For You ^_^

Thursday, May 31, 2012

BIRTHDAY GIVEAWAY 4th Anniversarry

Assalamualaikum dan hi,



klik banner untuk join


Cik Bunny nak tag dan jemput semua yang singgah entri ni. Jangan lupa pilih hadiah yang korang nak dan tick....
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Wednesday, May 30, 2012

Tahan Nafsu Sebelum Puasa

Assalamualaikum dan hi,

Sedar tak sedar bulan Ramadhan tahun ni semakin lama semakin dekat dengan kita. Apalagi kena ready dari A sampai Z. Ready apemende? makan sana makan sini. Lepas makan pon nak makan lagi. Nak elak diri dari gastrik kononya. Especially bila berdepan dengan chicken. "Oh chicken, janganlah engkau cuba cuba nak tackle aku sepanjang bulan puasa nanti ". ceh, sampai bila2 pon chicken takkan dengar cakap aku =.="

Dah lapar nak pergi beli pizzahut online. Tak perlu susah payah pergi kedai pizzahut beratur panjang. Apatah lagi caj minyak motor *tu pon berkira jugak ka =.="


Tengok cover punya kotak pon rasa nak call minta order lagi. Jap, fikir duit dulu baru order =p




Korang nak pizzahut ini tak? kalau nak jom ke laman Pizza Hut Malaysia: http://www.pizzahut.com.my Tapi korang yang bayar! XD
Nasib baikla share gambar ni sebelum menjelang bulan puasa =p


P/S: Next target, Hari Gawai....
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Tuesday, May 29, 2012

Tips Hilangkan Bau Peti Sejuk

Assalamualaikum dan hi,

sumber google

Membersihkan peti sejuk memang mudah. Tapi bau yang sememangnya tidak menyenangkan bukan mudah untuk dihilangkan. Wah bukan main lagi nak amik makanan sedap kat peti sejuk, bila dah buka terus potong stim hilang selera nak makan =.="

Sebenarnya banyak petua untuk menghilangkan bau peti sejuk so Cik Bunny nak kongsi satu petua dan Cik Bunny harap ini membantu.



Masukkan sedikit soda bikarbonat ke dalam sedikit air dan gunakan air ini untuk membersihkan peti sejuk korang.



Selamat Mencuba ^_^

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, May 28, 2012

Sponsor Review: Cinta Tudung di Butikpinkku




Assalamualaikum dan hi,

pernah dengar Butikpinkku? sape tak kenal kan =.= Yang pasti Butikpinkku memang popular dengan tudung, shawl, pashmina beserta tutorial2 hijab style terkini. Terbaru, Cik Bunny dengar Butikpinkku kini listed dalam top 50 Online Shop Of The Year. Tahniah untuk mereka ^_^ Untuk maklumat lanjut, rujuk sini.


According from Fanpage Butikpinkku, butik ini dibuka sejak 20 Jun 2010 di Ampang, Malaysia. Untuk info lanjut lagi rujuk sini.


NEW ITEMS UPDATED!








Selain tudung bawal, items lain korang boleh tengok sini: http://www.butikpinkku.com


Berminat?

Order here: http://www.butikpinkku.com/how-to-shop-via-www-butikpinkku-com/

ATAU

- Inbox ke www.fb.com/butikpinkku :
nama, alamat, no fon, email dan kod items.


Selamat bershopping di Butikpinkku ^_^


P/S: Perhatian kepada semua peserta Giveaway Cik Bunny, jangan lupa untuk FOLLOW BLOG dan LIKE FANPAGE penaja Butikpinkku k.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Sponsor Review: Baju Couple Awesome di NMA Shop

Assalamualaikum dan hi,

Baju couple di NMA Shop memang cantik dan sepadan. Tak caye? tengok sini:






dan banyak lagi design baju couple di sini: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.439171616108705.122376.421600724532461&type=3


BONUS!
Nak free baju couple dari NMA Shop ? Jemput join Giveaway Cik Bunny


Selain baju couple, NMA Shop juga menjual barangan lain seperti accessories (necklace, earing, jam tangan) kasut, bags dan lain2. Rujuk di sini: https://www.facebook.com/media/albums/?id=421600724532461.


