For You ^_^

Wednesday, October 24, 2012

Pilih Isteri Pandai Masak? Perlu Ke?

Assalamualaikum dan hi,


cedok dari fb


ME: #$&@%# please. Tak guna pandai masak TAPI malas nak masak. Sebab itulah UAI cakap jangan cari calon isteri yang pandai masak TAPI carilah calon isteri yang rajin masak. Sedap tak sedap, wahai suami belajarlah terima bini seadanya ~keke... Yang penting niat ikhlas, Insyaallah berkat =)

at least jangan la sampai macam tu skali....

 from google dan rekaan semata-mata so don't take it too serious XD

P/S: peringatan untuk diri sendiri =)
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, October 22, 2012

10 perkara TERnakal, What The Hell?!

Assalamualaikum dan hi,

ATTENTION! kepada anda yang singgah entri ni digalakkan baca entri ni sampai habis bagi mengelakkan salah faham. sekian terima kasih :-/

My mom always cakap 'nakal oh'.  Sebenarnya, perkataan nakal ni banyak istilah lain selain budak nakal, lelaki nakal errrrr... lupakan   Kadangkala nakal juga menimbulkan rasa bengang terhadap sesuatu perkara dalam kehidupan seharian. Kadangkala tak semua orang suka dengan perkara-perkara yang nakal bla bla bla bla (WTH explain lagi sampai esok pon tak habis)

  1. bangun pagi muka korean oppa tercomel hensem depan mata senyum bengang sebentar oh, poster rupanya -___-
  2. cuci muka tengok cermin bulu masuk mata ade orang rindu aku ke?
  3. login blog new komen kritikan panas dari haters@anon delete comment like a boss
  4. hujan renyai → tengok pemandangan di luar ibarat berada di Korea
  5. check shoutbox → new visitor tinggal jejak → ayat cantik minta singgah balik mouse ke nama visitor → iklan 20 sen
  6. pelanggan → beli tapi tak mampu  janji nak bayar → berapa lama kemudian  penjual tagih hutang cara baik → rekacerita si penjual tak malu suka tagih hutang orang (most popular)
  7. open youtube → search → tengok video → ads video at beginning  → sabar jela
  8. orang buka pintu → malas tutup pintu → siap buat ugutan paling impossible untuk si pembuka pintu
  9. perap ayam untuk digoreng → lalat lalat hinggap  → you have 1 second to run before I kill you!
  10.  busy time → got one new message → open message dengan penuh exited bengang sebentar → surat cinta yang bernama IKLAN

lebih nakal lagi bila kita sendiri yang tiada masalah atau masalah dah settel, timbul lagi masalah baru kebanyakan datang dari orang lain. memang nakal kan? ^_^* Nobody ever said life was easy…my dad pesan belajarlah hadapi kesusahan.Think positive

P/S: nama Cik Bunny → kalau officially married woman → U STILL CALL ME 'CIK BUNNY'?



Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Friday, October 19, 2012

Senarai 50 Blogger Bertuah

*Sticky post until 21 October 2012

Assalamualaikum dan hi,

Saya ada post entri lepas iaitu 50 blogger bertuah khas untuk 50 blogger TERpantas. Sila baca sampai habis mana tau link blog korang dalam list ni. Tak susah pun. Actually Cik Bunny tak galakkan korang buat entri pasal segmen ni sebab most of our visitors hanya singgah entri segmen sahaja, not entri lain lagi best melepas rite =.= Nway, jutaan terima kasih bagi yang rajin buatkan entri sekali ~keke
some blogger nak join tapi tak bagi link or tersilap hantar link so jangan salahkan cik bunny pulak k. Harap maaf dan notify me sekiranya ada yang join tapi tiada dalam list. Just keep calm and take this Biar manis dari marah =p
Berikut senarai 50 blogger bertuah Cik Bunny promote untuk korang terjah, Happy blogwalking

