For You ^_^

Tuesday, August 28, 2012

'Kenikmatan' Hari Raya

Assalamualaikum dan hi,

Sebelum itu saya nak buat pengakuan. Sebenarnya...errrr....sebenarnya....errr...nak tau tak..... sebenarnya saya malas nak nak taip panjang2 sebab bukan senang nak bagi orang untuk baca sampai habis atau lebih kepada pendekkan cerita...kasi korang lebih paham ma =p

via my instagram *ayat minta follow =p


Satu hari sebelum raya,

tolong mak mengechop(tiada dalam kamus bahasa) benda ni


Raya pertama,
ala ala polkadots merah kian menjadi kegilaan sekarang

gambar owner blog kononyalah wajib letak


Raya kedua,
simple and like orang kampung moden



Raya seterusnya (ntah yang kebrapa =.=)
Antara pengalaman yang paling best ialah family gathering! my fav sepanjang raya sememangnya tak lari dari gelagat geligat....

jumpa cousin lagi!




makan time! perkara pertama yang dicari: AYAM oooo AYAM =.=



yang singgah entri ni, sila TERliur sekarang XD


Antara part yang paling ditunggu skali ialah siapa nak duit raya lagi banyak, Karaoke dulu! Tapi sayang memandangkan tekak insan yang bernama Fahima tidak mengizinkan, tak jadi nak karaoke tapi mujur tuah tak berbelah bagi bila sempat kutip duit raya yang tengah melayang. Tak karaoke pon dapat duit raya! XD


Hanya wang kertas bernama RM50 berjaya membuatkan ramai orang TERkedu sebentar =.=







persembahan dari ibubapa yang sporting...


its not about skim cepat kaya tapi hasil kutipan duit raya dari anak buah

P/S: Walaupun dah tamat sekolah dan bekerja TAPI hakikatnya masih dapat duit raya! hahaha ~evil XD

Sumber gambar mostly from
here
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Thursday, August 23, 2012

"Hadiah" Hari Raya Aidilfitri

Assalamualaikum dan hi,

Sebelum menjelang hari raya ni, ramai rakan rakan bloggers dengan baik hatinya nak bagi hadiah untuk orang lain apatah lagi untuk Cik Bunny XD

Ini saja hadiah yang sempat saya terima sebelum raya. Yang tak sempat tu, pos laju punya cuti ma =.= Sebelum tu, saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada mereka mereka dibawah, sorry lambat buatkan entri untuk ni, peace yo =p


Sampul Raya 10pcs dari Mia Craft



kad raya dari Yuyu, abaikan duit sponsen XD



Kawaii kad raya dari Cik Ika


Single kad raya dari bro Eqbal Zack


Single Kad Raya Dari Hairie, sadly ada sedikit kerosakan sewaktu sampai =(



Kad Raya dari Ejulz


Updated


Doddle dari Rochelle Liong

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Sunday, August 19, 2012

Senarai Ucapan Hari Raya Aidilfitri 2012

Assalamualaikum dan hi,


Minggu lepas, saya menganjurkan satu segmen ucapan Hari Raya di entri ini. Sebelum itu, saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada mereka yang sudi join segmen Cik Bunny.

Saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua yang singgah blog ini, mohon maaf zahir dan batin sekiranya saya pernah buat silap... semoga raya tahun ni lebih bermakna =)

Jom baca ucapan dari mereka! =D

selamat hari raya Aidilfitri buat semua blogger & seribu kemaafan dipohon ^___^

blog : http://yayaonly.blogspot.com/
F.P : http://www.facebook.com/Yayaonlyblogspot
Fb : http://www.facebook.com/nadia.f.ismail
twitter : https://twitter.com/nadiafarhana152


Selamat hari raya,walaupun tak kenal,sebagai saudara seislam,ku doakan rayamu lebih bermakna..salam lebaran sahabat ;)

Love
-Zira-


Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin. maaf sekiranya saya terkasar bahasa dengan dengan rakan-rakan facebook dan blogger saya nak mintak maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki .

blog: http://doodlemerah92.blogspot.com
facebook: https://www.facebook.com/sufiana.ramli


Selamat hari raya aidilfitri..ampun dan maaf sekiranya azza ada terkasar bahasa....