Berminat? Jom order di sini: https://www.facebook.com/pages/NMA-Shop/421600724532461?sk=app_206429986046631

P/S: Perhatian kepada semua peserta Giveaway Cik Bunny, jangan lupa untuk FOLLOW BLOG dan LIKE FANPAGE penaja NMA Shop k.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Sunday, May 27, 2012

Jualan Items Handmade Terbaru

Assalamualaikum dan hi,

seperti yang dinyatakan dalam entri ini, Cik Bunny nak update items terbaru dari Bunny Inspired.


1) Felt Ribbon Charm




Felt Ribbon Charm
Product Code: ac1 (Red) , ac2 (orange), ac3 (yellow), ac4 (pink)
Harga: RM2.00 RM1.50 each (until 2 June 2012)
Status:
ac1 (Red) -
*10 in Stockac2 (orange) - *10 in stockac3 (yellow) - *10 in stock
ac4 (pink) - *10 in stock


made of felt. sesuai dipakai as accessories for pencilcase, school bags, as phone charm dan lain2.


2) Plain Tags


Plain Tags
Product Code: PT1
Harga: RM1 each
Status: *10 in stock


Senarai Items masih available:

Berminat?


ATAU

Inbox ke facebook Bunny Inspired berserta butiran berikut:
-nama
-alamat
-no tel
-email
- kod produk dan quantity
-payment method


SERIOUS BUYER ONLY!

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Thursday, May 24, 2012

Beauty Review: 3 Dermafal Berbeza Tapi TERBAIK

Assalamualaikum dan hi,

Apa itu Dermafal? Aduhai kalau tak baca sampai habis macam mana nak tau apa itu Dermafal =p

Memperkenalkan 3 produk baru di pasaran jenama DERMAFAL yang juga adik-beradik dengan NOREFAL Vit E Softgel.. ^^
Ada 3 warna untuk membezakan function/benefit dermafal ni..

Warna Oren - For Whitening
Warna Kuning - For Firming
Warna Pink - For Moisturizing

Mana yang paling BEST??
Warna Oren paling best! 3 vitamin dah ada dalam 1 kapsul..
Dalam 1 botol ada 60 cap dan tahan untuk 2 bulan, guna sekali sehari pada waktu malam untuk dapatkan kulit yang cantik dan berseri..

Ekstrak plasenta biri-biri mengandungi sumber nutrien yang kaya, termasuk sitokin bioaktif dan faktor pertumbuhan semula sel kulit. Elemen-elemen ini yang diperkayakan boleh membantu meremajakan sel-sel kulit kusam dan mencergaskan semula keanjalan kulit, menawarkan anda kulit yang lebih cerah dan kelihatan lebih muda.

Manfaat plasenta
* Ciri-ciri anti-penuaan
Mengandungi 30 jenis asid amino, peptida kompleks, vitamin, saccharides, asid nucleic, beratus-ratus galian, enzim dan faktor pertumbuhan.
Ini adalah penting untuk mengaktifkan dan menjana semula fibroblast cell yang akhirnya membawa faedah pada kulit yang firm, anjal, pengurangan kedutan, mencerahkan jeragat & meremajakan sel-sel kulit kusam.

* Memulihkan kulit akibat cahaya matahari
Mengandungi humectant factors yang menarik dan memegang molekul air kepada kulit. Kehadiran lembapan adalah penting untuk kulit yang cantik dan muda.
Humectant juga berkesan dalam mencegah kehilangan lembapan selepas pendedahan kulit terhadap cahaya matahari dan air-cond.

* Membantu pemulihan kulit
Mengandungi peptida & faktor pertumbuhan yang memberikan bantuan dan pemulihan yang lebih cepat daripada kerosakan UV, eritema (kemerahan), bengkak (edema), penebalan kulit, kedutan, kesan regangan dan parut.
Dengan penggunaan berterusan, Dermafal mengembalikan tahap lembapan optimum kulit dan meningkatkan keanjalan di samping mengurangkan garis-garis halus dan kedutan. Jeragat & parut jerawat akan berkurangan dan ia membawa kembali kulit yang cantik.