  1. http://idupseorangnoyis.blogspot.com
  2. akuvsdiashadhira.blogspot.com 
  3. http://sayapunyecite.blogspot.com 
  4. http://zitaomar.blogspot.com 
  5. http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/ 
  6. http://jiwacytah.blogspot.com/ 
  7. www.molotovcocktailz.blogspot.com 
  8.  http://lyllaazhar.blogspot.com
  9. http://farra-izzaty.blogspot.com 
  10. http://doodlemerah92.blogspot.com/  
  
relex sat, nah
  1. http://sunnyxandra.blogspot.com 
  2. http://azzafdzal.blogspot.com 
  3. http://mywithoutreasonii.blogspot.com/ 
  4. http://walkstatic.blogspot.com/ 
  5. http://totherezeki.blogspot.com/ 
  6. http ://mynameishafizah.blogspot.com 
  7. http://nurulnamasaya.blogspot.com/ 
  8. http://santanmanis.blogspot.com/ 
  9. http://theherodaughter.blogspot.com/ 
  10. myfakesmiling.blogspot.com 

 rehatkan jari jemari dan mata dengan
  1. http://nobodyperfect-iera.blogspot.com/ 
  2. http://atirahhayati.blogspot.com/ 
  3. http://fadhildyla93.blogspot.com/ 
  4. http://nurainishahroni.blogspot.com/ 
  5. http://missrochelle1999.blogspot.com/ 
  6. http://crazying-eriol.blogspot.com/ 
  7. http://jijahcomey.blogspot.com 
  8. http://kakdell.blogspot.com/ 
  9. http://sweet-memories09.blogspot.com/ 
  10. http://peluangtercipta.blogspot.com 


renung icon ni dalam masa 3 saat dan teruskan blogwalking
  1. http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/ 
  2. http://dingraphic.blogspot.com 
  3. http://sukakartun23.blogspot.com/ 
  4. http://ieranie80.blogspot.com/ 
  5. http://tashameez.blogspot.com/ 
  6. http://mycadburychocolateblog.blogspot.com 
  7. http://www.mialiana.com
  8. http://jomjoingiveaway.blogspot.com/ 
  9. http://intanwandalaara.blogspot.com/ 
  10. http://nurulnamasaya.blogspot.com/ 


sikit je lagi...teruskan
  1. http://bytafiqa.blogspot.com/ 
  2. noryzoulkefle.blogspot.com 
  3. http://fiqhummie.blogspot.com/ 
  4. http://dhatieku.blogspot.com 
  5. theblossomsakura.blogspot.com 
  6. http://ammeliayusoff.blogspot.com/ 
  7. http://mirahhalim.blogspot.com/ 
  8. http://sweetascupcake.blogspot.com 
  9. http://nad-lifeisfun.blogspot.com 
  10. http://budakpeliksstory.blogspot.com/
bookmark jika ada blog yang berkenan di hati. penat? go to bed and sleep, thanks for blogwalking



Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, October 15, 2012

50 Blogger Bertuah!

Assalamualaikum dan hi,

google


Dah lama tak buat program untuk blogger kat sini XD and yeah hati rasa nak promote blog orang pulak. Sambil tu nak berkenalan dengan rakan-rakan blogger yang lain disamping nak tambah follower blog korang. Nak join? silakan....

CLOSED!


saya akan promote 50 blogger TERpantas sahaja. lebih dari itu, I'll disable this comment =)
.....or mybe ditambah sekiranya hati terbuka lagi nak tolong promote blog korang ~keke

Promote sat,
add friend @ subscribe my fb: https://www.facebook.com/inspirasi.fai
like fanpage: https://www.facebook.com/pages/InspireBunny-dot-Blogspot/101256119965263
instagram: http://followgram.me/inspirebunny 
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, October 8, 2012

Ulangtahun Kedua: 15 Fakta Menarik Tentang Blog Cik Bunny

Assalamualaikum dan hi,


 Tak berasa pulak rupa-rupanya dah genap 2 tahun saya blogging. Secara rasmi Blog Inspire Bunny a.k.a Blog Cik Bunny kini berusia 2 tahun! Happy Birthday to my own blog XD Sebelum itu, tahun lepas time blog ni genap 1 tahun, saya pernah share 15 Fakta Menarik Tentang Blog Cik Bunny so sempena ulangtahun kedua blog Inspire Bunny kali ni saya nak tambah lagi 15 fakta menarik sepanjang berblogging.