fb: https://www.facebook.com/azzaafdzal


salam aidilfitri buat semua rakan blogger ~moga adilfitri tahun ini lebih bermakna dari sebelum-sebelumnya :D

blog : http://www.coretancikmisi.com/
fanpage : https://www.facebook.com/CoretanGadiskidal
twitter : https://twitter.com/cikmisi93


hai cik bunny...selamat hari raya minal aidil wal fa izin...moga hari raya nanti cik bunny banyak dapat duit raya...heheh..:D

email : hacumhaha@yahoo.com


Ucapan salam Aidilfitri ini kutujukan khas buat semua rakan2 blogger yg mengenaliku..mohon maaf andai selama kita di alam maya ini ada komen2 serta entry2 yg tidak saya sedari megguris perasaan kalian semua..Maaf zahir dan batin..

blog: mylovely-fieda.blogspot.com


hai cik Bunnny! Selamat Hari Raya and Maaf Zahir Batin. Mane la tau kot-kot ade terasa ngan saya,harap dimaafkan. semoga syawal tahun ni lebih indah dari tahun-tahun lepas..=)

Blog :
http://coretangirlblog.blogspot.com/
fb : wana wazm


Askm cik bunny:)

Selamat menyambut hari raya aidilfitri yg bakal tiba. Semoga bergembira bersama keluarga di hari lebaran nanti.


Blog: http://ummi-iman.blogspot.com


saya nak ucapkan selamat hari raya kepada keluarga di perantauan, saya sedih di negara orang..tak dapat balik..hukhuk

Ikhmal Yusoff


Selamat hari raya kepada keluarga, sahabat2 dan guru2. Selamat hari raya juga buat Nazatul Adhana Jamil serta blogger2 sekalian. Maaf zahir batin.

blog : http://cutebear261.blogspot.com
Fanpage fb : https://www.facebook.com/pages/Nazurahs-fanpage-blog/288866124489675


Selamat Hari Raya Aidilfitri!Semoga raya tahun ni lebih meriah dari tahun lepas.Iloveyou Cik Bunny!Ghan peminat blog Cik Bunny tau ingat tu ^^

FB : https://www.facebook.com/iMy.GcaL
Blog : www.dax-gilegile.blogspot.com
Twitter : https://twitter.com/IffieHan
Fanpage:https://www.facebook.com/pages/Things-we-love-in-this-world-is-only-temporary/250321365035351


Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin buat semua rakan2 & org tersayang. Ampun seribu maaf kalau Ain ada buat salah :)

Blog : http://lurun-niaraf.blogspot.com/
Fanpage : https://www.facebook.com/MyHeartBlogspot


Salam Aidilfitri untuk keluarga tercinta dan Izzah nak mintak maaf kat semua orang termasuk blogger2 semua , mintak maaf hujung rambut sampai hujung kaki eh ? Selamat Hari Raya Aidilfitri !

FanPage :
http://www.facebook.com/rahasiabelogaku
Facebook : http://www.facebook.com/nuiiz.licious
Blog : http://rahasiabelogaku.blogspot.com/


Selamat Hari Raya Aidilfitri . Mohon Maaf Kalau Sekiranya Fie Ada Buat Salah Kepada Cik Bunny Dan Seluruh Umat Islam :)

blog : http://mynameishafizah.blogspot.com/
F.P : http://www.facebook.com/pages/CIK-FIE/468883786458963
Fb : http://www.facebook.com/hafizah.broom

Sincerely ,
-Cik Fie-


Ramadhan sudah beransur pergi...Kini Syawal mula menampakkan bulan. Sepuluh jari kususun rapi, memohon kemaafan daripada keluargaku sekalian...

Fb: https://www.facebook.com/aidanuriman.herman
Page: www.facebook.com/AidaIzani
Blog: http://diariaida.blogspot.com/
http://aidagadismuslimah.blogspot.com/


salam. selamat menyambut hari lebaran 2012. moga tahun ini lebih diberkati Allah :)

https://www.facebook.com/muhammad93
http://ruangankalbu.blogspot.com/
http://bypassquota.blogspot.com/


salam aidilfitri pada semua rakan blogger..

