For You ^_^

Saturday, March 31, 2012

[PERHATIAN] Kepada Semua Pemenang dan Sponsor Cik Bunny Buat Giveaway Lagi



Salam 1 Blogger,

Kepada Pemenang,
Cik Bunny tahu ramai yang tertanya tanya bila hadiah nak sampai. Seperti yang diamanahkan, Cik Bunny kena kumpul semua detail pemenang terlebih dahulu sebelum hantar ke sponsor masing2 tujuan confirmation. Jika tidak, timbul kes penipuan lah jawabnya. Memandangkan 30 Mac 2012 iaitu tarikh tutup penebusan hadiah, jadi sebarang penebusan hadiah selepas tarikh tutup sudah direject sepenuhnya. Hari ini Cik Bunny dah hantar semua detail2 pemenang yang diterima ke pihak sponsor masing2.


Kepada sponsor,
Sila check email dari Cik Bunny sama ada dah terima atau tidak. Sekiranya belum terima, tolong bagitau k.




Kepada semua pemenang dan sponsor, kalau ada apa2 berkenaan dengan maklumat penghantaran hadiah boleh contact Cik Bunny:

Facebook: Inspirasi Fai
email: imafahima@yahoo.com

Terima kasih atas kerjasama and thanks for joining our giveaway =)
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Friday, March 30, 2012

Petua Keringkan Rambut Dengan Sihat



Salam 1 Malaysia,

Lepas mandi dah tentulah keringkan rambut wajib kena buat. Tapi masih ada yang tak ambil berat tahap kebersihan ketika mengeringkan rambut tak kira lelaki mahupun perempuan. So Cik Bunny nak share cara simple nak mengeringkan rambut dengan sihat.



Tuala Bersih dan Kering



Nak keringkan rambut pastikan guna tuala yang bersih dan kering. Boleh guna tuala hingga 3 hari atau seminggu. Lepas tu korang rendam tuala semalaman dengan serbuk pencuci. Tujuan nak tanggalkan segala kotoran jadi memudahkan untuk cuci tuala esok hari. Ini penting sebab bukan saja untuk rambut malah mampu menjaga kulit kita. Jika tidak, maka kuraplah jawabnya XD



Kipas



Cik Bunny rasa ramai dah buat, nak keringkan rambut dengan kipas. Kipas pon kipas jugak tapi kipas yang korang guna untuk keringkan rambut tu banyak habuk ke? Kebersihan tetap kebersihan. Sebelum nak keringkan rambut pastikan kipas tu bersih, bersih dan bersih. Jika tidak, pepaham jela apa kesannya...



Why not hair dryer? Cuba bayangkan antara rambut basah dengan hair dryer yang panas dah tentu rambut jadi rosak dan bercabang. So, hair dryer bukanlah cara terbaik nak keringkan rambut.

Sumber gambar: google
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Wednesday, March 28, 2012

Petua Hilangkan Sakit Kepala



Salam 1 Malaysia,

Cik Bunny rasa ramai orang sakit kepala atau pening kepala sebab stress, persekitaran dan bermacam macam punca lagi. Mana ada orang sakit kepala tanpa sebab =.= Now, Cik Bunny nak kongsi bagaimana nak hilangkan rasa rasa pening tanpa sebarang ubat dari doktor. Cik Bunny sendiri pernah cuba dan alhamdullilah reda juga.


Coklat
Bagi orang yang mengalami sakit kepala berpunca dari stress, Cik Bunny syorkan untuk makan coklat. Kenapa coklat? Sakit kepala juga mungkin disebabkan kekurangkan gula. Malah bila korang makan makanan yang manis, kestressan korang akan hilang. Kalau Cik Bunny rasa pening mesti makan Choki Choki . Lepas makan, rasa pening dah hilang! Tak sangka choki choki pon ada kegunaannya XD. Coklat pon coklat gak. Jangan overdose sudah ye.

