For You ^_^

Tuesday, July 31, 2012

DIY Transformasi Pemadam Biasa

Assalamualaikum dan hi,

Teringat zaman sekolah dulu suka main eraser. Timbul satu idea nak jadikan eraser biasa ke eraser 1001 yang penuh tersirat. Saya dapat idea simple ni TERinspirasi dari gambar-gambar terkenal iaitu si danboard. Cuba bayangkan si danboard tu satu je tapi boleh buat macam macam untuk photoshoot betul tak? begitu juga kat bawah ni:

There you go kawaii lovers!


Untuk mencomelkan lagi pemadam biasa tu senang je. Jom ikut step ni,


apa yang diperlukan ialah of course pemadam biasa (yang plain punya), pen, kertas dan juga secawan kekreatifan korang =p

search google kawaii emoticons dan lukis je seberapa emosi yang korang jumpa



lukis dengan pelahan dan jangan sampai silap sedikit sebab kita guna pen ya not pensel. Untuk melebih- lebihkan lagi, hiaskan dengan manik. nampak cantik


dah siap! wait, itu baru satu je. buat lagi....


jemur pemadam sambil berdrama untuk filem Tumblr ~erkkk


setelah berjemur terus packaging


walaupun kita buat benda macam ni nampak saja boring tapi bila di photoshoot, macam macam idea keluar, boleh dijadikan sebagai gambar hiasan then upload kat Tumblr, blog dan lain lain. Siap berwordless wednesday lagi XD kalau macam ni lah usah harapkan gambar pinjaman dari atok google.

Hasil dari Cik Bunny


padam....padam....padam....dan akhirnya...



THE END XD

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Tuesday, July 24, 2012

[Video] Tutorial Cara Pakai Tudung Bawal My Style

Assalamualaikum dan hi,



Dah baca title ni? Video Tutorial kembali lagi! ^_^ Untuk video kali ni saya nak share cara saya pakai tudung bawal. Pada mulanya mood nak share cara pakai shawl tapi memandangkan tudung bawal tetiba saja kembali terasuk untuk terus memakainya XD

Sebelum itu, saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada M2M Care House for this tudung bawal gift. Seriously tudung bawal kat sana memang cantik cantik belaka apatah lagi kalau korang nak order, korang boleh pilih kod kod warna tudung bawal yang disediakan beserta lining design pilihan especially polkadots sememangnya menjadi kegilaan ramai hingga kini. Mak saya sendiri pon solute dengan cara jahitan yang agak kemas dan selesa dipakai. Untuk menambahkan lagi kecomelan, sertakan sekali bersama accessories comel seperti ribbon brooch dan boleh dapatkan di Bunny Inspired.



ATAU

http://www.youtube.com/watch?v=bsOi_i2JOWo&feature=plcp

Saya harap korang suka video ni. Mohon maaf sekiranya kualiti video ni tidak seberapa sebab guna webcam =.= nak cuba? selamat mencuba! ^_^
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Sunday, July 22, 2012

(FULL LIST) SALE RAMADHAN Dan RAYA

Assalamualaikum dan hi,

Sempena bulan Ramadhan dan Raya, Cik Bunny buka list stok terbaru iaitu Kek Lapis di Asiarose Enterprise dan ribbon brooch di Bunny Inspired. Sebelum itu, semua list dibawah tidak termasuk kos postage k.



SENARAI KEK LAPIS ASIAROSE

Kek Lapis Bercorak
- Kek Lapis Mami Jarum
- Kek Lapis Sri Balas
- Kek Lapis Diamond
- Kek Lapis Jasnita
- Kek Lapis Nona Manis


Kek Lapis Biasa Pelbagai Rasa
- (NEW) Kek Lapis Ombak Rindu
- (NEW) Kek Lapis Perpaduan
- Kek Lapis Coklat Oren
- Kek Lapis Manisan Keranji
- Kek Lapis Batik Sutera
- Kek Lapis Intan Terpilih
- Kek Lapis Nescafe Klasik
- Kek Lapis Merdeka Vico
- Kek Lapis Trio Mint
- Kek Lapis Pelangi
- Kek Lapis Masam Manis
- Kek Lapis Holick
- Kek Lapis Chiplo
- Kek Lapis Blueberi
- Kek Lapis Domokun
- Kek Lapis Oreo
- Kek Lapis Masam2 Manis 3 Rasa

Kek Lapis Roll (new)
- Kek Lapis Roll Akademi Fantasia
- Kek Lapis Roll Mozek


Berminat?




