song. Ada yang best dan ada yang tak best.Bergantung pada taste pengunjung. Ada juga pengunjung yang tak suka autoplay sebab menggangu.

Sekarang Cik Bunny nak tanya, Korang pernah tak singgah blog orang lain dan TERdengar lagu best tapi tak tahu apa nama tajuk lagu sebab owner blog tak letak tajuk lagu? Semestinya pernah kan *angkat kening Maka timbul lah nak kongsi tips macam mana nak cari tajuk lagu best dari blog.

1) Tanya Owner Blog/website
Apa salahnya cuba tanya kat owner blog nama tajuk lagu yang dimainkan. Sekiranya tiada balas dari owner atau dia sombong bongkak tak nak jawab, sila ikut tips kedua.

2) Page Source
Buka mozilla Firefox, cari blog yang ada lagu best tu, kat atas sebelah kiri klik view dan klik page source ATAU tekan keyboard ctrl + u . Kat situ korang jumpa segala html code yang ade kat blog tu *baru padan muka owner =p. Ape yang korang perlu buat ialah:



Sekiranya blog tu ada autoplay camni, just korang tekan keyboard ctrl + F serentak dan taip 'youtube'. Dah jumpa? Ok, cari link camni: http://www.youtube.com/***** kalau dah jumpa korang copy paste link tu dan terjah.




Sekiranya blog tu ada gratisan music seperti diatas, tekan keyboard ctrl + F serentak dan taip "gratisan", cari link ni: http://www.4shared.com/embed/, kalau dah jumpa, korang copy link dan paste kat google.com, contoh camni: "http://www.4shared.com/embed/487933567/23a4a01f" (buang /preview.swf ) klik search. Korang akan jumpa tajuk lagu tu ^_^

Sekiranya blog tu hide lagu untuk gratisan music, seperti biasa tekan keyboard ctrl + F serentak dan cari link ni "http://ghucy.info/fullmusik/" If korang jumpa perkataan lain selepas fullmusik, itulah tajuk lagu! Contoh: http://ghucy.info/fullmusik/1/Black_Eyed_Peas-The_Time.swf

Untuk pengetahuan korang, tip ni tidak membantu sekiranya blog/website tu disable page source agar pengunjung tak curik mana2 code.

3) Hayati Lirik Lagu
Yang ni agak rumit skit. Maksud Cik Bunny, cuba tangkap ayat atau perkataan yang dinyanyikan dan search di google. Kalau lagu Melayu memang senang nak cari. Lirik mudah difahami. Bagaimana pula dengan lagu korea? Sekiranya lagu korea tu sedikit diselitkan dengan ayat dalam bahasa English, mungkin boleh membantu. Contohnya cuba dengar lagu Korea ni,



Lepas dengar lagu ni, apa yang Cik Bunny paham cuma 'Hello hello.....thank you thank you' . So, dengan ayat ni Cik Bunny cuba google kan ayat ni dan hasilnya,



Semoga tips ni membantu korang. Selamat mencuba =)
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, January 9, 2012

Bukan Sekadar Antivirus TAPI Pandai Berblog!

Salam 1 blogger,
Lain macam je tajuk entri ni, korang paham tak? selagi korang tak baca entri ni sampai habis, selagi itu korang takkan paham la =p

Kebanyakkan blog atau laman web bertujuan perniagaan hanya mempromosi mengenai produk mereka sahaja. Nama pon perniagaan secara online. Ok, kali ni ada satu blogshop yang pasti mempunyai kelainan iaitu blog Kedai Kaspersky Online. Blog ni masih baru lagi tapi tak sangka ramai followers kerana blog ni bukan sahaja mempromosi produk tapi berkongsi maklumat info2 menarik. Sharing is caring kan ^_^ Sebelum itu, Cik Bunny ingin memperkenalkan produk utama yang dijual di Kedai Kaspersky Online atau KKO ialah:


PRODUK :
Kaspersky Antivirus 2012 (KAV 2012)
Licence : 1 Year
1 user : RM15
3 user : RM30
Kaspersky Internet Security 2012 (KIS 2012)
Licence : 1 Year
1 user : RM20
3 user : RM40

PERBEZAAN KAV & KIS :



Kelebihan yang ada di blog Kedai Kaspersky Online

  1. Harga promosi serendah sehingga RM15. Sila rujuk ENTRI NI
  2. Tahukah anda produk yang dijual kat http://kedaikasperskyonline.blogspot.com sebenarnya produk TOP 2 Antivirus Terbaik 2011. Kalau tak caye sila terjah ENTRI NI
  3. Blog Kedai Kaspersky Online bukan sekadar cerita mengenai Antivirus saja, tapi pelbagai info menarik yang dikongsi semestinya korang tertarik. Antaranya ialah:

Entri yang berjaya tarik ramai pengunjung: PANAS!!! GAMBAR SEKSI NUR AMALINA CHE BAKRI PELAJAR 17A1!!!