Produk ni dan norefal adalah di bawah 1 company.. cuma DERMAFAL Placenta Serum + Vitamin A, C & E lagi best!
HIGHLY RECOMMENDED!
DERMAFAL - Placenta Serum Complex With Vitamin A,C & Vitamin E

10 biji - RM 28
20 biji - RM 54
30 biji - RM 80
60 biji - RM 135

Diperkuat dengan vitamin c, formula hebat ini mengandungi keupayaan sebagai agen pemulihan seperti juga merawat kulit kusam & pemulihan keanjalan kulit menawarkan anda kulit yang lebih cerah dan lebih muda. Apabila digunakan setiap hari, ia membantu kulit anda menjadi putih.

• mencerahkan kulit kusam
• Mengurangkan kedut dan garis-garis halus
• menentang penampilan penuaan
• rawatan untuk kulit yang lebih muda, cerah dan sihat

Vitamin c dikenali untuk menghadkan kesan kemusnahan radikal bebas melalui aktiviti antioksidan. Ia adalah penting untuk biosynthesis kolagen, satu komponen penting untuk mengekalkan kulit yang sihat. Vitamin c memainkan peranan yang penting dalam mengurangkan kesan parut.

Cara Guna :
- Pulas capsule atau boleh menggunakan jarum yang bersih atau gunting yang bersih

- Sapu pada tempat yang dikehendaki/wajah/leher


Waktu Guna :

- Malam, sebelum tidur

- Jika mahu kesan yang maksima, boleh digunakan siang dan malam (optional)

*UNTUK KEGUNAAN LUARAN SAHAJA, BUKAN UNTUK DIMAKAN

2 Produk Dermafal yang lain;
DERMAFAL - Placenta Serum Complex With Royal Jelly + Vitamin E

10 biji - RM 28
20 biji - RM 54
30 biji - RM 80
60 biji - RM 135

Diperkayakan dengan royal jelly & vitamin E adalah penyelesaian yang terbaik bagi merawat penuaan kulit. Formula yang hebat mengandungi keupayaan pemuliha. Ia juga bertindak sebagai penstabil untuk menangani kesan perubahan iklim dan suhu yang merosakkan. Apabila digunakan setiap hari, ia membantu kulit anda berasa lebih muda dan sihat.


• Mengurangkan kedut dan garis-garis halus
• Menstabilkan kulit daripada perubahan suhu yang merosakkan
• rawatan untuk kulit yang lebih muda dan sihat

Royal jelly adalah terdiri daripada komponen seperti vitamin B - Complex, vitamin B & B6 dan juga unsur mineral dan enzim. Royal Jelly mempunyai anti bakteria dan anti radang yang biasa digunakan dalam kebanyakan produk kosmetik.
DERMAFAL - Placenta Serum Complex With Squalene & Vitamin E

10 biji - RM 25
20 biji - RM 48
30 biji - RM 70
60 biji - RM 115

Diperkuat dengan squalene dan vitamin E, ia adalah penyelesaian pelembap yang dirumus khas untuk membantu mengembalikan kelembapan kulit juga pulih dari sunburn dan kecelaan pada kulit. Apabila digunakan setiap hari, ia akan membantu kulit anda berasa muda dan dihidupkan semula.

• menyimpan semula kelembapan kulit
• merawat kecelaan pada kulit / luka
• Meningkatkan keanjalan kulit dan mengurangkan kedutan

Squalene adalah sebatian organik semulajadi yang diperolehi dalam kepekatan tinggi daripada hati ikan yu. Ia berfungsi untuk melembutkan dan melindungi kulit. Sifat-sifat antioksidan adalah sangat berfaedah. Ia digunakan sebagai pelembap semula jadi kerana ia menembusi kulit dengan cepat tanpa meninggalkan rasa berminyak. Tiada toksik dan dengan itu tidak merengsa kulit sensitif.







