For You ^_^

Wednesday, February 29, 2012

Siapa Nak Wang Tunai RM50? Jom Join Contest ni!

Salam 1 blogger,
Semalam Cik Bunny dah share giveaway dari Niena Sofea, hari ni Cik Bunny nak share 1 contest yang dianjurkan oleh sponsor giveaway cik Bunny iaitu Miss Lovouis. Tapi sebelum itu, jom kenali owner blog Miss Lovouis.

Assalamualaikum...



♥ Nurul Syuhadah Mazli ♥
♥ Sweet 6teen ♥
blogging: 2011
Selanjutnya di SINI



Dah abis baca? Ok sekarang kita ke contest yang dianjurkan oleh Miss Lovouis.


Klik banner untuk join

Hadiah yang bakal dimenangi:



The MOST Fabulous Blog FIRST-

RM 50.00 *cash/topup + Ape2 permintaan untuk blog e.g (background / banner blog) + Entry khas untuk blog korang + Sticky post blog korang selama 3 hari
SECOND -

RM 20.00 *cash/topup + Ape2 permintaan untuk blog e.g (background / banner blog)

THIRD -
RM 10.00 *cash/topup + Ape2 permintaan untuk blog e.g (background / banner blog)

The TOP Refferal -

RM 5.00 *cash/topup + Ape2 permintaan untuk blog e.g (background / blog).

DUE date : 6 JUNE 2012 / 06.06.12
Tunggu apa lagi? Jom join sekarang sebelum terlambat! =D

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Tuesday, February 28, 2012

Sponsor Cik Bunny Anjurkan Giveaway!

Salam 1 blogger,
Sekarang ni bukan Cik Bunny sorang je yang anjurkan giveaway, ada sorang blogger juga salah seorang sponsor giveaway ni pon ada buat giveaway. kalau nak tau giveaway apa yang dia anjurkan, sila baca entri ni sampai habis!


klik banner untuk join


Giveaway dari Niena Sofea menyediakan lebih dari 50 hadiah! Ulang sekali lagi, 50 HADIAH! Mana tau kot kalau korang tak de rezeki dari giveaway cik Bunny, korang boleh cuba nasib untuk join giveaway Niena Sofea. Giveaway ini akan ditutup pada 1 Jun 2012. Walaupon masih lama lagi untuk join tapi mana tau kot mungkin tetiba ditutup lebih awal. So, lebih baik cepat2 join sebelum tarikh tutup!
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, February 27, 2012

Siapa Nak Kamera Lomo? Jom Rebut Sekarang!

Salam 1 blogger,

Berita baik kepada semua pengunjung yang singgah entri ni especially yang tengah mengidam kamera Lomo kalis air punya. Sebelum itu, jom tengok gambar kamera lomo ni.



Specification
Material : Plastic
Product Size : 120 x 80mm (4.7" x 3.1")
Max. Depth : 10 feet (3 meters)
Best Distance : 4 feet
Packing : Each camera is packed with an original paper box packing
Gross Weight : Approx. 185g (6.5 oz)
Focus : Free
Film to be useda : Any 135 (35mm) film
Lens : 28mm, f/9
Battery : No battery needed


Cantik dan berkenan pulak nak kamera lomo ni tapi kat mana nak cari? Ok, Cik Bunny suggest cari je kat Zaralyla Shop. Di Zaralyla Shop, kamera ni dijual dengan harga RM44 satu. The best part is kalau korang beli kamera Lomo akan dapat free postage di Malaysia sahaja. Wah, dahlah cantik, free postage pulak tu. So, siapa cepat dia dapat! Untuk design lain selain gambar diatas, sila RUJUK SINI.


Untuk pengetahuan korang, Zaralyla Shop bukan sekadar menyediakan stok kamera Lomo saja, malah Zaralyla Shop juga menyediakan stok2 lain seperti Bracelets, bantal, bagpack, Earrings dan lain2. Semuanya comel comel belaka!



Crystal Ball Bracelets


Bracelets ini dijual dengan harga RM8 satu (tidak termasuk postage). selanjutnya di sini.