Nak tau update info terbaru dari KKO? Tunggu apalagi, jom terjah blog kedaikasperskyonline.blogspot.com dan jangan lupa tekan butang join this site untuk FOLLOW blog ini.

P/S: Disable Comment. Sebarang pertanyaan atau komen sila ke http://kedaikasperskyonline.blogspot.com
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Saturday, January 7, 2012

Tip: Cari Info atau Tips Penting Di Blog Cik Bunny

Salam 1 blogger,
Segala tips yang Cik Bunny dah buat sudah disenaraikan di page ini. Tapi sayang ramai yang masih terlepas pandang atau tak tau nak cari maklumat info atau tips penting di blog Cik Bunny. Jadi, bagi mengelakkan situasi ini berulang, cuba ikut cara ni:



kotak carian atau search box sudah diletakkan di sidebar sejak dulu lagi. search box ni teramatlah penting bagi memudahkan korang mencari info/tips yang terdapat di blog Cik Bunny. So, takla memeningkan kepala korang nak cari dekat mana kan. Just taip dan klik search, tu je. InsyaAllah apa yang korang cari tu akan jumpa =)

Pastikan korang cari maklumat info/tips sebelum request kat Cik Bunny. Kalau tak jumpa2, barulah korang boleh request kat Cik Bunny di:


InsyaAllah, Cik Bunny akan cuba berusaha untuk menjawab request2 korang selagi mampu ok ^_^
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Friday, January 6, 2012

Muka Cik Bunny Terpapar di Kalendar 2012!

Salam 1 blogger,
Mengancam sungguh tajuk entri ni XD .Tidak dinafikan, inilah kenyataan. Bukan muka je yang terpapar, siap nama sebenar Cik Bunny pon dimasukkan. Itu dia dah mula buang tebiat syok sendiri gara2 bende ni. Sebenarnya kalendar ni dah lama sampai cuma belum tiba masa untuk hebohkan ~keke

Nah, tengoklah puas2 ye~ =p





Cik Bunny ingin mengucapkan terima kasih kepada sponsor Little Colour Shop atas sudi memilih Cik Bunny sebagai pemenang cabutan bertuah secara live DI SINI. Also terima kasih kepada yang singgah dah baca entri ni~ keke

P/S: Itu baru kalendar, kalau majalah atau newspaper belum tentu nak kata apa =.=
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Thursday, January 5, 2012

2 Peristiwa Hangat 31 Disember 2011

Salam 1 blogger,
Sebelum itu Cik Bunny minta maaf banyak2 atas kelewatan untuk berkongsi pengalaman lepas. Sebab Cik Bunny lebih mengutamakan review pengiklan dahulu ~ keke
Cik Bunny nak kongsi kat korang 2 peristiwa dalam hidup Cik Bunny ni mungkin akan berulang lagi untuk tahun ni. Tanpa membuang masa, Cik Bunny mulakan peristiwa manis yang pertama =p

Peristiwa manis 1 - Hari Jadi Cik Bunny

Masih ingat tak entri terakhir tahun 2011 Cik Bunny? Kalau belum sila baca kat kat sini k. Sementara menunggu countdown 2012, Cik Bunny dan family singgah food court sebentar nak sambut birthday Cik Bunny disitu. Takde la meriah sangat sampai tahap Sweet 16. Cik Bunny tak minta pon. Yang penting happy family =p





Ape yang tak best sangat tu daging ayam kecik sangat berbanding nasi. Lebih membengangkan lagi, hampir 1 jam menunggu barulah air yang diorder dah sampai. Hampir tercekik dibuatnya. Sepatutnya hidangkan air terlebih dahulu barulah makanan. Pasni tak nak pegi dah! =.=

