For You ^_^

Saturday, June 30, 2012

Senarai Pemenang Exclusive Giveaway By Cik Bunny [PART 1]

Assalamualaikum dan hi,

Nak tau siapa pemenangnya? Kalau tak baca entri ni sampai habis macam mana nak tau kan

Senarai pemenang ada di gambar ni:

klik gambar untuk lebih jelas

P/S: Cik Bunny nak ucapkan tahniah kepada semua pemenang diatas. Kepada peserta yang tak menang tu jangan sedih. Masih ada lagi just tunggu di part 2. Akan saya umumkan pemenang top referral dan pemenang bertuah seterusnya mungkin pada hari esok. Oh ya, mungkin Cik Bunny nak wat kejutan yang mungkin semua peserta akan dapat. Semoga bertuah ^_^
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Friday, June 29, 2012

Exclusive Giveaway By Cik Bunny DITUTUP!

Assalamualaikum dan hi,



Dah baca tajuk entri ni? Seperti yang dinyatakan dalam entri giveaway ini, Cik Bunny nak umumkan Exclusive Giveaway By Cik Bunny telah DITUTUP secara rasmi. So, kepada sesiapa yang join lepas ni tak boleh diterima lagi dah. Juga termasuk peserta peserta yang masih tak ikut syarat lepas tarikh tutup.


Cik Bunny akan umumkan pemenang giveaway dalam masa terdekat ni jadi doakan dipermudahkan segala urusan untuk pemenang dan semoga bertuah ^_^


P/S: Harga promosi untuk pengiklanan akan ditutup pada hari Ahad ini. Jadi, kepada sesiapa yang berminat untuk menyewa ruang iklan ni so cepat2 sewa dan buat pembayaran secepat mungkin sebelum ditutup k.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Thursday, June 28, 2012

Musim Tudung Bawal Kembali Lagi!

Assalamualaikum dan hi,




Musim tudung bawal kini kembali lagi! sebenarnya tudung bawal dah lama muncul tapi kali ni Cik Bunny nak share tudung bawal dengan design masih meletops iaitu bawal 2-3 tone. Jom tengok =D




Bawal 3 tone- RM20 each including postage! =D

Selanjutnya sila rujuk sini: http://aurora-couture.blogspot.com/2012/05/first-batch-of-aurora-by-fatimatul_983.html


Lagi satu, tudung bawal tak lengkap kalau tak ade inner. So, Auroracouture juga menyediakan inner neck pastinya penyeri tudung anda.





Inner neck- RM25 each including postage

Selanjutnya disini: http://aurora-couture.blogspot.com/2012/05/first-batch-of-aurora-by-fatimatul_6834.html



Berminat? Jom order kat https://www.facebook.com/Auroracouture.

P/S: Disable comment. Sebarang pertanyaan atau komen untuk Aurora by Fatimatul Zahara, sila ke http://aurora-couture.blogspot.com atau di facebook https://www.facebook.com/Auroracouture.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Exclusive Giveaway By Cik Bunny

*GIVEAWAY CLOSED!



Salam 1 Malaysia,
Cik Bunny rasa dah ramai yang tunggu giveaway cik Bunny seterusnya. Untuk pengetahuan korang, inilah kali ketiga Cik Bunny buat giveaway. Tanpa buang masa lagi jom tengok syarat2 dulu.





Syarat:

1. kena lah terjah sponsor utama ni: http://bit.ly/L8qlnA
2. Terbuka kepada warga Malaysia dan mempunyai alamat di Malaysia.
3. mempunyai blog.
4. follow blog Inspire Bunny (penganjur), Bunny Inspired, NMA Shop, Butikpinkku dan Heart Inspiration (boutique).
5. jika ada akaun facebook, sila subscribe dan like fanpage:
















How To Join this giveaway?

  1. Buat satu entri bertajuk "Exclusive Giveaway By Cik Bunny" , Copy banner giveaway DI SINI dan linkkan ke entri ni.
  2. Tag kalau rajin nak tag. promote pun boleh *Ada hadiah untuk top referral
  3. Di akhir entri anda letak ayat ini " Giveaway ini dianjurkan oleh Inspire Bunny ditaja bersama NMA Shop, Butikpinkku, Bunny Inspired dan Heart Inspiration (boutique) "
  4. Dah siap? tinggalkan link blog link penyertaan anda berserta nama facebook(jika ada) di bahagian komen entri ini. Kat tempat lain tidak diterima.


Tarikh tutup: 29 Jun 2012, pukul 8 malam

Juri Giveaway: originally Random.org kecuali pemenang top referral.

Peringatan:
  1. Untuk entry ni, hanya URL penyertaan sahaja akan diaprove. komen lain atau double link akan di remove. So, sekiranya ada sebarang pertanyaan, pertukaran link atau komen boleh contact Cik Bunny di Facebook or email.
  2. kalau ada peserta yang tak ikut syarat, pepaham jela apa akibatnya ~keke

Mudah kan? tak perlu susah payah nak follow ramai sponsor sana sini. cukup 2-4 sponsor je.