15 Fakta Menarik Tentang Blog Cik Bunny:
  1. Start buat blog selepas TERpengaruh dengan satu blog peribadi yang bernama Plastic Faker.
  2. hadiah terbesar yang pernah dapat dari blog ialah Blackberry Pearl dari Octove dan wang tunai RM600 dari Coretan Anuar.
  3. hasil pendapatan blog setakat ini mencapai sasaran lebih dari RM1k.
  4. 'Pure Marine Collagen' (entri pengiklanan) catat keyword paling banyak masuk ke blog ni iaitu hampir mencecah 500 ++ search.
  5. sebelum ini tak pernah ada haters, sejak blog ni kian meningkat pernah 'dihentam teruk' oleh haters atau anon tapi tak dilayan kerana 5 perkataan,  'Hentam Haters Bukan Buat Duit'. (Y U SO SERIOUS XD)
  6. Pernah target 3000 followers selama 2 tahun. Syukur dah TERlebih dari 4k followers =D
  7. Sebanyak 430 entri dipublish setakat ini. 10% entri terpaksa dibuang kerana dikuatiri mencetuskan kontroversi.
  8. Penyumbang trafik terbanyak setakat ini adalah www.benashaari.com dan http://www.nisakay.com.
  9.  Mega Giveaway By Cik Bunny catat giveaway paling banyak penyertaan iaitu 500 penyertaan dan paling minimum lebih dari 300 penyertaan.
  10. Entri yang mendapat pageviews tertinggi ialah entri Cik Bunny Buat Giveaway LAGI, Join Sekarang!
  11. 20% penganjur di kalangan bloggers rujuk kandungan giveaway Cik Bunny untuk giveaway/contest mereka.
  12. hampir 60% jumlah entri disertakan emoticon =.= atau =.=" (yang bermaksud bengang or else 0_0 )
  13. mempunyai jumlah LIKE paling memuaskan / paling banyak pada setiap entri walaupun facebook notified blog ni sebagai SPAM. (hebat punya likers but......help me! =_= )
  14. hampir 50% gambar Cik Bunny dalam blog ni adalah gambar edit + TANPA makeup.
  15. Discount RM5 untuk sewa iklan banner (pilihan A) sempena ulangtahun ke-2 blog Inspire Bunny.

Akhir kata, saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang singgah blog ini tak kira silent reader atau bukan, pengomen tegar mahupun bukan tegar, followers, yang first time masuk blog ni, all sponsorship dan lain-lain....terima kasih juga kepada yang dah wish my blog... mohon maaf segalanya jika ada kesilapan atau terkasar bahasa sepanjang saya berblogging. Maklumlah tiada manusia yang tak pernah buat silap. I'm only unperfect human who wants to make everyone smile =)

P/S: to bloggers, tak semua orang suka blog kita jadi belajarlah hadapi kesusahan dengan cara baik untuk kesenangan nanti. Nasihat Cik Bunny, bila kena hentam dengan haters atau anon tak salah ingat ayat ni: Hentam Haters Bukan Buat Duit - bukan sekadar duit dunia tapi duit untuk akhirat. Bak lagu B.A.P, nanana lalalalala ~ ~ ~ (takde motif XD)


Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, October 1, 2012

"Keunikan" Layang Layang

Selepas perayaan Hari Malaysia, muncul lagi satu event yang pasti diketahui ramai warga Bintulu apatah lagi dinantikan oleh peserta peserta dari luar negara iaitu Borneo International Kite Festival.  Event ni diadakan setiap tahun di Bintulu since 2005. Untuk event tahun lepas boleh baca SINI.

warna warni kite sedap mata memandang, jom tengok....







senyum walaupun masih belum sembuh. khas untuk yang singgah entri ni. siap limited edition XD

Memandangkan kesihatan tidak mengizinkan so saya tak sempat nak amik gambar suasana penuh festival layang layang. Korang boleh tengok kat laman web rasmi event di http://www.borneokite.com atau facebook event di https://www.facebook.com/events/458915314119123.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html