Awsome Bangles
  • Silver Spots Bangle
  • Gold Spots Bangle
  • Guitar Bangle
setiap bangle ini dijual dengan harga RM20 satu (tidak termasuk postage). Selanjutnya di SINI





Sweet Plastic Earrings


Earrings ini dijual dengan harga RM5 sepasang (tidak termasuk postage). selanjutnya DI SINI








Lovely Classic Earrings


Earrings ini dijual dengan harga RM5 sepasang (tidak termasuk postage). Selanjutnya DI SINI








Bohemian Knitted Watch #1


Jam tangan ini dijual dengan harga RM25, FREE postage -Malaysia. Selanjutnya DI SINI









Bohemian Knitted Watch #2


Jam tangan ini dijual dengan harga RM40, FREE postage- Malaysia. Selanjutnya DI SINI









Cute Bear Blanket

Colour : White / Choco (state your colour in your order form)
Measurement : 65cm x 93 cm
Price : RM90 (FREE postage -Malaysia)
Selanjutnya DI SINI








Cute Neck Pillow

Dijual dengan harga RM50 satu (FREE postage) Selanjutnya DI SINI











Dan banyak lagi di Zaralyla Shop. Stock baru akan datang tak lama lagi, tunggu ya! ^_^



How To Order?


1) Sila ke order form: http://zaralylashop.blogspot.com/p/order-form.html.Baca maklumat terlebih dahulu sebelum mengisi.

2) Dah confirm? Sila isi order form dengan lengkap dan tekan butang 'Submit Form'. Tunggu reply dari Zaralyla Shop

3) After betul2 confirm nak beli, sila buat pembayaran secukupnya.

4) Selepas pembayaran, barang yang anda nak order akan segera dipos. DONE!


Detail Zaralyla Shop:
Blog: http://zaralylashop.blogspot.com
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Zaralyla-Shop/324343907617826
Email: zaralyla@gmail.com
Order: http://zaralylashop.blogspot.com/p/order-form.html



P/S: Disable comment. Sebarang pertanyaan atau komen sila ke blog Zaralyla Shop atau di facebook Fanpage.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Sunday, February 26, 2012

Stimbot Sambil SEEfood

Salam 1 blogger,
Hari tu Cik Bunny dan family dijemput ke rumah saudara sebelah bapa untuk berBBQ. Tapi bukan saja berBBQ malah tidak lupa bersama umai Sarawak dan stimbot!







Nak buat stimbot ni senang je. Just celupkan sayur, bebola ikan, udang, sosej dan apa saja makanan ikut kreativiti korang asalkan cepat masak ke dalam air panas (with Secukup Rasa + secubit garam). Tak susah kan...Jimat duit dari makan kat luar ~keke



Cerita stimbot sampai disini je. Giliran nak share pasal See Food pulak. Cik Bunny rasa ramai dikalangan rakyat Malaysia kot bila sebut pasal "See Food" teringat filem animasi 3D buatan Malaysia yang semestinya dibanggakan lebih2 lagi ditanyangkan mungkin di 90 buah negara atau lebih. Pada Cik Bunny, filem macam nilah boleh dikatakan wajib ditonton.



First time Cik Bunny tengok trailer ni kat TV. Disangka filem Hollywood punya, terkedu tengok scene ada wau hanya sekali imbas. Rupa rupanya ni filem anak tempatan =.= Untuk pengetahuan korang, filem SeeFood mengambil masa selama 4 tahun 2 bulan untuk menyiapkan secara keseluruhannya. Pepaham jela betapa susahnya nak buat filem camni walaupun seminit. Nway, tak sabar nak tengok SeeFood FULL movie...

P/S: Apa kene mengena stimbot dengan seefood? Teka lah sendiri =p
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Saturday, February 25, 2012

Hanya Kerana Follow dan Sekali Komen, Cik Bunny Dapat Hadiah Sebanyak Ni!

Salam 1 blogger,

Tuah ayam nampak di kaki tuah manusia..tiada siapa yang tahu. Memang dah tau pon selepas penganjur umumkan siapa yang bertuah....hahaha.... percaya atau tidak, minggu ni Cik Bunny dapat hadiah dari 2 penganjur sekaligus tanpa sebarang entri penyertaan giveaway mahupun contest. Memang tak mustahil pon orang lain dapat hadiah tanpa entri penyertaan. Tak semua hadiah yang disediakan untuk giveaway, contest dan segmen betul tak?