Hadiah
LEBIH RM100+!!!

TSHIRT COUPLE tajaan NMA Shop (Top Referral without any fraud clicks )
shawl/tudung/pashmina tajaan Butikpinkku
vouchers tajaan Heart Inspiration (boutique)
Mustache dan Domokun corner bookmarks handmade tajaan Bunny Inspired
blogskins (pilihan pemenang) tajaan Bunny Inspired





Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Tuesday, June 26, 2012

Exclusive Giveaway By Cik Bunny Bakal DITUTUP

Assalamualaikum dan hi,


klik banner untuk join

Pengumuman kepada semua peserta Exclusive Giveaway ini, disebabkan kesuntukan masa, Cik Bunny ingin merasmikan giveaway akan ditutup pada 29 Jun 2012, pukul 8 malam. Lebih dari itu penyertaan takkan diterima. So, kepada mereka yang nak join Giveaway ini, Cik Bunny harap cepat cepat la join sekarang sebelum tarikh tutup yang dah ditetapkan.

Kepada peserta yang masih belum ikut syarat, kena buat cepat cepat sebab masa Cik Bunny buat cabutan di random.org, bakal pemenang bertuah akan dicheck sama ada dah ikut syarat atau belum. Kalau belum dah tentu cabut no. pemenang lain dan seterusnya. Cik Bunny akan umumkan nama pemenang mungkin dalam minggu ini atau minggu depan. Itupun bergantung pada masa Cik Bunny. Harap korang paham. So, please take note k.

UPDATED!
  1. Sponsor Review 1
  2. Sponsor Review 2
  3. Sponsor Review 3
  4. Senarai Peserta Exclusive Giveaway By Cik Bunny

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, June 25, 2012

New Handmade Items July 2012

Assalamualikum dan hi,

Masih ingat tak hari tu Cik Bunny ade post entry kad bisnes Bunny Inspired? Kalau belum baca tu boleh pergi ke entri ini. Back to topik. New Handmade items di Bunny Inspired boleh start order hari ini.


Hello Kitty Inspired Ribbon Brooch
Product Code: RB6
Size: Medium
Harga: RM3 each
Status:Available



Felt Ribbon Brooch (Medium)
Product Code: RB7 (black) , RB8 (Red), RB9 (Blue)
Size: 6.5 mm +/-
Harga: RM2.50 each
Status:
RB7 (black) - Available
RB8 (Red) - Available
RB9 (Blue) - Available





Felt Ribbon Brooch (Big)
Product Code: RB10 (black) , RB11 (Red), RB12 (Blue)
Size: 7.5 mm +/-
Harga: RM4 each
Status:
RB7 (black) - Available
RB8 (Red) - Available
RB9 (Blue) - Available



Couple Mail Card
Product Code: cmc
Saiz: small
Harga: RM2 (2 pcs)
Status:3 left



Senarai Items masih available:



Berminat?


ATAU

Inbox ke facebook Bunny Inspired berserta butiran berikut:
-nama
-alamat
-no tel
-email
- kod produk dan quantity
-payment method


SERIOUS BUYER ONLY!

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Friday, June 22, 2012

Persiapan Sebelum Menjelang Hari Raya!

Assalamualaikum dah hi,

Sebelum itu, pernah baca entri ni tak? kalau tak pernah jemput baca ye. Persiapan untuk hari raya puasa terutamanya baju raya sememangnya kena ready awal awal sebelum bulan puasa. Sebab apa? dah tentulah bab menjahit kena memakan masa yang agak lama dan mungkin lebih kurang sebulan lainlah baju raya yang dah readymade. Soal nak readymade yang cantik korang tak perlu risau kat mana nak cari sebab Cik Bunny nak suggest 1 online shop sememangnya amat mengagumkan iaitu Maxi dress for muslimah di Aurora by Fatimatul Zahara.


code - PINK YELLOW maxi dress - RM70 include postage

code-CHOC PINK maxi dress - RM 70 include postage
code- ORANGE BLUE maxi dress - RM70 include postage

code -PEACH GREY maxi dress - RM70 include postage

Selanjutnya disini: http://aurora-couture.blogspot.com/2012/05/first-batch-of-aurora-by-fatimatul_7276.html


Berminat? Jom order kat https://www.facebook.com/Auroracouture.


