For You ^_^

Monday, December 31, 2012

Selamat Hari Jadi Blogger Inspire Bunny!

Assalamualaikum dan hi,

31 Disember adalah hari terakhir untuk setiap tahun atau versi omputeh a last day of the year.

 
31 Disember 1992, am I........92's pure maknae?
*ayat pertama yang terlintas dalam fikiran, WT#@$&

Did you know, bunga api sentiasa diadakan secara besar-besaran pada waktu tengah malam setiap kali hari jadi Cik Bunny XD.... Happy Birthday to Fahima a.k.a Inspire Bunny yang ke-20 and Happy New Year 2013

last pic for 2012...sobs..sobs... >.<

Untuk tahun 2013 ni:
  1. hidup  lebih ohsem dari sebelum ni. wahai 2013, please be ohsem for me *cute face minta lempeng
  2. make happy family
  3. minta maaf dan maafkan semua orang atas kesilapan mahupun tak buat silap.
  4. nak jadi lebih baik semampu baik.
  5. berusaha lebih guna nama Fahima agar lebih dikenali dari nama Cik Bunny. don't ask me why =_=
  6. kumpul dan jumpa rakan-rakan lama sekolah....rindu ~.~
  7. berusaha memajukan perniagaan sendiri. 
  8. 5k followers, more silent readers & commentors this blog
  9. buy samsung galaxy s3 or latest XD 
  10. kawin? maybe...padahal calon suami pun belum ada =_=
  11. discuss to TS ent. buat showcase & fanmeeting B.A.P kat Bintulu

Terima kasih tak terhingga wish birthday dan mendoakan saya panjang umur, murah rezeki, sihat walafiat, kebahagiaan, kesejahteraan dan dirahmati Allah S.W.T. Itupun sudah cukup sebagai hadiah paling bermakna untuk saya. saya sedar saya dah jauh lebih besar dari hagemaru terima hadiah. ceh, before birthday bukan main lagi terlompat-lompat happily terima hadiah dari planet matoki shut up you!0_0
dan kepada haters, even you still hate me but if you love me, i'll love you too =p


Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Wednesday, December 26, 2012

Tudung Online Dipercayai

Assalamualaikum dan hi,

Hari bonus sedunia kini tiba ~keke...sempena hari tu jugalah saya nak share satu perkara menarik yang sememangnya menarik perhatian wanita apatah lagi saya dah trust sebab barang yang dah dipos kini di depan mata,  Hijab & Such.

sila hafal....hafal....hafal....(hypnosis you XD)

Cik Bunny try pakai hijab Colour Block Shawl dari Hijab & Such dan hasilnya....

tudung baru sampai terus pakai, abaikan seketul jerawat =_=

posing kali kedua, that poster....kekeke

Pendapat Cik Bunny tentang  Colour Block Shawl :
  • kainnya sangat lembut.
  • mudah dibentuk.
  • seriously selesa dan sejuk.
  • 3 tona warna yang cukup terang.
  • jahitan shawl yang begitu kemas. 

Selain itu, terdapat warna tone lain selain warna yang Cik Bunny pakai, boleh rujuk kat entri ni: http://hijabandsuch.blogspot.com/2012/11/colour-block-shawl.html
For those yang suka tudung ni, sebaiknya rebut cepat2 sebab tudung ni limited dengan harga SALE including postage =D
Tambahan pula kedai online ni baru saja dibuka pun dah ada orang beli ~wink

Senarai Jenis Hijab yang terdapat di Hijab & Such:
*sila klik gambar untuk selanjutnya


hijab and such, half moon double layer, half moon murah, chiffon

hijab and such, bawal, bawal corak, bawal ameba

hijab and such, bawal, bawal checkers, bawal norjuma

hijab and such, awning sara, awning, tudung awning



Semua hijab di atas ni adalah limited stock. so siapa cepat, pay first, maka dia dapat! 
psssstttt lelaki pun boleh beli tudung ni jugak, boleh bagi hadiah kat mak, adik, kakak dll


P/S: Disable comment. Sebarang pertanyaan, pembelian atau komen mengenai Hijab & Such, sila ke http://hijabandsuch.blogspot.com/ atau https://www.facebook.com/hijabandsuch

    Instagram: @inspirebunny
    Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
    Twitter: @inspirebunny
    Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



    Monday, December 24, 2012

    Tips Gel Eyeliner, berus dan False Lashes

    Assalamualaikum dan hi,

    minggu lepas saya dah share tips untuk lelaki, dan minggu ni nak share tips untuk perempuan lak. Makeup tips time! ^_^

    Dalam banyak banyak eyeliner, gel eyeliner lah pilihan saya sebab seriously sangat tahan lama bila dipakai. Saya beli gel tu kat Cosway. Teringat masa cuti musim hari raya dari pagi sampai malam beraya, gel tu still tahan sama dari awal beraya. Pakai je terus kering dan terang, lagipun tiada efek bila terkena kesan pada kelopak mata! But as we know secara am gel eyeliner tu cepat keras. It's true bila time pakai terus tutup cepat cepat sebab takut cepat keras. Ada sampai bila gel dah keras nak terus buang juga tak guna kan.