Bukan lebah sebarang lebah
Lebah bersarang dirumpun buluh
Bukan sembah sebarang sembah
Sembah menyusun jari sepuluh!

maaf zahir dan batin :)

weschairs


Selamat hari raya kpd rakan rakan serta keluarga dan org tersayang.. XD
Tidak juga dilupakan ucapan selamat hari raya kpd Cik Bunny. XD


Namikaze Black


Biar hati sejernih air, jgn pula dipenuhi lumpur, kalau salah saya belum berakhir, diharap diampun dgn rasa bersyukur”.”Jika budi dipenuhi ikhlas, jgn ia disulam tuba, jika ada salah yg belum dibalas, harap diampun di hariraya”. “Biar amarah disunting senyum, ibarat pekerti disulam kasih, diharap dihalal makan dan minum, ibarat rezki yg tidak disisih”.

Dalam kerendahan hati ada ketinggian budi, Dalam kemiskinan harta ada kekayaan jiwa, Dalam kelembutan lidah ada juga keterlanjuran kata, Dlm gurau & senda tentu ada khilaf & dosa. MOHON AMPUN & MAAF DI ATAS SEGALANYA… Selamat Hari Raya Aidilfitri..Moga silaturahim diberkati Allah


Daripada Mohd Noh Shahdan


selamat hari raya maaf zahir dah batin. semoga raya kali ni membawa seribu 1 pengisian dalam diri kita semua. semoga ukhwah kite semua terjalin dengan erat nya. SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI

fb=http://www.facebook.com/eyra.dzuhairah
blog=http://eyradzuhairah.blogspot.com


Sini Shie nak mengucapkan selamat ari raya .. maaf zahir batin jua shie ucapkan pada semua blogger yang tersayang .. maaf seandainya ada yang tidak puas hati, kekasaran bahasa atau perkara2 yang menyakitkan hati ..sesungguhnya saya hanya manusia biasa yang penuh kekhilafan .. diharapkan semua dapat memaafkan diri ini ... selamat menyambut aidil fitri dengan muka yang ceria2 selalu .. :D

FB :
www.facebook.com/Nadza99
Twitter : MinKiseo
Blog : http://st0ryofmine.blogspot.com/


Selamat hari raya maaf zahir batin..

ejulz

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Friday, August 10, 2012

Segmen Ucapan Hari Raya 2012

*CLOSED


Assalamualaikum dan hi,

Hari Raya Aidilfitri bakal menjelang tak lama lagi! Soal persiapan tu tak yah tanya lagi memang Cik Bunny tengah wat persiapan untuk hari raya nanti. Sambil tu Cik Bunny ingin menganjurkan satu segmen sempena Hari Raya Aidilfitri 2012...



Segmen ni terbuka kepada sesiapa sahaja yang singgah entri ni. means Malaysian or non-Malaysian can join this segment. How to join? just follow my blog, like my fanpage and subscribe my fb acc (to be fair ok). Then tinggalkan komen dengan ucapan hari raya anda beserta email atau link peribadi (ex. blog/fb/twitter/etc...). Itu saja. Tak kisah ucapan hari raya untuk keluarga atau sesiapa saja.

Why?
  • baca segala ucapan dari mereka yang join segmen ni.
  • sambil berkenalan dengan rakan rakan baru di Hari Raya!
  • tingkatkan lagi pengunjung blog/fb/twitter/etc...

Segmen ni akan ditutup seawal 7 malam sebelum Hari Raya pertama. Masa tu saya akan kumpul semua ucapan untuk buatkan satu entri dan mungkin autopublish pada Hari Raya Pertama.

P/S:
tak de idea nak buat ayat ucapan hari raya? just google it ma =.=
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, August 6, 2012

Ilham Kad Raya Versi Baru

Assalamualaikum dan hi,

Hari Raya Aidilfitri semakin lama semakin ke depan miskipun sambutan hari raya semakin dirasai *ayat minta lulus karangan bm =.=

Memang tak sah la kenangan aidilfitri tanpa kad raya. For me, kalau kad raya betul betul lagi dikenang berbanding kad raya melalui internet betul tak...

For those yang nak hantar kad raya kat kawan2, saudara mara tapi kalau teringin sangat nak wat design sendiri, jom tengok segala design kad raya hasil air tangan Cik Bunny sendiri...


inilah rupa kad raya bertemakan polkadots mungkin tak pernah orang buat atau jarang buat...kot

aik, versi facebook pon ado? oh, my Domokun!


packaging time to sale! sorry if kad raya ni looks like mr.simple ~erkk =.=


P/S: You can make like this Hari Raya Card design as your inspiration NOT 100% copycat...
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html