Peristiwa Tuah 1
Pada suatu hari... *membajet karangan upsr sekali lagi =.= tak payahla nak taip panjang2. Disebabkan Cik Bunny salah seorang follower blogshop iaitu Baby Lili Design yang ke-100, maka hadiah misteri dari Baby Lili Design sudah pon terbongkar. Rupa rupanya, Cik Bunny dapat sepackage craft. Apa yang menarik adalah termasuk soft felt (yang kain tu) sememangnya sukar dicari di tempat Cik Bunny tinggal iaitu di Bintulu. Terus terang, dah 1 Bintulu Cik Bunny cari benda ni tapi tak jumpa2. Alhamdullilah, felt yang Cik Bunny idam idamkan selama ni akhirnya dapat juga. Terima kasih Baby Lili Design

Gambar ni dipetik dari Baby Lili Design sebelum dipos ke rumah Cik Bunny.

Package tersebut akhirnya dah sampai ke tangan Cik Bunny. Soft felt with cute button,hair clip dan lain lain...




Kepada sesiapa yang dok Terengganu dan cari felt, korang boleh gi ke alamat ni. Dan kepada sesiapa yang bukan dok Terengganu berminat untuk membeli package macam hadiah yang Cik Bunny terima tu, korang boleh beli kat SINI. Segalanya comel2 belaka =)

Peristiwa Tuah 2
Tengah syok ping entri kat fb group blogger, Cik Bunny terjumpa 1 entri menarik perhatian Cik Bunny iaitu 10 pengomen terawal ENTRY ni akan dapat free cursor. Tanpa berfikir panjang Cik Bunny terus komen ENTRY ni. Sape tak nak bende free kan =.= Pada mulanya, Cik Bunny tak tau yang Cik Bunny pengomen terawal sebab kat ENTRY ni memerlukan comment approval dari admin. Akhirnya dapat jugak lepas penganjur notify Cik Bunny melalui fb fanpage.


Terima kasih kepada si adik manis, Mimi Suraya atas sudi buatkan cursor untuk Cik Bunny. Love Cursor comel tak terhingga punya pasal, Cik Bunny guna cursor ni kat blog GA/contest Cik Bunny. Mane tau kot2 Cik Bunny boleh menang contest blog...

Terima kasih sekali lagi kepada Baby Lili Design dan Mimi Suraya dan terima kasih kepada yang baca entri ni...
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Friday, February 24, 2012

Review: Jadilah Diri Sendiri Bukannya Orang Lain!

Salam 1 blogger,
Header blog memainkan peranan utama sebagai penyeri blog. Header
blog seperti ini bukan saja cantik dan cool tapi isinya cukup bermakna dan sekadar renungan untuk kita semua....peringatan untuk diri sendiri...



simple person..... 21years dah ni huhuhu..... study at uitm sabah taking DIB...and penaja untuk giveaway ni ^_^



Jom terjah blog http://niaryani.blogspot.com dan follow kalau berkenan di hati ^_^

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Thursday, February 23, 2012

Review: Blog Cun, Blogger Pon Cun!

Salam 1 blogger,
Blog cun, Ownernya pon cun...Cik Bunny rasa ramai blogger cun2 belaka, blog dia pon cun betul tak? Jadi, siapakah blogger cun pilihan Cik Bunny? Jom tengok siapa yang kena....



Nur Ajriya Amran
27 Jun 1992
9teen
Kuala Terengganu
I'm Taken! :D

Aik, takkan tengok je? cun punya pasal lettew XD
Tunggu apalagi, jom terjah si blogger cun di http://jieyalurvehym.blogspot.com Tak lupa juga untuk FOLLOW tau...
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Wednesday, February 22, 2012

Review: Nak Kekal Cantik Dan Sihat?