More Info?
http://asiarosehouse.blogspot.com
____________________________________________________________



LIST ACCESSORIES RIBBON BROOCH WITH DISCOUNT
FOR SALE RAMADHAN & RAYA


Felt Ribbon Brooch (printed)

Soft Felt Ribbon Brooch (plain)

Felt Ribbon Brooch

Hello Kitty Inspired Brooch


Berminat?



ATAU

Inbox ke facebook Bunny Inspired berserta butiran berikut:
-nama
-alamat
-no tel
-email
- kod produk dan quantity
-payment method (maybank @ cimb)

More Info?
http://bunnyinspired.blogspot.com


Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Wednesday, July 18, 2012

Pernah buat Entri Pasal Blog Cik Bunny?

Assalamualaikum dan hi,

errrr problem? =.="


Bagi sesiapa yang pernah buat entri pasal Cik Bunny atau blog cik bunny mohon tinggalkan link entri tersebut kat bahagian komen ni. Cik Bunny nak add gadget khas kat sidebar blog ni untuk mereka yang pernah buat entri pasal Cik Bunny. Tak kisah sama ada entri lama atau entri baru segar. Apalagi, cedok entri lepas korang mana tau kot korang pernah buat entri pasal Cik Bunny kot ~keke. Yang tak pernah buat tapi rasa nak buat sekarang pon boleh. tak nak pon tak pe. tak kisah janji ikhlas. Kalau entri giveaway, contest , segmen atau seangkatan dengannya tu tak dikira k. Bab blog pilihan boleh diterima.


Cik Bunny nak buat semua ni sebagai tanda penghargaan kerana sudi share blog ni. Boleh ar orang lain blogwalking dari blog Cik Bunny ke blog korang ^_^


Mereka suka komen, mereka Sporting! Jom terjah:-
Kak Azza
Arelan blog hijau
Ika, bukan sekadar gigi rongoks

*nak list macam diorang? rajin rajin komen ye =p



P/S: Senarai Kek Lapis for sale Ramadhan dan Raya will coming, stay tune....

Antara kek paling latest, Kek Lapis Ongbak Ombak Rindu

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, July 16, 2012

Tips Makeup: Jom Buat Foundation sendiri!

google



Assalamualaikum dan hi,

Rasanya dah lama kot tak share tips mengetips ni. Hari ni saya nak share skit cara simple buat foundation sendiri. There you go girls!

So, for those yang tak de foundation atau nak try pakai foundation sendiri just boleh cuba cara saya buat foundation sendiri:

apply bb cream terlebih dahulu then barulah apply compact powder.


Siap! so, no need to apply foundation. Sebab kalau termasuk foundation skali mungkin makeup akan menjadi terlalu tebal ala ala patung barbie dan memberi kesan terhadap ruang udara pada kulit muka. tak tanggung... =p


Buang tebiat skali skala

Actually saya dapat tips ni dari queen beauty tutorial punya youtube, Cik Bubzbeauty. Thanks to her.

SELAMAT MENCUBA ^_^


P/S: Jom terjah my cousin punya blog, http://wany246.blogspot.com.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Friday, July 13, 2012

Masalah Kesihatan Sebelum Menjelang Bulan Puasa

Assalamualaikum dan hi,
Adeh bukan main lagi panjang tajuk ni rasa tak sabar nak berpuasa. Sudah tentu kesihatan diri juga perlu diutamakan sebagai persediaan untuk kita menunaikan ibadah wajib seterusnya iaitu berpuasa.

Now Cik Bunny nak share salah satu produk dari salah satu blogshop iaitu http://vcocatalystbiz.blogspot.com.



HARGA :
Semenanjung : RM39.90 only!

Sabah/Sarawak: RM43.90
* Poslaju : RM8.00 (Semenanjung) / RM10.00 (Sabah/Sarawak)


KHASIAT VIRGIN COCONUT OIL (VCO CATALYST) :

KECANTIKAN LUARAN
- membantu megurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik
- menghasilkan tenaga segera
jika disapu, ia membantu membentuk hambatan kimia pada kulit untuk mengurangkan infeksi, mencegah garis-garis halus
- mengurangkan gejala psoriasis, eksim dan dematitis
- melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit serta memberi perlindungan dari sinaran ultraviolet