Bawang Putih
Ambil sebiji bawang putih dan potong nipis nipis. Pastu tempek kat bahagian tepi dahi di kedua dua belah. Kalau boleh biarkan kat situ sampai pening hilang. Tujuan bawang putih akan menyedut bisa pada kepala. Jangan risau kalau ada sedikit tanda merah kehitaman kat situ. lepas sehari dua kesan tu akan hilang dengan sendiri.


Akhir sekali, sekiranya terlalu kerap mengalami sakit kepala Cik Bunny sarankan kena berjumpa doktor untuk pemeriksaan lanjut sebelum terlambat.


Selamat mencuba ^_^

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Tuesday, March 27, 2012

Blog Cik Bunny Bertukar Wajah


Salam 1 Malaysia,
Setelah sekian lama blog ni buat pembedahan plastik dari simple template kepada blogskin, akhirnya siap juga. Walaupun dah tukar, kenapa Cik Bunny still pilih warna biru sebagai warna tema blog ni? Sebab warna biru bukan saja warna kegemaran Cik Bunny, malah warna biru pembawa ketenangan, nampak cool dan sedap mata memandang pengunjung. Tiada widget mengarut. So memudahkan pengunjung baca segala entri Cik Bunny. Tema biru juga sesuai untuk semua jenis entri tak kira entri sedih mahupun entri lepas geram. lol

Cik Bunny ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada Cik Ena atas sudi buatkan header free untuk Cik Bunny. Marshmallow kawaii tengah senyum dengan tagline pilihan Cik Bunny iaitu "don't cry because it's over, smile because it happened". Yela, mana tau kot ada pengunjung tengah sedih dan bila singgah blog ni dah bertukar jadi senyum. ~keke

Also thanks to Rahma Maulidhina dan Chocolettha for your basecodes. Tanpa mereka, template ni takkan wujud. Tak lupa juga blogger Amna kerana dia orang pertama yang komen pasal template ni. Cik Bunny baru je buat entri pasal template ni Amna dah awal respon. cepat tol *haha Nway, jangan lupa untuk join giveaway Amna tau. *sempat promote XD


So apa pendapat korang mengenai template ni? ok tak? or perlu buat penambahan ke ape ke...

Peringatan: ruangan komen ada kat bawah tajuk entri ye. harap maklum... =.=

P/S: korang prasan tak tiada widget nuffnang mahupun advertlets kat sini?
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, March 26, 2012

Senarai PEMENANG BARU Cik Bunny Buat Giveaway Lagi [Part 3]

Salam 1 blogger,

Cik Bunny dah bagitau sekiranya pemenang masih belum tuntut hadiah selepas 26 Mac 2012, pukul 7 Malam, kemenangan tersebut ditarik balik dan Cik Bunny akan buat cabutan baru. Jadi, tunggu apalagi? jom tengok siapa yang kena:

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan Syazwani
Topup RM10 - 254. http://darlingninie-cgl.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html



http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan Gojez Houz

Collagen Dust (Peptan Pure Collagen Powder) 40g (bernilai RM35.00 setiap satu)
72. http://dilaazie.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html




http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan Pashmina Wardrobe

Plain color pashmina
182. http://fiqrakendet.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html
323. http://onedoublenineeight.blogspot.com/2012/03/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html



http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan Nia Ryani

Topup RM5
153. http://hernameismiezah.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html



http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan Miss Lovouis

Banner blog
6. http://budakmanja94.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html
45. http://miraliciousme.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html
131. http://mamaishazah.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html

Background blog
123. http://mustwaniekl.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html



http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan Sho Reen

Topup RM3 untuk Maxis & Celcom
118. http://diyana-wr.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html

Frame untuk shoutbox
178. http://azzafdzal.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html
112. http://citerkumrsfaz.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html



http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan Eza Stories

Header
60. http://quraistory.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html
97. http://queraizacullen.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html



http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan Aisyah Hashim

Edit Gambar

7. http://ierasukamenaip.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagijoin.html
218. http://nysnyesa.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html


Tahniah kepada semua pemenang. Sila ke ENTRI NI untuk mengetahui detail- detail yang perlu dihantar.

