For You ^_^

Monday, November 26, 2012

Penanda Buku BLOGGER (limited)

Assalamualaikum dan hi,

Disini Cik Bunny nak share sesuatu yang pastinya berkaitan dengan blogger stuff, masa untuk cuci mata =p


sob...sob...sob... itu baru cover, penanda bukunya ada di dalam
I Heart Blogger Clouds Bookmarks termasuk kawaii sticky notes! =D 
the best part is siap ada klip *trolled


Info:
  •  4 design bookmarks. simple but cool. abaikan GD Big Bang XD
  • I choose yellow polkadots color for cover sebab nampak terang.
  • penanda buku ni masih baru sejak minggu lepas.


itu saya dan blogger bookmarks, sekian terima kasih *diam



1 set ( 4pcs bookmarks), ada sticky notes dan...... FREE mystery gift
kalau beli lebih dari 1 set, total postage tetap sama =)

Buat masa ni Cik Bunny ada 2 set 1 set sahaja so siapa cepat dia dapat =p

Jika berminat, hantarkan detail seperti berikut:

NAME:
ADDRESS:
NO TEL:
ITEM: Blogger Bookmarks
PAYMENT METHOD: Cimb @ Maybank?

send to my email: imafahima@yahoo.com atau pm saya di facebook atau fanpage.

*serious buyer please.
*jangan lupa sertakan bukti pembayaran (printscreen on9 transfer / resit) so memudahkan lagi urusan pos.

UPDATE
someone dah beli dan tinggal 1 set sahaja lagi. Ada yang nak beli tapi belum confirm untuk buat payment so siapa yang bayar awal, dia dapat...

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, November 19, 2012

GAMBAR BLOGGER BERTUDUNG

Assalamualaikum dan hi,

Dah lama tak update entry. since im too busy this hujung tahun sampai nak update blog pon x sempat so im apologize to sesape yang masih menunggu update dari Cik Bunny =_=

Now ramai blogger perempuan dah bertudung. Start bertudung pun ada. Jawab oh, cantiknya *dreaming

Masa mula blogging dulu banyak kot gambar masa saya tak bertudung dulu. Since dakwah ke internet makin berleluasa dan pernah ditegur bloggers lain so alangkah baiknya serta ikhlasnya untuk bertudung tutup aurat. Panas punya statement! Saya tersangat berterima kasih kepada mereka kerana menyedarkan Cik Bunny =) Ok dah, usah dengar cerita lapuk tu. =.=

confuse 2 seconds: marah baran atau muka kesian? o_0
*abaikan ketembaman

Dah lama tak share gambar sendiri masuk blog. Asyik bla bla bla bla di blog sendiri walaupun hakikat seorang pendiam. Jadi pendiam tak semestinya langsung tak cakap sepatah. Jangan kerana menaip, badan binasa dah =.=

Ini gambar saya bertudung ber-tebiat-kan bersama fake spek dan ribbon brooch polkadots dari Bunny Inspired.*sempat promote =p

posing depan kamera ala budak baru ke alam persekolahan. I'm 20 years old 2012. sila percaya XD

kata orang, lebih manis bila bertudung. kata orang lagi, blogger wanita ramai yang bertudung berbanding freehair, oh ya? Paling luar biasa orang dengar bila blogger lelaki bertudung *trolled

Saya suka latest fesyen tudung sememangnya cantik cantik dan comel comel belaka tapi yang penting tutup aurat.


1 shot

2 shot. ok, cukup! You make haters will come back XD


Coming soon...

P/S: kalau ada mana2 gambar saya a.k.a cik bunny tak bertudung tak kisah kat fb or ape-ape so please notify me k. kalau ada yang simpan, mohon delete sepenuhnya. Maaf, saya hanya manusia biasa tipulah tak pernah buat kesilapan =)

Q: Jika anda TERnampak ada lelaki beli tudung, apakah perkara pertama yang terlintas dalam fikiran anda? *sila jujur ye XD

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, November 5, 2012

Hakikat Peminat Korean Oppas

Assalamualaikum dan hi,

Sebelum menunaikan hasrat bantu saudara mara untuk uruskan majlis perkahwinan di rumah saya, oh jangan salah faham sebab bukan saya yang kawin, bila dah TERsebut nama korean oppa hensem merasakan diri berangan nak kawin awal ~ceh =.= .Sambil tu nak update blog dikuatiri pengunjung lama menunggu update dari Cik Bunny...oh ya?

secara terus terang, saya TERsangat suka lagu kpop, wait wait wait.....minat lagu kpop it's doesn't mean tak layan lagu Melayu Malaysia lagi dah. Itupun kalau lagu tu best. Bab drama and movie korea, maaf hati masih belum terbuka untuk meminatinya ~keke

bukan sahaja minat, malah kadangkala disebabkan TERtarik pada bakat maybe dan rupa paras oppas yang easily mencairkan hati setiap wanita (soal plastik, tak nak masuk campur XD) sehingga TERlebih ingin tahu perkembangan terbaru apatah lagi siap tampal poster satu bilik, buy album, stuff, voting oppas everyday to win award bla bla bla bla bla.....sometimes feels kinda awkward maybe peminat lain pun TERfikir benda yang sama terhadap situasi begini.

SITUASI 1
sanggup menunggu persembahan dari oppa secara live tanpa sebarang masalah TAPI online streaming mula cari nahas sebaik saja tiba persembahan darinya.

SITUASI 2
oppa selalu cakap yang saya awek oppa TAPI oppa tak pernah cari saya.

SITUASI 3
ibubapa tahu saya kpop lover TAPI ibubapa cakap yang saya langsung tak faham apa yang mereka nyanyikan.

SITUASI 4
oppa milik saya seorang TAPI ramai lagi peminat di luar sana fikir benda yang sama.

SITUASI 5
oppa sedih, saya pun sedih. oppa gelak, saya pun gelak WALAUPUN tak faham apa yang dia cakap.

SITUASI 6
sukar untuk keep calm setelah dapat tahu  lagu baru dari oppas bakal release tak lama lagi. Siap hastag di twitter lagi sambil menunggu countdown music video terbaru bakal diupload di youtube.

SITUASI 7 (paling popular)
saya tweet oppa di twitter guna bahasa yang mudah difahami TAPI disebabkan oppa langsung tak reply, saya berasa "sunyi" dengannya.


*situasi berdasarkan carta luahan dari fanatik*

I think tak semua peminat mengalami kesemua situasi diatas. Yang pasti ada hikmah di sebalik hakikat ~keke. Sebaik dan sehensem macam mana pun lelaki korea, belum tentu jodoh kita. cukuplah sekadar minat suka-suka dan bertempat. So, don't take it too much and too serious hingga lupa diri pada perkara-perkara lebih penting ~pstttt  peringatan untuk diri sendiri juga coz i'm also kpop lover... to non kpop lover mahupun kpop haters do keep calm ya, peace yo! XD

kamus:
oppa dan hyung bermaksud abang (older brother) TAPI hanya perempuan sahaja boleh panggil oppa dan hanya lelaki sahaja boleh panggil hyung. Sebab itulah dalam entri ni always berapa banyak oppa oppa oppa dan oppa not opah or oppanghang (mat luthfi style XD).....imagine if I used hyung word dalam list situasi di atas, oh tidak
*correct me if im wrong



Situasi blog saya: I'm blogger from Sarawak BUT most of  my blogger's friends and followers are from Peninsular Malaysia *crying
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Thursday, November 1, 2012

Sapi tak 'sporting'?

Suatu hari di hari raya korban......


first time met tunjuk smile + macho face BUT when camera shot time, they ignored

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html