For You ^_^

Monday, September 24, 2012

DIY Spek Hello Kitty Inspired

Assalamualaikum dan hi,


credit as tagged

spek Hello Kitty kian menjadi kegilaan remaja perempuan yang suka stuff2 comel But harga di pasaran skarang ni mahal and nak cari pon dah limited ~huhuh =.=


Since tengok segala design design si Hello Kitty, TERtimbul satu idea nak buat sendiri. Yeah, i mean spek ala ala Hello Kitty buatan sendiri. Luckily bahan untuk design spek tu dah cukup2 belaka =p

spec(RM10 +), glue gun/ gam uhu and ribbon button(sposen). untuk ribbon button lebih jelas lagi sila ke gambar seterusnya



ribbon button sebesar kuku tangan cik bunny =.= kalau nak button bentuk lain pon boleh

seperti biasa gam ribbon button dengan berhati-hati, make sure betul betul melekat kat spec. Hasilnya....

Ta-dah!

pose lagi

if korang nak tambah misai Hello Kitty kat tepi tak jadi masalah =p


from ribbon button to butterfly button...kawaiii ^_^

result


Thanks to Hello Kitty for your inspiration ~muah *oh gediks =.=

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Friday, September 21, 2012

Moon Couture Skirt GiveAway

Assalamualaikum dan hi,
 Demam Giveaway datang lagi! Kali ni Cik Bunny nak ucapkan terima kasih kepada kak Noor sebab share info awesome giveaway ni untuk korang. Seriously rugi tak join, tak caye cer tengok hadiahnya dulu.


Sempena New Updates ini juga,K.Noor nak bagi FREE MOON COUTURE SKIRT & WANG TUNAI RM100 kepada 3-5 Pemenang bertuah.


en3
DSC_0131-s
DSC_0171-s

How to join?

  1. TULIS pasal Moon Couture di blog @ web anda mengikut kreativity anda
  2. MESTI includekan link web (www.mooncoutures.com) & alamat facebook (www.facebook.com/Bawalchantique) .
  3. COMMENT alamat blog anda di http://www.mooncoutures.com/2012/08/salam-aidilfitri-dari-moon-couture.html.
  4. MUDAHKAN! :-)

3-5 pemenang bertuah yang terpilih akan menerima Moon Couture Skirt FREE.
THE BEST OF THE BEST akan menerima WANG TUNAI RM100.

So apa lagi,adik2,kakak2,abang2 yang berminat nak cuba.Jom try.


TARIKH TUTUP PENYERTAAN : 30 SEPT 2012
TARIKH PENGUMUMAN PEMENANG : 6 OCT 2012
Keputusan juri adalah muktamad.Kami(Moon Couture) berhak mengubah tarikh sekiranya perlu tanpa sebarang notis

P/S: Disable comment. Sebarang pertanyaan atau komen mengenai giveaway ini, sila ke (http://www.mooncoutures.com/) atau alamat facebook (www.facebook.com/Bawalchantique)
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Tuesday, September 18, 2012

Kontroversi Hari Malaysia di Bintulu


Assalamualaikum dan hi,

Walaupun sebelum sambutan perayaan hari Malaysia macam macam perkara boleh berlaku dan menyebabkan cetusnya kontroversi terutamanya kes page anti-Sarawak di fb dan tarikh antara hari merdeka dan hari Malaysia. pening kepala dibuatnya. Apepon saya bersyukur sebab sambutan Hari Malaysia diadakan di my hometown, Bintulu! teruskan dan abaikan apa orang kata, bukannya bawa keuntungan pun =p

bakal jejak PM ~erkkk =.=


antara wajib letak XD



Suasana Rumah Terbuka Malaysia di Kampung Assyakirin, Bintulu

siaran langsung di channel 180 astro. For those yang recognize my mom, anda memang hebat! XD


tipulah tak penuh =.=

from left to right, cer teka XD


can't ask me ni keta siapa =.=




Sambutan Hari Malaysia 2012 di airport lama, Bintulu


dimulakan dengan the making of dulu =p

baby baby kanopi

rehearsal time!


cuaca tidak mengizinkan ketika rehearsal. lebih teruk bila ada 2 kanopi terlepas dan hampir 4 buah kereta dihempap, nasib baik tiada siapa yang cedera =.=


malam pentas yang tak terkata

siaran langsung buat sekali lagi



Our PM buat kali kedua ~keke

rehat....rehat...dan...rehat

walaupun hujan renyai mereka tetap datang memang semangat!

diakhiri dengan bunga api ~~~~

guess who? (klu: juara AF yang ke ~errrrr lupa =.=)

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Tuesday, September 11, 2012

Pengorbanan Majlis Kahwin

Assalamualaikum dan hi,

Dari Bintulu ke Miri, at the end dari Miri ke Bintulu. Sepanjang perjalanan, macam macam boleh jadi. Dimulakan dengan motor jatuh parit, pastu kereta kecil jatuh parit, the last part kereta besar pulak jatuh parit. *annoying punya ayat =.=




Lepas majlis akad nikah dan pusing sana sini sekitar Miri, terus nak check in ke Megahotel dimana Kebetulan TYT (Tuan Yang Terutama Yang Di-pertuan Agong, correct this if im wrong =.=) juga bermalam disitu.


dengan muka acting penat beserta makeup yang masih belum diremove sejak enampulohenamjam *tipu


rehat sebentar bersama lipton


pemandangan sekitar only in Miri


*content warning: don't steal this pic for your horror story XD


Kisah seram? memang ada. Hampir semua hotel kot ada perkara "pelik" boleh berlaku. Orang lain selesa bermalam di hotel, inikan pula hampir semalaman aku terjaga dari tidur. Jelas apatah bukan separuh sedar, macam macam bunyi bakal keluar. Paling tak lupa bila terdengar bunyi orang menjerit macam orang tengah azan atau khutbah i think tersangatlah mustahil waktu azan tengah malam buta =.=" pastu bunyi lain pulak keluar tapi sayang dah tak ingat apa lagi. Rasa takut adala jugak, pengaruh Detective Conan punya pasal tetiba jadi berani nak dengar lagi ~haish... For me, baik lupakan saja yang penting ingat Allah S.W.T.


The Making Of Majlis Resepsi (versi gambar)



kekawaiian cinta hati. Aku bila lagi? ~keke

hantaran sagala hantaran





sesi ambil hantaran bertukar sesi bergambar buang tebiat sementara menunggu TYT datang




Majlis Resepsi Fad dan Mira (Lokasi: Dewan tingkat 4 in Megahotel)




2 words. takde motif =.=


lagi yang kawaii. doorgift...

Senarai hidangan untuk para tetamu

senyum~~~

muka aura pembunuh? abaikan saja ~.~

Suasana resepsi


pasangan yang sweet dengan kek yang sweet


sesi cubaan pose benda bukan hidup

Cik Bunny lagi

my mom and dad. abaikan jari budak 1 Malaysia =.=


Five seasonal hot and cold combination

lamb and beef in combination

antara paling ditunggu ramai since dewan dah macam di korea.memang sejuk. Nasib baik bukan yu =.=

makan time!


lepas bersurai, terus berkemas nak pulang. Dalam perjalanan dengan menghabiskan masa ketagih dengar lagu B.A.P - crash! masa untuk crash battery blackberry, no mercy! XD

Tak kira majlis akad nikah dan kawin tu meriah atau tidak, mewah atau secara sederhana yang penting kebahagiaan dan diberkati Allah S.W.T

P/S: next target, sambutan hari kemerdekaan. tipulah ramai orang Bintulu tak tunggu Najib datang XD
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html