Kepada yang tak menang tu, jangan sedih. Rezeki ada dimana mana, bukan saja disini. InsyaAllah, kalau betul2 ada masa Cik Bunny akan anjurkan giveaway/contest lagi pada masa akan datang. Harap korang paham =)

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



[LAST] Senarai PEMENANG yang Belum Tuntut Hadiah!



Salam 1 blogger,

Seperti yang telah dinyatakan dalam entri ini, sekiranya pemenang tersebut gagal menghantar detail untuk tuntut hadiah sebelum 25 Mac 2012, Cik Bunny akan umumkan pemenang baru.

Kepada pemenang yang tersenarai dibawah, Kali ini Cik Bunny nak bagi peluang terakhir korang untuk hantar detail sebelum 26 Mac 2012, pukul 7 Malam. Lebih dari itu, kemenangan akan dibatalkan dan Cik Bunny akan umumkan pemenang baru.



http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan Syazwani
Topup RM10 - 80. http://opspintuhatiku.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html



http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan Gojez Houz

Collagen Dust (Peptan Pure Collagen Powder) 40g (bernilai RM35.00 setiap satu)
148. http://sukisuka26.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi.html




http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan Pashmina Wardrobe

Plain color pashmina
247. http://eqaouchhforever.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html
292. http://onenur0406.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html



http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan Nia Ryani

Topup RM5
169. http://abcdefykalavera.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html



http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan Miss Lovouis

Banner blog
156. http://akumizzayda.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html
104. http://ouhhhh.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html
116. http://usharapa.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html

Background blog
336. http://cherieteralala.blogspot.com/2012/03/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html



http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan Sho Reen

Topup RM3 untuk Maxis & Celcom
271. http://soohoonyun.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html

Frame untuk shoutbox
252. http://lleeya.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html
176. http://lipstikpinkk.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html


http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan Eza Stories

Header
248. http://kosongitukosong.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html
100. http://lurvebintang.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html



http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan Aisyah Hashim

Edit Gambar
119. http://ehhyou.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html
289. http://amenurlyana.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html

sila ke ENTRI NI untuk mengetahui detail- detail yang perlu dihantar.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Saturday, March 24, 2012

Cara Buat Duit Dengan Internet [Part 2]

Salam 1 Malaysia,
Ramai rakan2 blogger sekarang ni buat duit melalui internet terutamanya "duit masuk dengan klik link", ala kira macam Heartbeat jugak le.


Dipetik dari atok google

Sekarang, Cik Bunny nak share pasal Kelab Jutawan. Korang prasan tak kenapa ramai blogger join Kelab Jutawan? Kelab ni kira macam buat duit melalui program affiliate. Apa itu affiliate? Apa yang Cik Bunny tau pasal affiliate ni adalah rakan pemasaran di internet. Macam di alam realiti, if korang dah Join, ibarat korang dah jadi jurujual.

Jangan risau, Kelab Jutawan ni bukanlah scam. Secara officially kelab ni didaftarkan as Sujairi KJ Enterprise (002046530-W). Semestinya best korang join ni. Dapat pulangan wang yang lumayan ^_^

Testimoni dari Pengguna Kelab Jutawan





Dan banyak lagi...


How To Join?

1) Klik Di sini untuk daftar.

2) Scroll dibawah untuk cari form pendaftaran. Dah jumpa? Masukkan nama dan email.

3) Selepas daftar, check email inbox untuk pengesahan.

4) anda menerima newsletter daripada Kelab Jutawan untuk anda promote dan semestinya duit masuk.


Tu je. Tak susah bukan? Tunggu apa lagi, jom daftar sekarang! =D



P/S: Disable comment. Jika anda berminat untuk review blog/website anda di blog Cik Bunny, sila ke page pengiklanan
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Friday, March 23, 2012

[PERHATIAN] Senarai PEMENANG Giveaway Cik Bunny Yang Dah Tuntut Hadiah!