P/S: Disable comment. Sebarang pertanyaan atau komen mengenai DERMAFAL, sila ke http://www.qesahqasehqmaridh.com atau http://www.qmaeshop.com/contact
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Tuesday, May 22, 2012

Bila "Makhluk Comel" Masuk Rumah

Assalamualaikum dan hi,

Ni bukan cerita seram ye. Ini cerita pasal makhluk comel dibawa masuk rumah. *Apesal skema sangat ayat aku nih =.= Perempuan memang suka apa saja yang dikatakan comel. Apatah lagi sekarang ni Cik Bunny makin lama makin geram tengok si makhluk comel yang dimaksudkan ada kat bawah ni:


Kucing yang bertompok tu namanya Comel dan kucing ala2 Garfield tu namanya Kitty. Kedua-duanya tersangatlah manja especially bila dah lapar nak minta makan bunyi bukan main lagi mengalahkan Hello Kitty .

Masa tu my mom nak cuci kandang diorang. So mereka dibawa masuk rumah. Apalagi meraung-raung nak cari ibu. Nak main dengan diorang pon susah. Manja sangat






mandi time! Oh, Kitty. sampai bila kau nak berhenti takut dengan air =.=*


Photo candid si comel menjerit cari ibunya.... Nak copy? minum kopi dulu barulah copy ok ~hehe


P/S: Baru kami prasan yang mereka ni nampak macam bukan kucing biasa. Bulu lebat hampir seiras kucing parsi. Jangan2 bapanya juga kucing parsi yang tinggal kat rumah jiran tuh
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, May 21, 2012

[PART 1] Rezeki Bulan Mei- Hadiah dari Ben Ashaari dan Eyriqazz?

Assalamualaikum dan hi,

memang kembang hidung ar lepas baca tajuk entri ni *terus rasa nak lempang Cik Bunny XD
mana taknya dapat hadiah dari blogger pemes ~lalala

Kalau tak silap awal bulan Mei, Cik Bunny terima 1 notification dari Ben Ashaari? Ingatkan surat saman ke ape ke *ke situ plak dh rupa rupanya Cik Bunny menang peraduan TOSHIBA! Terkedu sat padahal ramai lagi yang join peraduan tu. Then blog dan fanpage Cik Bunny dikejutkan oleh pengunjung dengan ucapan tahniah menang peraduan. Thank you so much

Alhamdullilah akhirnya hadiah peraduan TOSHIBA dah sampai juga, Toshiba Compact In-Ear Earphones EM1 with Microphone....




Jawapan dari Cik Bunny:

" My #toshibaultrabook is lighter than a 1.5 litre bottle of cola."

For me, inilah jawapan yang paling skema baru pernah aku jawab padahal dicedok dari fb lepas frust cari jawapan melalui video =.="
Nway, thanks to Ben Ashaari dan ToshibaNotebookPC choose me as winner and for this prizes =)



Hanya kerana Basikal Pink Cik Bunny dapat RM30 cash dari Eyriqazz untuk Kategori khas, ( gambar benda, makanan, tempat, etc...)

Pada asal basikal ni buruk dan berkarat so my apak lah yang cat basikal pink ni kasi cantik. Mula2 Cik Bunny tak nak amik gambar basikal tu tapi my bro punya pasal so Cik Bunny snap jugak =.="
Thanks to Eyriqazz dan para juri choose me as winner and this prizes too. Cik Bunny sendiri pon tak sangka gambar ni boleh guna for contest. Nak bagitau kat apak pasal kemenangan pasni ~hehehe


P/S: Sebenarnya ada lagi rezeki bulan Mei dari blog. That why Cik Bunny buat part 1 punya. Just tunggu di entry seterusnya....
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Friday, May 18, 2012

Fashion Muslimah dan Free Gift?

Assalamualaikum dan hi,

Sekarang ni dah ramai remaja perempuan gila fashion muslimah. Apatah lagi wanita yang berkerjaya dan sudah berumah tangga. So, sebelum cerita pasal free gift, Cik Bunny nak share fashion muslimah terkini yang pastinya menarik perhatian anda yang singgah entri ni iaitu di Aurora Couture.


owner dia fatimatul zahara berusia 18 tahun,baru sahaja habis spm. basically zara buat aurora ni sebab zara tertarik dengan fashion muslimah dan juga fashion pada masa terkini. Zara dapat idea untuk aurora sebab zara memang minat sangat warna warna aurora. Aurora banyak mengetengahkan tenaga wanita seperti first batch for aurora ni semua orang kuat aurora seperti photographer ,model dan make up artis semuanya wanita :). Aurora menjual tudung bawal,inner tudung,maxi skirt,baju blouse dan maxi dress. semuanya dengan harga yang berpatutan
aurora juga mempunyai laman sosial facebook iaitu https://www.facebook.com/Auroracouture

Jom ramai-ramai tengok collection pertama from Aurora kalau ada berkenan di hati boleh terus order and insyallah boleh dapat 2 hari lepas tu :) Klik mana mana gambar untuk maklumat lanjut.