KESIHATAN DALAMAN
- meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental
- memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin2 dan asid amino
- melancarkan sekresi insulin dan pengaliran glukosa darah serta mengurangkan risiko diabetis
- mengurangkan stress pada pankreas dan sistem2 enzim dlm tubuh
- meningkatkan penyerapan kalsium dan magnesium utk tulang dan gigi yg kuat. Ia juga melindungi diri dari serangan osteoprosis
- mencegah risiko sakit jantung
- mencegah atherosclerosis dan strok serta membantu menurunkan tekanan darah tinggi

MENINGKATKAN DAYA TUBUH BADAN
- membantu fungsi sistem daya tahan pada tubuh, melindungi tubuh dari kanser payudara, kanser colon dan kanser rahim
- berfungsi sebagai antioksidan, mengurangkan radang kronis
- melindungi tubuh dari radikal bebas yang meningkatkan tahap penuaan dan penyakit degeneratif
- meredakan gejala2 yg dihubungkan dgn pembesaran prostate
- mengurangkan tekanan epileptis dan membantu melindungi tubuh dari penyakit ginjal dan infeksi pundi kencing
- membantu mencegah sakit liver dan memiliki kandungan kalori yg lebih rendah berbanding lemak2 yg lain

MEMBUNUH VIRUS, BAKTERIA & KULAT
- membunuh virus yg menyebabkan mononucleosis, influenza, hepatitis c, cacar air & herpes
- membunuh bakteria yg menyebabkan pneumonia, sakit telinga, infeksi kerongkong, gigi berlubang, keracunan makanan, infeksi saluran kencing, meningitis & gonorrhea
- membunuh kulat yg menyebabkan candida, jock itch, kadas & infeksi yg lain
- membunuh cacing pita, lice, giarda & parasit

KESAN SEGERA PENGAMBILAN VCO :

MELEGAKAN PERNAFASAN
-mencairkan kahak dan membersihkan laluan pernafasan dan kerongkong

MENGURANGKAN PEMBUANGAN AIR BESAR & KECIL
- menyelesaikan masalah sembelit dan kencing tidak lawas serta membuang toksin melalui najis

MENINGKATKAN KADAR METABOLISMA PADA TUBUH

-minyak kelapa dara diserap terus sebagai komponen tenaga dalam badan-badan akan terasa lebih bertenaga

MEMUSNAHKAN ORGANISMA PEROSAK

-seperti virus, bakteria, kulat dan ptotozoa(cacing) yang terdapat dlm usus kecil dan besar. jadi penghadaman mencapai tahap maksima

MENGURANGKAN KEADAAN MUDAH LAPAR
-bila penghadaman mencapai tahap maksima, tubuh mendapat lebih khasiat dan tenaga. oleh itu berat badan terkawal-tidak perlu makan banyak dan kerap

MENGURANGKAN KANDUNGAN LEMAK BADAN
-berat badan turun mengikut kesesuaian tubuh badan seseorang

MENGURANGKAN RISIKO SERANGAN JANTUNG & DARAH TINGGI
-mengelakkan terbentuknya plak pada saluran darah terutama saluran yang berhubungan dengan jantung

MEMPERCEPATKAN PENGGANTIAN SEL-SEL MATI DENGAN YANG BARUhttp://www.blogger.com/img/blank.gif
-mengembalikan keanjalan dan kelembutan kulit




UPDATED!



Pada tahun 2012, VCO CATALYST BIZ menawarkan 9 jenis produk yang dapat membantu anda mengekalkan kesihatan dan kecantikan. Produk-produk tersebut adalah :

Virgin Coconut Oil (Softgel Capsule) - RM39.90/RM43.90 (STOK BANYAK)
Virgin Coconut Oil (Liquid) - RM39.90/RM43.90 (PRE-ORDER)
Collagen Premium - RM59.90/RM64.90 (STOK BANYAK)
Natural Fibre Drink - RM59.90/RM64.90 (PRE-ORDER)
Mindstar (Natural Drink For Brain Booster) - RM59.90/RM64.90 (PRE-ORDER)
Hair Series (Hair Treatment & Hair Revitalizer) - RM39.90/RM43.90 (PRE-ORDER)
Men Vita - RM45.00/RM50.00 (PRE-ORDER)
Femma Vita - RM45.00/RM50.00 (PRE-ORDER)
Mexorea - RM40.00/RM45.00 (PRE-ORDER)

Kesemua produk yang ditawarkan oleh pihak CATALYST diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi (100% Natural Ingredients). Tentu sekali ianya tidak mendatangkan effect-effect yang negatif setelah anda mencubanya.