Salam 1 blogger,

Berikut adalah senarai pemenang yang dah hantar detail untuk tuntut hadiah bagi kategori pemenang bertuah:

224. http://chea94.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html

125. http://madieygadis98.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html

238. http://miszcahayagembira.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html

212. http://princesseha.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html

316 http://yanafazlyana.blogspot.com/2012/03/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html

93. http://tyhafatyha.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html

256. http://afiqah220511.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html

96. http://pupel.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html

175. http://pinknlavender.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html

196. http://aien-nshitobi.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html

142 - http://myfakesmiling.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html

287. http://kisahizatulatiqah.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html

229. http://duanmizastory.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html

315. http://lavender498032.blogspot.com/2012/03/assalamualaikum-hye-peeps-hye-hye-hye.html

152. http://nuruls13.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-jom-join.html


Kepada semua peserta yang belum tahu senarai nama pemenang sila ke entri berikut:




Jika anda salah seorang pemenang giveaway ni tapi tiada dalam list diatas ini bermakna anda masih belum hantar detail atau belum sampai ke email Cik Bunny. Jadi sila hantar detail secepat mungkin sebelum 25 March 2012. Lebih dari itu Cik Bunny akan umumkan pemenang baru. Harap maklum...
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Wednesday, March 21, 2012

Hati hati Buat Ucapan Untuk Pengantin Baru


hiasan dari google

Salam 1 Malaysia,

Ucapan kepada pengantin baru sudah menjadi kebiasaan kita. Islam telah digariskan ucapan selamat adalah paling baik dan amat digalakkan kita mengamalkannya. Tapi sedar tak sedar, bukankah ucapan kepada pengantin baru adalah satu doa? Sebut saja doa, itulah kita patut kena alert! Jangan main ucap je tanpa asal usul makna disebalik apa yang kita ucapkan.


Berikut adalah ucapan doa doa yang salah:

1. semoga bahagia dan kekal hingga ke anak cucu
Huraian: Ucapan ini yang slalu kita dengar. Cuba baca dan fikir betul2. Bahagia hingga ke anak cucu? Bagaimana pula kebahagiaan pasangan selepas ada anak cucu? Adakah doa kebahagiaan sampai ke anak cucu saja? Lagi satu, kalau setakat bahagia bagaimana pula dengan keberkatan? Ingat, pasangan yang bahagia, belum tentu mendapat keberkatanNya. Wallahu’alam.


2. semoga berkekalan hingga ke akhir hayat
Huraian: Jika berdoa semoga berkekalan hingga ke akhir hayat, bagaimana pula dengan selepas akhir hayat? Yang berkekalan belum tentu ada kebahagiaan berpanjangan dan keberkatanNya. Bagaimana pula pasangan nak berpisah atas sebab2 yang tak dapat dielakkan atau mungkin membawa kesengsaraan? Takkan la kena terus kekal kalau keadaan cam ni.. Renung renungkanlah.

3. Semoga dimurahkan rezeki
Huraian: Ucapan ni jarang kot kita dengar. Kalau setakat rezeki je yang lain pulak macam mana? =.=




Cara Terbaik memberi ucapan kepada pengantin baru:


Menurut Abu Hurairah r.a. apabila mendoakan seseorang yang baru berkahwin, Rasulullah s.a.w. akan berkata, “(Semoga Allah memberkati kamu dan melimpahkan berkat kepada kamu dan menghimpunkan kedua kamu di dalam kebaikkan.)“



Cik Bunny rasa ramai yang tak tau hal ni. Bukan kerana ucapan-ucapan itu salah, tetapi alangkah baiknya bagi ucapan secara menyeluruh dan tepat. Pada yang dah baca entri ni, Cik Bunny harap agar kita berhati hati apabila memberi ucapan selamat. Peringatan juga untuk diri sendiri =.=