Peristiwa Manis 2 - Countdown 2012

Lepas menternak lemak kat food court tadi, get ready nak pegi countdown 2012 di Esplanad Bintulu. Barula rasa bertenaga untuk bersedia menunggu bunga api countdown 2012. Bersedia ape mendenya? Dah lah takut tengok bunga api pon sanggup menunggu =.=*

Countdown 2012 disambut di Esplanad Bintulu. Lupakan perkataan evening tu =p




Muka owner blog ni sudah semestinya wajib dilekatkan =p



Lepas dah tamat persembahan bunga api, bila waktu nak balik huh, 1 Bintulu dah mula pecah rekod tahun baru waktu paling sesak pada tengah malam buta. Itu baru di Sarawak, belum tentu keadaan kat kl cam mane =.=


Lagi satu, nasihat Cik Bunny, kalau nak pergi countdown guna kenderaan sendiri, pastikan parking kenderaan korang jauh dari tempat main bunga api. Sebab kalau parking dekat sangat, sisa sisa atau habuan bunga api mungkin terlekat pada kenderaan at the same time kenderaan tu dah kotor =.=

P/S: Gambar kurang jelas sebab guna kamera biasa. Harap maklum =.=
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Wednesday, January 4, 2012

Blog Simple Tak Bermakna Entri HAMPEH!

Salam 1 blogger,
Don't judge a book by it's cover, itulah ayat yang sering digunakan oleh kebanyakan penulis. Blog yang cantik, owner yang cantik/hensem, beriban2 follower tapi entri ntah pape, penuh sangat dengan short form, ayat gedik tak bertempat, jangan mimpilah pembaca datang sendiri! Pada Cik Bunny, blog yang bagus bergantung pada entri yang bagus, blog tak berat dan berkualiti. Sebagai contoh, Cik Bunny memperkenalkan seorang blogger yang bernama Rayyan Haries, mungkin korang belum kenal dia kan? Meh Cik Bunny bagitau.

Just 4 Cover


Blog simple, tak ramai follower?

[I+love+makan.jpg]

owner kuat makan?



TAPI...


Hampir 4 tahun dia berblogging. Jadi,

Kelebihan Blog Rayyan Haries:
  1. Blog tak berat, tiada widget mengarut yang menganggu visitors.
  2. Bertemakan biru cerah. sedap mata memandang.
  3. Bahasa mudah difahami, takde short form, takde ayat gedik2
  4. Banyak entri menarik plus gempak yang patut korang baca. Antaranya:
Entri Paling HOT: Follower 200 kebawah TAPI Dapat RM29k ++ Hasil Berblogging

Sebenarnya banyak lagi entri menarik ada kat http://www.thebigsmallboy.com. So, ringankan tangan korang untuk terjah blog http://www.thebigsmallboy.com. Jangan lupa tekan button join this site dan klik FOLLOW untuk mengetahui entri2 menarik terbaru k!

P/S: Disable Comment. Sebarang pertanyaan atau apa2 komen tentang Rayyan Haries sila ke http://www.thebigsmallboy.com.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Tuesday, January 3, 2012

Apesal Dengan Blogger ni? Cik Bunny Tak Puas Hati!

Salam 1 blogger,
Hanya kerana seorang blogger, Cik Bunny tak puas hati sampai buat entri sekali. Kenapa? dia copy paste blog Cik Bunny? Bukan...abis tu, ape dia dah buat kat Cik Bunny dan siapa blogger yang dimaksudkan? Kalau nak tau sangat sila baca sampai habis. Memang korang patut nak tau pon =.= Siapa blogger yang Cik Bunny maksudkan, sila scroll di bawah:

l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l


klik banner untuk terjah


Entri ini merupakan entri review kedua, untuk entri pertama ada DI SINI. Sebenarnya Cik Bunny tak puas hati selagi korang tak terjah blog ni sebab entri menarik beliau banyak sangat di situ. Ceh...tajuk entri tu agak panas ~keke

Antara entri menarik baru ini ialah:

Selanjutnya korang pegi je blog http://nurulainyassin.blogspot.com. So, jangan lupa FOLLOW untuk mengetahui kisah menarik Nurul Ain sepanjang berblogging.



Blog Nurul Ain
makan selagi boleh, tidur selagi mampu !!!!
"HAVE A NICE DAY YAWWWW "

P/S: Disable comment. Sebarang pertanyaan atau apa2 komen sila lompat terus ke laman web http://nurulainyassin.blogspot.com. Terjah jangan tak terjah!
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html