Untuk itu, TESTIMONIAL bergambar dan feedback lisan pengguna-pengguna produk CATALSYT akan diupdate secepat mungkin oleh pihak VCO CATALYST BIZ.



Untuk maklumat lanjut dan tempahan, sila ke blog ini:
http://vcocatalystbiz.blogspot.com atau
https://www.facebook.com/VcoCatalystBiz


P/S: Disable comment. Sebarang pertanyaan atau komen mengenai VCO CATALYST BIZ, sila ke http://vcocatalystbiz.blogspot.com atau https://www.facebook.com/VcoCatalystBiz
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Wednesday, July 11, 2012

Antivirus, Harga Hilang Akal?

Assalamualaikum dan hi,
Antivirus sekarang ni makin lama makin canggih dan kalau dijual pon mahal mahal belaka. So, pernah dengar tak antivirus dijual dengan harga yang murah tapi terbaik? For those yang tengah survey antivirus atau lappy anda ni rasa nak dibawa ke hospital tu, Cik Bunny suggest gi jumpa doktor di Kedai Kaspersky Online.




Apa yang paling menarik perhatian mengenai Kedai Kaspersky Online ialah produk ini bukan sahaja murah, masih baru tambahan lagi terbaik malah segala activation code, link download & cara install akan dihantar sekaligus. Apa yang perlu anda buat adalah just install sahaja. So tak perlu susah payah habiskan minyak kenderaan untuk ke kedai yang jual antivirus betul tak? ^_^





PRODUK :
Kaspersky Internet Security 2012 (KIS 2012)
Licence : 1Year 1PC
1 user : RM20

Kaspersky Internet Security 2012 (KIS 2012)
Licence : 1Year 3PC
3 user : RM48

PERBEZAAN KAV & KIS :

LINK DOWNLOAD INSTALLER KASPERSKY 2012 :


NOTA/PERINGATAN :
1) Pembelian ini tidak disertakan dengan CD & kotak seperti yang dijual di kedai. Activation code sahaja akan dihantar melalui emel anda.
2) Penggunaan yang melebihi bilangan PC/user yang ditetapkan akan menyebabkan
blacklist (key tidak akan diganti).




Anda juga boleh melihat segala update terbaru lagi menarik mengenai produk antivirus di facebook kedai ini: https://www.facebook.com/KedaiKasperskyOnline


klik banner untuk like fanpage ni

P/S: Disable comment. Sebarang pertanyaan atau komen mengenai Kedai Kaspersky Online (KKO), sila ke http://kedaikasperskyonline.blogspot.com/ atau https://www.facebook.com/KedaiKasperskyOnline
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, July 9, 2012

Video Makeup Tutorial Pertama InspireBunny


Assalamualaikum dan hi,

First time nak tampilkan diri untuk share cara Cik Bunny pakai simple natural makeup so mungkin belum biasakan diri nak wat tuto depan kamera. kalau ada apa apa kesilapan dalam video ni Cik Bunny minta maaf banyak banyak k. Cik Bunny baru je belajar nak beranikan diri buat tuto then upload gi youtube >.<



All makeup products dalam video ni anda boleh dapatkan di cosway (kecuali silkygirl coz tiada kat sana). Sila google sendiri kalau tak tau apa itu cosway =.="



For me, makeup dalam video ni terlalu simple sebab tak sampai 3 minit dan tidak memerlukan mascara, blusher, eyeshadow dan apa saja yang tiada dalam list video ni =p so maybe amat sesuai bila muslimah nak keluar dari rumah. ~keke... Cik Bunny tak kisah apa orang kata yang penting sharing is caring. Lastly, harap korang suka video ni =)


P/S: kalau rajin boleh komen sini or kalau nak request tudung tutorial pon boleh.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Thursday, July 5, 2012

Demam Reben Brooch Comel Kini Kembali !

Assalamualaikum dan hi,

Since nak dekat bulan Ramadhan dan Raya, ramai crafter dah start buat accessories kraf mengikut kekreatifan masing masing betul tak? Sebelum bulan puasa ni Bunny Inspired awal awal lagi dah buka stock terbaru reben brooch comel. ^_^


Felt Ribbon Brooch (printed)
Product Code: RB13 (red polkadots), RB14 (purple stripes)
Size: 6.5 mm +/-
Harga: RM2.50 each / RM20 (10pcs)
Status: *10 in stock for each design






Felt Ribbon Brooch (plain)
Colour available: red, pink, pink 2, yellow, black, orange.
Size: 6.5 mm +/-
Harga: RM2 each / RM15 (10pcs)
Status: *10 in stock (10 stock = 1 colour)

P/S: Buat masa ni Cik Bunny ada 60pcs (10pcs=1 colour) untuk Felt Ribbon brooch plain. So, kepada sesiapa nak beli kesemuanya totally RM100 include postage(Malaysia) =D


Berminat?