Salam 1 blogger,

Baca je tajuk entri ni, dah tentu ramai nak tau kan. Sapela yang tak nak sihat =.=
Nak kekal wajah sihat dan berseri? Jangan risau, Gojez Houz kan ada... Gojez Houz tu apa?
Gojez Houz adalah sebuah kedai online shop yang menjual product2 kecantikan bukan sahaja untuk pelanggan wanita sahaja malah lelaki pon boleh beli product kat Gojez Houz nak bagi hadiah kat mak ke kakak ke, atau saudara2. Gojez Houz juga merupakan salah seorang sponsor untuk giveaway Cik Bunny.

Cik Bunny nak share salah satu product dari Gojez Houz iaitu PEPTAN Collagen Dust.


INFO PENGENALAN:

Produced and marketed by Rousselot, a leading global manufacturer of ingredients for the pharmaceutical, food, dietary supplements and cosmetic markets, Peptan™ holds the key to maintaining your quality of life. Peptan™ Collagen peptide is a 100% natural and safe ingredient derived from proteins. Used worldwide, it has been scientifically found to improve overall joint mobility, bone structure and the natural beauty of skin.


What is Peptan™ ?

Peptan™ are Type 1 Collagen Peptides, the same collagen as that found in human bones and skin. Peptan™ is a high purity natural bioactive product containing more than 97 % protein (on a dry weight basis), supplied in a form that can be easily used and digested by the human body, as shown by scientific analysis (Asghar and Henrickson, 1982 and Rousselot, 2007).


Testimoni Dari Pembeli Peptan di Gojez Houz






Testimoni selanjutnya korang boleh rujuk DI SINI.

Macam Mana Nak Order?

KLIK SINI untuk order dan isi maklumat penting. Tunggu reply dari Gojez Houz. Selepas confirmation, buat pembayaran secukupnya then barulah diorang pos dan product yang korang order tu akan sampai. Tu je. Tak susah kan?

Ada product lain tak selain Peptan?
Di Gojez Houz semestinya menyediakan product lain selain peptan. Antara product yang terlaris sekali ialah:

Selanjutnya boleh rujuk Gojez Houz Blog dan Facebook Fanpage


P/S: Kepada semua peserta giveaway ni, sila FOLLOW dan LIKE FANPAGE sponsor.


Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Tuesday, February 21, 2012

Review: Sejuta Rasa Hanya Seorang Blogger

Salam 1 blogger,
Cik Bunny rasa dah ramai orang tau kot Cik Bunny ni blogger Sarawak. Yang belum tau tu baca je kat sidebar ~keke
Hari ni Cik Bunny nak memperkenalkan sorang lagi blogger Sarawak juga merupakan sponsor untuk giveaway ni. Jom tengok siapa yang kene! ^_^




First stage for me to be standing in the eyes of the world.. :)



Siapa Owner Header ni?



Mak Usu @ Fezzy
fieyzilah89@yahoo.com
Blogger Sarawak
Facebook
Twitter


Kepada semua peserta giveaway ni, sila FOLLOW dan LIKE FANPAGE sponsor.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, February 20, 2012

Tips: Bila Lelaki Cuba nak Tackle Anda


gambar dari atok google sekali lagi


Salam 1 blogger,
Minggu Ahad lalu, Cik Bunny dan sekeluarga pergi pantai seperti biasa. *bajet karangan upsr Pantai deras sesuai untuk mereka yang suka meluncur. Cik Bunny dan adik pulak dah macam tengok filem ombak rindu . Dok tengok ombak je. Masa tu lah tetiba je ada sorang lelaki yang tidak dikenali dipercayai mabuk it's seem cuba nak tackle kami. Ingatan Cik Bunny masih segar lagi kejadian tu.

Unknown guy: hai, sapa nama?
adik: tak da nama *terus menyampuk
Cik Bunny: *buat2 tak nampak dan pura2 sedang amik gambar pantai

Cik Bunny dan adik terus pergi jumpa abang dan unknown guy tu dah blah.


Tips: walaupun korang dah berteman pun belum tentu selamat. Sebagai perempuan, kalau nak keluar pergi shopping ke ape ke, ajaklah lelaki mahram skali untuk berteman ATAU lebih dari 3 orang rakan2 perempuan korang. Ini demi keselamatan kalau tak nak sudah. Bila terjadi apa2 nanti pandai2 la nak atasi sendiri.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Sunday, February 19, 2012

Dari Bintulu ke Blog [Part 1]

Salam 1 Malaysia,

Dari Bintulu Ke Blog:
Segala gambar pemandangan yang ada di Bintulu, Sarawak dan upload ke blog tanpa meletakkan sebarang keterangan untuk menjelaskan gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan semuanya.











Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Saturday, February 18, 2012

5 Tips Persediaan Sebagai Penganjur Giveaway/Contest

Salam 1 blogger,

Persediaan Sebagai Penganjur Giveaway/Contest:


1) Cari Sponsor (jika perlu)
sebelum menganjurkan contest atau giveaway, kalau rasa hadiah yang bakal dianjur sendiri tidak mencukupi atau kekurangan atau nak tambah hadiah lagi, boleh guna tip ni. Nak tau macam mana nak cari sponsor sila ke ENTRI NI.

2) Pastikan Syarat Giveaway/Contest Tidak Terlalu Berat
Seperti yang dinyatakan dalam ENTRI INI, syarat yang berat adalah punca utama kenapa contest/giveaway yang korang anjurkan kurang mendapat sambutan. Jadi, pastikan buat syarat yang korang rasa mudah dan mampu peserta buat.

3) Promote Giveaway/Contest
Untuk lebih meriahkan lagi giveaway/contest korang, sila rajinkan diri untuk promote seperti blogwalking, fb group blogger, buat sticky post dan lain2. Pada Cik Bunny, tip ni merupakan CABARAN PALING BERAT sepanjang menganjur giveaway/contest dijalankan. Kalau nak apa yang dianjurkan tu mendapat sambutan tapi diri tu malas nak promote, Cik Bunny sarankan lebih baik jangan jadi penganjur. Lebih2 lagi dah ada sponsor. Bukan main lagi hadiah banyak disediakan. Lepas anjurkan ga/contest, dibiarkan camtu je. Lepas tarikh tutup, 2-3 orang je yang dah join. Cuba bayangkan, apa perasaan pihak sponsor bila check entri ga/contest korang tapi langsung tidak mendapat sambutan? Sebab itulah kalau betul2 nak jadi penganjur, korang mestilah ada keyakinan diri dan bijak membahagikan masa untuk promote ga/contest!

4) NO Rasuah

tidak mustahil berlakunya kes peserta cuba rasuah penganjur untuk menang seperti peserta buat special entri untuk penganjur, bloglist dan sebagainya supaya hadiah yang dinginkan berpihak pada dia/mereka padahal bukan penganjur yang nakkan. Sebagai penganjur, baik jangan layan peserta camtu. Bila orang lain yang dapat hadiah, dah mula caci maki penganjur cakap keputusan tidak adil. Kalau boleh, nasihatkan peserta camtu agar memahami konsep sebenar rezeki dan siapa yang menentukan rezeki.

5) Ikhlas Menganjur Giveaway/Contest
apa yang kita anjurkan ni yang penting niat kita ikhlas dan untuk mengeratkan silaturahim sesama peserta, bukannya nak tunjuk kemeriahan dan nak tambah follower pastu menunjuk nunjuk follower dah beriban padahal kebanyakkan peserta follow sebab nak tau update ga/contest. Bila tetiba follower berkurang lepas keputusan pemenang, baru nak sedar =.=



Cik Bunny nak minta maaf banyak2 sekiranya terkasar bahasa atau terasa dengan entri ni. Bukan apa, inilah luahan Cik Bunny sebagai penganjur giveaway yang dikongsikan untuk korang semua. Cik Bunny harap tips2 ni membantu korang membuat persediaan untuk anjurkan giveaway/contest kelak. Nak anjurkan giveaway atau contest bukanlah semudah yang disangkakan. Jadi, hargailah mereka =)
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Friday, February 17, 2012

Review: Bila Blogger Belajar Buat Video

Salam 1 blogger,
Cik Bunny rasa tak ramai blogger nak buat vlog *termasuk cik bunny lettew, paling banyak masuk vlog pon blogger popular ~keke
Now Cik Bunny nak share video dari seorang blogger juga merupakan salah seorang krew production iaitu Anwan Production, jom tonton:



Nak tau siapa siapa tuan punya video ni, jom tengok salah seorang krew dari production ni:



senyuman manis disangka Najwa Latiff rupa rupanya gambar tuan punya video ni, cayala kamera 0_0



Diploma In Video and Film Studies , Polytechnic Perlis "When you decide to leave me forever, you won't even find me on Google.."