P/S: Dapat sumber dari tok imam. Kalau nak tambah, silakan =)
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Sunday, March 18, 2012

Senarai PEMENANG Cik Bunny Buat Giveaway Lagi [Part 2]




Salam 1 Malaysia,

Semalam Cik Bunny dah umumkan keputusan pemenang yang mempunyai komen di entri penyertaan terbanyak dan pemenang tersebut sudah hantar detail. kini, keputusan 33 Pemenang Bertuah sudah pun ada disini. Berikut adalah senarai pemenang bertuah menerusi Random.org, jom tengok siapa yang kena!

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan Syazwani

Topup RM10 - 80. http://opspintuhatiku.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html
Set SAKURA BELLA - 316. http://yanafazlyana.blogspot.com/2012/03/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan Gojez Houz

Collagen Dust (Peptan Pure Collagen Powder) 40g (bernilai RM35.00 setiap satu)
93. http://tyhafatyha.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html
148. http://sukisuka26.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi.html


http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan Pashmina Wardrobe

Plain color pashmina
212. http://princesseha.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html
247. http://eqaouchhforever.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html
292. http://onenur0406.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html


http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan Intan Nabilah

Tudung
315. http://lavender498032.blogspot.com/2012/03/assalamualaikum-hye-peeps-hye-hye-hye.html
152. http://nuruls13.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-jom-join.html

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan Niena Sofea

2 pcs shawl jojet - 142. http://myfakesmiling.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan Ajriya Amran

couple keychain - 256. http://afiqah220511.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html

handphone keychain -
96. http://pupel.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html
175. http://pinknlavender.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html



http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan Nur Zulaikha

notebook - 114. http://hidayahd.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html


http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan AnGeLFiRe Sh0ps

Topup RM10
238. http://umealong.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-give-away-lagi-join.html
3. http://miszcahayagembira.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html
125. http://madieygadis98.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html


http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan Nia Ryani

Topup RM5
196. http://aien-nshitobi.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html
169. http://abcdefykalavera.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html


http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan Miss Lovouis

Banner blog
156. http://akumizzayda.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html
104. http://ouhhhh.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html
116. http://usharapa.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html

Background blog
336. http://cherieteralala.blogspot.com/2012/03/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html
287. http://kisahizatulatiqah.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html


http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan Sho Reen

Topup RM3 untuk Maxis & Celcom
271. http://soohoonyun.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html
229. http://duanmizastory.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html

Frame untuk shoutbox
252. http://lleeya.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html
176. http://lipstikpinkk.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html



http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan Eza Stories

Header
248. http://kosongitukosong.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html
224. http://chea94.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html
100. http://lurvebintang.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html


http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gifPemenang hadiah tajaan Aisyah Hashim

Edit Gambar
119. http://ehhyou.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html
289. http://amenurlyana.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html


Tahniah kepada semua pemenang. Sila ke ENTRI NI untuk mengetahui detail- detail yang perlu dihantar.

Kepada yang tak menang tu, jangan sedih. Rezeki ada dimana mana, bukan saja disini. InsyaAllah, kalau betul2 ada masa Cik Bunny akan anjurkan giveaway/contest lagi pada masa akan datang. Harap korang paham =)

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Saturday, March 17, 2012

PEMENANG Cik Bunny Buat Giveaway Lagi [Part 1]




Salam 1 blogger,
yezzaaaa.... sekian lama ditunggu tunggu oleh peserta Giveaway Cik Bunny yang ke entah brapa kali sebenarnya =.= dengan ini Cik Bunny nak umumkan pemenang giveaway sekarang bagi mengelakkan sebarang kelewatan. Sepatutnya Cik Bunny umumkan pemenang giveaway sebaik saja semua penaja2 hantar detail penting untuk pemenang cuma hanya 2 penaja masih belum hantar detail tersebut. Memandangkan ramai peserta yang minta dipercepatkan jadi Cik Bunny nak umumkan pemenang sekarang.