BONUS!

3 pembeli pertama akan mendapat free gift dari Aurora Couture jadi cepat jangan lepaskan peluang ini =)



P/S: Disable comment. Sebarang pertanyaan atau komen untuk Aurora by Fatimatul Zahara, sila ke http://aurora-couture.blogspot.com atau di facebook https://www.facebook.com/Auroracouture.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Thursday, May 17, 2012

Beauty Review: Khasiat Pure Marine Collagen?

Assalamualaikum dan hi,

Korang pernah dengar tak pasal Pure Marine Collagen? Sebenarnya Pure Marine Collagen ni banyak khasiat dan keistimewaan yang korang perlu tau. Rupa Pure Marine Collagen yang sebenar korang boleh tengok gambar kat bawah ni.





Keistimewaan Pure Marine Collagen:
  • Nilai2 nutrisi kolagen ni 10x ganda lebih tinggi dari sirip ikan yu (satu mangkuk kecil RM 300)
  • Khasiatnya sama dengan sarang burung layang2 (RM 400 hingga ribuan ringgit)
  • 24% kolagen ni bersamaan 2 keping sarang burung layang2
  • Kalsium 37 yang lebih tinggi daripada hati ikan
  • PH bernilai 7.6


Jika diamalkan seharian kulit akan nampak semakin cerah/putih, dalam masa seminggu akan nampak kesannya especially pori2 muka akan rapat dan nampak licin.. jadikan ia sebagai masker pun boleh taw..


Macam mana nak beli Pure Marine Collagen?
Pure Marine Collagen macam ni memang susah dicari dan dijual kat mana-mana. Kini korang boleh beli Pure Marine Collagen secara online iaitu di QMA SHOP dengan 100% Pure Marine Collagen - Highly Recommended !! .


Pure Marine Collagen
RM 60 (FREE POSTAGE)
120g
(untuk penggunaan 5-6 minggu)
Ini kolagen mentah taw.. 100% asli dan belum diproses.. memang tiada campuran bahan2 lain.
Ia bukan dalam bentuk serbuk, ni tumbuhan marin yang telah dikeringkan kaya dengan kolagen, tiada bahan kimia langsung..
Tiada side effect yang buruk melainkan kulit makin licin, cerah, tegang dan cantik..



KAEDAH PENYEDIAAN A
Cara Penggunaan :
1. Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali
2. Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman
3. Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali; toskan
4. Campur dengan 2.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus
5. Selepas mendidih biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais (stok untuk 4 minggu) – simpan segumpal kolagen mentah yang telah direbus tadi (seperti agar2) dalam bekas bertutup ke dalam peti ais untuk dijadikan masker

Cara Pengambilan :
1. Waktu terbaik ambil semasa perut kosong (selepas bangun tidur – sebelum sarapan & sebelum masuk tidur)
2. Ambil air rebusan kolagen dari peti ais (akan jadi seperti jelly), ambil 3 sudu besar dan masukkan ke dalam gelas - boleh juga dicampurkan dengan sunquick/air buah
3. Sebelum minum tu baca Bismillah & Selawat =)

Cara Membuat Masker :
1. Cuci muka 2-3 kali supaya pori2 di muka terbuka luas
2. Sapu rata gumpalan kolagen tadi di muka (sangat bagus dibuat setiap hari)
3. Biarkan lebih kurang 15 minit atau boleh juga dibiarkan semalaman sebelum dicuci