P/S: Disable comment. Sebarang pertanyaan atau komen untuk Aurora by Fatimatul Zahara, sila ke http://aurora-couture.blogspot.com atau di facebook https://www.facebook.com/Auroracouture.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Thursday, June 21, 2012

Duit Churp Churp VS Duit Nyata

Assalamualaikum dan hi,



Imagine kalau setiap hari orang klik churp churp kita, lama kelamaan income bersen-sen makin lama makin naik. Sama juga seperti gambar di atas kan ^_^

P/S: shhhh... Rahsia perempuan DI SINI.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Wednesday, June 20, 2012

Wordless Wednesday: Kad Bisnes Buatan Sendiri

Akhirnya dapat juga kad bisnes sendiri buat pertama kali. Walaupun agak simple, at least senang dibaca =p korang nak? Jom shopping di Bunny Inspired



P/S: Stok terbaru ialah Hello Kitty Inspired pin bow, akan datang... Kalau nak order sekarang pm Cik Bunny di sini k: https://www.facebook.com/inspirasi.fai


Kepada customer, Check buyer list di SINI

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, June 18, 2012

Kaedah Terbaru Mempelajari dan Menghayati Al-Quran

Assalamualikum dan hi,

Sekarang ni ada lagi trend baru untuk korang yang ingin sangat nak mempelajari dan menghayati Al-Quran hanya dengan menggunakan Pen Al-Quran Digital.




Apa keistimewaan mengenai Pen Al-Quran Digital?

1) Ia Sangat Mudah Digunakan!

Jika anda risau memikirkan bagaimana untuk menggunakan Pen Al-Quran Digital ini kerana anda tiada pengalaman teknikal, anda tidak perlu merasa bimbang kerana pen ini sangat mudah digunakan.

Anda hanya perlu meletakkan pen digital tersebut di mana-mana surah yang anda inginkan, dan pen ini akan membacanya untuk anda. Mudah bukan? Ya, ia lebih mudah jika dibandingkan ketika anda mula-mula belajar A-B-C :)


2) Dilengkapi 30 Juzuk Al Quran, Iqra' & Doa Harian!

Al-Quran Digital ini lengkap bacaan Al Quran iaitu sebanyak 114 surah (30 juzuk) beserta bacaan untuk mempelajari Iqra' & doa-doa harian terpilih dalam Bahasa Arab.


3) Terjemahan 2 Bahasa!

Di samping dapat mendengar bacaan Al-Quran, Pen Al-Quran Digital ini juga dilengkapi dengan fungsi terjemahan dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris


4) Bacaan daripada Imam besar Masjidil Haram & Qari Terpilih.

Melalui Pen Al-Quran Digital ini, anda boleh mendengar, mempelajari & menghayati bacaan Al Quran daripada Imam Besar Masjidil Haram & Qari terpilih seperti Sheikh Abdul Rahman As Sudais, Sheikh Saad Al-Ghamidy, Sheikh Misyari Rashid dan Sheikh Abdul Al-Matrud.

Anda juga boleh merakam dan membandingkan bacaan anda dengan bacaan daripada Imam & Qari terpilih yang telah disediakan.


5) Bacaan Berdasarkan Pilihan & Sentuhan Pen Anda!

Keistimewaan UTAMA Pen Al-Quran Digital ini ialah ia boleh membaca ayat per ayat dan surah per surah. Apa yang anda perlu lakukan ialah hanya dengan menyentuhkan sahaja mata pen ini pada mana-mana Ayat atau Surah, secara automatik ia akan mengeluarkan bacaan mengkut Qari mana yang kita pilih. Sungguh mudah!


6) Berfungsi Sebagai 'MP3 Player' !

Pen Al-Quran Digital turut dilengkapi dengan USB Cable yang berfungsi sebagai 'MP3 Player' untuk memainkan lagu-lagu seperti nama-nama Allah, nasyid, Talbiah dan sebagainya yang boleh di download dari komputer ke dalam Pen Al Quran digital anda.




Harga asal: RM549 / RM390

Kini
RM250 Sahaja!
(Harga Istimewa untuk anda yang melayari website ini!)



Apa yang anda bakal peroleh dengan Pen Al-Quran Digital ini?










1) Al-Quran, USB Cable, Pengecaj Bateri, Earphone
2) Pen Digital
3) Kad Fungsi Pen Al-Quran Digital

4) Koleksi Doa Haji & Umrah
5) Koleksi Doa Harian



Jadi, jangan lepaskan peluang untuk memiliki Pen Al-Quran Digital di SINI sebelum harga promosi ditutup!

P/S:
Disable comment. Sebarang pertanyaan atau komen mengenai Pen Al-Quran Digital, sila ke http://www.myqurandigital.com.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Saturday, June 16, 2012

Senarai Peserta Segmen Free Doodle by InspireBunny [PART 1]

Assalamualikum dan hi,

Minggu lalu Cik Bunny ada anjurkan 1 segmen doodle pertama dan Alhamdullilah sambutan yang amat menggalakan. Sekarang doodle untuk semua peserta yang join buat masa ni dah siap. Sebelum itu, Cik Bunny nak minta maaf banyak banyak sekiranya kelewatan atas kesibukan yang tidak dapat dielakkan >.< Sebenarnya doodle ni besar tapi Cik Bunny kecilkan doodle dalam entri ni bagi elak loading. So, untuk lebih original, just ikut step dibawah:
cari doodle korang kat bawah > right click > open new tab > save image

























UPDATED!





P/S: Disclaimer. Nak doodle free macam diorang? JOIN SINI. Yang berniat nak curi, KLIK SINI.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html