Dengar citer Syazwani with krew2 tengah promote 1 kempen, pada yang dah tengok video tadi dah tau kot kempen apa, yang pasti memang best! Cik Bunny sendiri pon nak join skaki tapi tak dapat =.=
Untuk maklumat lanjut mengenai kempen yang Cik Bunny maksudkan, sila ke ENTRI NI.

P/S: Kepada semua peserta giveaway ni, sila LIKE dan FOLLOW sponsor Syazwani Mazlan.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Thursday, February 16, 2012

Siapa Nak Pashmina? [Part 2]

Salam 1 Malaysia,
Berita baik untuk semua muslimah! Hari ni Cik Bunny nak kongsikan satu perkara yang semuanya berkaitan dengan tudung pashmina. Ni mesti terlompat2 nak tau sangat nih. Sabar dulu... ~keke Semalam Cik Bunny ada share pasal AngleFire, kali ni giliran AngleFire pulak nak share pasal tudung pashmina. Siap buka online shop pashmina di facebook lagi ^_^ kalau nak tau jom tengok.






klik gambar ni untuk terjah fb fanpage pashmina

Pashmina Wardrobe adalah online shop menjual tudung2 terutamanya tudung pashmina. Terbaru Pashmina Wardrobe menyediakan stok GMETRY PASHMINA, TWO TONE FLORAL PASHMINA, AUTHENTIC FLORAL PASHMINA dan Clear Plain Pashmina. Semuanya cantik2 belaka, sedap mata memandang tengok semua pashmina ni ^_^



Design: GMETRY PASHMINA
PRICE:
BUY 1 PC FOR RM 15
BUY 3 PCS FOR RM 39 (WITH FREE POSTAGE)
selanjutnya DI SINI




Design: TWO TONE FLORAL PASHMINA
PRICE:
BUY 1 PC FOR RM 15
BUY 3 PCS FOR RM 39 (WITH FREE POSTAGE)
selanjutnya DI SINI




Design: AUTHENTIC FLORAL PASHMINA
PRICE:
BUY 1 PC FOR RM 15
BUY 3 PCS FOR RM 39 (WITH FREE POSTAGE)
selanjutnya DI SINI



Design: Clear Plain Pashmina
PRICE:
BUY 1 PC FOR RM 13
BUY 3 PCS FOR RM 33 (weight around 350g)

selanjutnya DI SINI


Macam mana nak order?
Korang boleh order melalui order form, email, atau sms berserta detail wajib di bawah:

NAME:
ADDRESS:
HP NO:
FB EMAIL: (Kalau takde fb just bagi email)
ITEM CODE & QUANTITY:
TOTAL AMOUNT(RM):
PAYMENT THROUGH: CASH-ON-DELIVERY or CASH DEPOSIT


dan hantarkan ke pashminawardrobe@yahoo.com ATAU sms ke 016-3374060 ATAU 014-2699306
ATAU melalui order form disini: http://angelfireshops.blogspot.com/p/produk.html.

FREE DELIVERY FOR PICK-UP AREAS: UM,UKM,UPM,B.B.BANGI

CASH-ON-DELIVERY
BANK-IN-CASH
(Currently for BankIslam and CIMB bank)


Jap...jap...jap....lelaki boleh beli kat Pashmina Wardrobe ke?

boleh je. tauke kedai tak kisah, beli pashmina boleh bagi kat mak ke, kakak ke, adik ke, saudara mara ke, lagi berfaedah kan =p

Detail Pashmina Wardrobe
Facebook: http://www.facebook.com/pashminawardrobe
Email: pashminawardrobe@yahoo.com
SMS: 016-3374060 ATAU 014-2699306
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Wednesday, February 15, 2012

Review: AngelFire, Nama Blog Bukan Filem!


klik gambar untuk LIKE fanpage AngelFire


Isu semasa (berita dalam & luar negara)

Gossip hangat dan terkini artis tempatan dan antarabangsa

Fakta, Quotes dan Gambar yang pelik dan menarik

Online Shopping (For Mens and Womens)