Sebelum itu, pemenang Giveaway Cik Bunny terbahagi kepada 2 kategori iaitu untuk Seorang Pemenang bagi entry penyertaan yang memiliki komen terbanyak dan 35 pemenang bertuah menerusi Random.org. Jadi, Cik Bunny nak umumkan Seorang Pemenang bagi entry penyertaan yang memiliki komen terbanyak terlebih dahulu.

Peringatan:
* Demi keadilan, jumlah komen dari blogger lain akan dikira TAPI jumlah komen dari admin sendiri (tuan punya entry penyertaan) dan cik anon tidak dikira.


Untuk pengetahuan korang, Cik Bunny dah terjah semua entri penyertaan korang secara senyap tanpa meninggalkan sebarang jejak untuk pemarkahan entri dan komen. Kira, kira dan kira akhirnya keputusan sudah pun ada disini...

Jadi pemenang bagi entri penyertaan yang memiliki komen terbanyak ialah:-

141. http://noruazuran.blogspot.com/2012/02/cik-bunny-buat-giveaway-lagi-join.html

Congrats Arelan! Anda telah memenangi hadiah berupa Business Card Design ditaja oleh Mosumart Design Enterprise dan t-shirt Sarawak Saiz S (Putih/Kelabu) ditaja oleh Sejuta Rasa Mak Usu: Blog / Fanpage. Kepada Arelan, Sila hantar detail anda untuk tuntut hadiah seperti berikut:

  • Nama Penuh:
  • alamat:
  • no telefon:
  • gambar (untuk kad bisnes) :
  • email:
  • blog (untuk kad bisnes):
ke imafahima@yahoo.com

Kepada yang tak menang tu jangan sedih. Itu baru part 1. Esok mungkin Cik Bunny akan umumkan 27 pemenang bertuah. Banyak hadiah TAPI jangan lupa banyakkan berdoa semoga rezeki di sini kerana rezeki bukanlah Cik Bunny yang tentukan. Harap korang paham =)


Review penaja TERAKHIR Giveaway Cik Bunny, Intan Nabilah.


https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/409483_250474261695308_155604247848977_551578_144616379_n.jpg

klik gambar untuk terjah

Kepada semua peserta, jangan lupa untuk follow Blog dan like Fanpage Intan Nabilah atau kemenangan anda akan direject nanti ~kejam XD


P/S:
  1. Jumlah sebenar hadiah untuk pemenang bertuah ialah 35 tapi 8 hadiah terpaksa ditangguhkan buat sementara waktu sebab 2 penaja masih belum hantar detail penting. Jika mereka hantar detail hari ini, jadi Cik Bunny umumkan semua pemenang bertuah sekaligus pada hari esok.
  2. ada sesetengah blog tak dapat dibuka sebab delete atau invite readers. Sila setting ke unprivate sekarang sebab bila ada pemenang tapi entri tak dapat dibuka jadi kemenangan akan ditarik balik serta merta.
  3. Harap maklum...

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Thursday, March 15, 2012

Nak Free Doodle dan Header? Cari Disini!

Salam 1 blogger,

Good news untuk korang! Bagi yang berminat nak free doodle dan header korang boleh cari di entri ni. Hari ini Ika nak share doodles dan header untuk korang semua.


klik banner untuk terjah

Berikut adalah list doodle dan header. Harap korang suka ye =)

Freebies: Header Part 1
Freebies: Doodle Part 1
Freebies: Doodle Part 2

Freebies je? Tutorial pon ade skali ^_^

Tutorial: Buang Navbar
Tutorial: Follow & Dashboard button
Tutorial: Private Shoutmix
Tutorial: Online Users
Tutorial: Note under post
Tutorial: Do banner


P/S: Kepada semua peserta giveaway Cik Bunny, jangan lupa untuk FOLLOW Official Blog dan LIKE Facebook Ika.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html