KAEDAH PENYEDIAAN B
Cara Penggunaan :
1. Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali
2. Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman
3. Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali; toskan
4. Campur dengan 2.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus
5. Masak dengan api yang perlahan dalam 30-45 minit. Kacau sehingga hancur. Boleh juga dicampurkan dengan gula batu atau ginseng
6. Biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais

Cara Pengambilan :
1. Waktu terbaik ambil semasa perut kosong (selepas bangun tidur – sebelum sarapan & sebelum masuk tidur)
2. Ambil air rebusan kolagen dari peti ais (akan jadi seperti jelly), ambil 3 sudu besar dan masukkan ke dalam gelas - lebih elok dimakan begitu saja
3. Sebelum minum tu baca Bismillah & Selawat =)
4. Jika masak kolagen tanpa mencampurkan dengan gula batu atau ginseng, boleh juga dijadikan sebagai masker


PERHATIAN :
* Jika boleh elakkan minum kopi, nescafe; minuman yang tinggi kandungan kafein sebab semua tu boleh menyerap dan buang vitamin C, kolagen dan gluthathione (agen pencerah) dalam badan kita..

* Ambil bersama vitamin C untuk kesan yang maksimum & lebih cepat! banyakkan minum air kosong..



Kebaikan Kolagen Asli
  • Melaraskan BERAT BADAN dan HORMON, peningkatan PAYUDARA
  • Anti-bakteria, membuang TOKSIN
  • Menghilangkan SEMBELIT
  • Mengurangkan tekanan darah tinggi dan hypotension
  • MENCANTIKKAN KULIT, MELICIN dan MENEGANGKAN kulit serta PAYUDARA (anti penuaan)
  • Memulihara sel-sel kulit mati (JERAWAT)
  • Menormalkan fungsi kelenjar tiroid
  • Memperbaiki masalah KULIT dan RAMBUT, mengurangkan KEDUTAN, TEMPAT HITAM, SELULIT DAN JERAWAT
  • Membantu meningkatkan METABOLISME
  • Meningkatkan fungsi stomatch
  • Membantu menghapuskan nefritis, Artritis, basal
  • Menguatkan saluran darah, meningkatkan penyakit sendi, kecacatan kolagen, darah badan dan purpura haemorrhagica
  • Meningkatkan PEREDARAN DARAH, dingin dan mencegah sakit bahu
  • Berkesan bagi orang-orang yang telah sarcoma atau TUMOR
  • SLIM UP abdomen dan PUNGGUNG anda, melembutkan kulit dan mengurangkan sakit pinggang
  • Mencegah ANEMIA
  • Mengisi rawan antara sendi, menguatkan tulang, sinews dan ligamen serta lebih rendah sakit belakang dan sebagainya




Testimoni 100% Pure Marine Collagen - Highly Recommended !!














P/S: Disable comment. Sebarang pertanyaan atau komen mengenai Pure Marine Collagen, sila ke http://www.qesahqasehqmaridh.com atau http://www.qmaeshop.com/contact
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Wednesday, May 16, 2012

Ini Bukan Kamera Lomo

Assalamualaikum dan hi,
Sekarang ni dah ramai yang sukakan kamera lomo. Kamera lain seperti film-SLR, DSLR, digital compact camera, semi-pro camera, camera phone dll sudah menjadi kebiasaan sekarang.

Korang masih ingat tak nama dan jenis kamera yang pernah korang guna sekitar tahun 2002 or kebawah? Tak tau la 13 taun kebawah dapat tak jawab soklan ni ~hehe

Masa Cik Bunny kecik2 dulu, my family amik gambar guna kamera Canon Prima BF-7 . Sampai sekarang Cik Bunny masih simpan kamera ni sebagai kenangan. walaupun dah tak pakai kamera ni tapi dia masih elok lagi dan boleh digunakan. Kalau tak silap, kamera ni dah hampir sepuluh tahun.

Ladies n gentleman......presenting to you...*speaking omputih konon =p


Canon Prima BF-7

masih boleh guna cuma film tak beli lagi =.=



Kalau nak beli kamera camni memang susah nak cari kat mana2 http://3.bp.blogspot.com/_d0X-8VUIbH8/TP6pr2MX6_I/AAAAAAAAAAo/tvgEf0hSgf0/S45/75378-TrollFace.png
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html