ATAU

Inbox ke facebook Bunny Inspired berserta butiran berikut:
-nama
-alamat
-no tel
-email
- kod produk dan quantity
-payment method (maybank @ cimb)


SERIOUS BUYER ONLY!

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Tuesday, July 3, 2012

Senarai Pemenang Exclusive Giveaway By Cik Bunny [PART 2]

Assalamualaikum dan hi,



Untuk pemenang sebelum ni korang boleh rujuk entri ini: http://inspirebunny.blogspot.com/2012/06/senarai-pemenang-exclusive-giveaway-by.html

Tanpa membuang masa lagi Cik Bunny nak umumkan pemenang giveaway untuk kedua


Pemenang TSHIRT COUPLE tajaan NMA Shop (Top Referral)
185. http://atirahhayati.blogspot.com/2012/05/exclusive-giveaway-by-cik-bunny.html

*kepada Atirah Hayati, please check your fb inbox untuk claim hadiah.




Pemenang Voucher RM10 tajaan Heart Inspiration (boutique)
387. http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2012/05/exclusive-giveaway-by-cik-bunny.html
422. http://pelitahiasan.blogspot.com/2012/06/exclusive-giveaway-by-cik-bunny.html


*Kepada pemenang vendettatraveller dan cik pelita , sila hantarkan email di komen entri ini sahaja. Penaja akan send voucher kat email.



disebabkan kesabaran dan keyakinan anda semua untuk join giveaway ni walaupun dah tau ramai yang join dan sukar untuk peluang nak menang, so Cik Bunny nak hadiahkan Blogskins yang dah ready made kepada peserta yang berminat nak free blogskins tajaan Bunny Inspired sebagai tanda penghargaan atas sudi join ga Cik Bunny.

HOW TO CLAIM FREE BLOGSKINS?
  1. Terjah website ni: http://bit.ly/MStPtR
  2. hantarkan butiran butiran berikut:
  • gambar printscreen website (rujuk no.1)
  • nombor dan link penyertaan korang (rujuk entri ni: Senarai peserta)
  • nama blogskin (pilih satu je, rujuk sini: blogskins) cth: blogskin A
  • your email
send to my email: imafahima@yahoo.com . Tarikh tutup claim blogskins: 7/7/12

seperti biasa mana mana yang tak lengkap xkan dilayan. Kalau send kat fb dan twitter memang tak dapat sebab Cik Bunny send code blogkins with notepad format. Lepas terima notepad blogskin attachment tu so pepandailah korang nak edit macam mana. Lagi satu, Cik Bunny akan strike mana mana peserta yang dah claim hadiah di entri ini.


Lastly,
"bila kita dapat tahu orang dapat rezeki, berdoa lah untuk kebaikan dia dan berdoa lah supaya di murahkan rezeki kita, bukan dengan berdengki, dan busuk hati."


P/S: Blog berwajah baru. Video tutorial hari hari makeup will update soon...
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, July 2, 2012

[UPDATE] Hadiah Dipos dan Perhatian Kepada Semua Peserta Giveaway Cik Bunny



Assalamualaikum dan hi,

berapa hari yang lepas, Cik Bunny dah umumkan nama pemenang giveaway Cik Bunny, RUJUK SINI. Alhamdullilah ada pemenang dah hantar detail secepatnya jadi memudahkan lagi urusan pos. Isnin tadi Cik Bunny dah pos hadiah with Pos Laju.


Siap pos ^_^

Kepada pemenang cik kiera dan Ummi Norseha, anda boleh check no. tracking pos laju di entri Waiting Lists k.

Seperti yang dinyatakan dalam ENTRI INI, Cik Bunny akan umumkan nama pemenang untuk Top Referral dan pemenang bertuah nanti. Tambah lagi nak kasi hadiah untuk semua peserta. Stay tune... =)

P/S: buat masa ni Cik Bunny sibuk dengan kerja kenduri tahlil, harap anda semua paham.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html