P/S: Kepada semua peserta Giveaway Cik Bunny (2), sila Follow Blog (tak wajib) dan Fanpage Angelfire Shops
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Tuesday, February 14, 2012

Tips Belajar Bahasa Inggeris Dengan Mudah

Salam 1 blogger,
Dah lama cik Bunny tak buat tips2. Yela dah terikat dengan segala entri review. Sebenarnya bab review sponsor belum habis lagi. Ingat nak bagi peluang cik Bunny untuk berkongsi tips penting hari ni. Harap semua pihak sponsor bersabar ye *rayuan membajet cute

Credit as tagged

Walaupun Cik Bunny dah tamat persekolahan, Cik Bunny masih ingat lagi pesan kawan2 Cik Bunny macam mana nak menguasai grammar dengan mudah. Patutla diorang expert semacam je rupa rupanya ada tips jugak. XD

1. Tak Perlu Nak Baca Buku Grammar Mahupun Kamus Inggeris

  • Uit, kenapa? Sebab kalau korang baca, pasti korang serabut dan keliru segala perkataan2 dalam bahasa lain ke bahasa Inggeris betul tak? Bukannya mudah apa yang dibaca terus masuk ke otak. Jadi, daripada asyik baca dan hafal grammar, lebih baik ikut tips yang seterusnya.

2. Tonton filem/drama dengan sari kata Bahasa Inggeris

  • yang ni ramai penonton di Malaysia suka tonton filem atau drama atau animasi dari luar negara, amik remote astro dan terus tukar sari kata dalam bahasa Melayu. Nak belajar bahasa Inggeris, kalau boleh cuba elakkan menggunakan sari kata dalam bahasa Melayu dan belajar memahami jalan cerita guna sari kata bahasa Inggeris. Dengan tip ni boleh membantu meningkatkan grammar korang. Tapi ingat, pastikan korang cari filem/drama yang sesuai untuk korang.

3. Baca novel, buku cerita, majalah Dalam Bahasa Inggeris

  • Sejak demam filem Ombak Rindu, ramai dah minat baca novel especially pompuan. Cuba biasakan diri untuk baca novel atau buku cerita dalam bahasa Inggeris. kalau ada ayat yang tak paham, boleh rujuk kamus. If korang slalu amalkan tip ni, bukan sahaja korang paham jalan cerita tapi pada masa yang sama membantu memperbaiki grammar. Untuk majalah, Cik Bunny sarankan baca majalah yang berunsur scholastic magazines. Contoh majalah bahasa Inggeris yang dijual kat Malaysia ni adalah majalah Choice, Action, dan Scope.

4. Dengar dan Fahami Lagu Dalam Bahasa Inggeris
  • Sebelum itu, pastikan cari lagu2 yang mempunyai unsur grammar k sebab tak semua lagu omputih ada grammar. Bila sekali dengar pasti korang kurang paham apa maksud disebalik lagu tu. Seperti biasa cari je lirik lagu tu kat google dan bila dah jumpa, cuba fahami lirik lagu tu. Dengan cara ni lebih menguatkan daya ingatan anda terhadap Bahasa Inggeris.

5. Cuba Buat Entri Dalam Bahasa Inggeris
  • Sebagai blogger, tak usah fikir kalau buat entri English, mungkin takde orang nak baca. Ingat, tak semua situasi cam ni akan berlaku. Buktinya, Eqbal Zack pon blogger yang banyak buat entri dalam bahasa Inggeris TAPI still banyak orang baca, komen dan follower pon dah beriban. Sebab ape? Sudah tentu sebab gaya penulisan yang menarik. So, cuba buat ayat sendiri dalam Bahasa Inggeris, no copy paste. Kalau ada yang silap, jangan malu (bukannya jumpa face to face pon), mungkin ada orang lain datang sudi betulkan yang salah. Kalau ada yang komplain, kutuk grammar tak betul, anggap saja itu dugaan dan menaikkan semangat untuk teruskan berblogging. Dengan cara ni boleh membantu menguasai grammar mahupon karangan BI.

Learning English actually is FUN jika korang kreatif menguasainya. Semoga tips ini membantu korang. Good luck =)
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html