    So cara terbaik ialah.....

     sekali pandang rasanya dah tau kan apa benda yang saya tunjuk. Yes, baby oil ^_^

     drop sikit je. tak perlu banyak sangat.

    Selain mencairkan semula eyeliner, baby oil pun ada kegunaan lain jugak. Selalunya kita bersihkan berus mekap guna remove mekap, begitu juga dengan baby oil. Kita dapat bersihkan berus eyeliner dengan baby oil. Tapi sebelum tu sila guna tisu baru lagi bersih bukan tuala baru mahupun kapas baru.

    drop sedikit baby oil kat tisu then barulah lapkan berus terpakai secara pelahan agar berus tak gugur k =_= lepas tu, lap dengan tisu kering untuk hilangkan kesan minyak pada berus. Nanti melembut semula...

    Begitu juga untuk False lashes atau lebih tepat bulu mata palsu. wah, banyak juga kegunaan baby oil dengan mekap eh!

    dalam proses pembersihan, tipu =_=

    Lepas dah pakai dan sebelum disimpan, untuk memudahkan lagi buang bekas maskara atau eyeliner, drop sedikit baby oil  kat jari korang then ramas dengan pelahan agar bulu mata tak tercabut. Jangan lupa buang pelekatnya sekali. Lepas tu barulah lap dengan tisu kering.


    Lastly, selamat mencuba.....
    Instagram: @inspirebunny
    Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
    Twitter: @inspirebunny
    Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



    Monday, December 17, 2012

    Tips Terbaik Ngorat Awek

    Assalamualaikum dan hi,

    Dah lama tak share tips mengetips and agak agak la berapa ramai lelaki jenguk entri ni...sob sob sob >.<
    Khas untuk lelaki bergelar bujang ye. Yang bukan bergelar bujang or dah ade banyak makwe, saya tak ambil risiko. HARAP MAKLUM =p

    TIPS TERBAIK MENGORAT AWEK

    1. Penampilan
    please please please jaga penampilan korang bukan sahaja dari segi pakaian malah kebersihan, segak, kemas, jauhi rokok, dadah dan apa saja yang agak kurang diingini dimata awek. Bila dah pandai jaga penampilan akan membuatkan kita jadi lebih berkeyakinan. Yes tengok ada awek-awek tengah lalu and they say dalam hati dan masing masing berbisik "whoaaa.....machonya mamat tu....nak no.ic" (muntah jika perlu) Sesetengah awek jadi pengomplain no.1 dalam bab penampilan lelaki terutamanya kebersihan (kuku,muka janggut,etc.) dan bukan perempuan je kena jaga muka. lelaki pon sama....so please take note ok


    2. Perbaiki Diri Dari Sifat Pemalu
    mungkin ni sifat semulajadi lelaki pemalu. Cuba untuk perbaiki diri iaitu lahirkan rasa keyakinan sebab kadangkala sifat pemalu ni nak ngorat awek pon susah. SENYUM, YAKIN, YAKIN DAN YAKIN....

    Lelaki Pemalu Terlampau? o_0
    Me: cute jugak lelaki pemalu XD

    3. Kejujuran /Berterus terang
    Rasa-rasanya awek suka lelaki yang jujur. Jujur pun jujur jugak tapi kalau kejujuran jangan sampai memudaratkan sudah. Kalau korang nampak awek betul betul berkenan, better sentiasa bersedia terlebih dahulu sebelum luahkan diwaktu yang sesuai. Jangan terlalu cepat sangat, tengoklah nasib macam mana. Tapi kena ingat, belajarlah terima hakikat sekiranya awek dah reject anda. Mungkin awek tu ada sebab untuk reject anda mybe dah berpunya or another reasons. Rilex la....dah bukan jodoh nak wat cam mana =_=


    4. Penyayang
    menurut pendapat dari Cik Bunny, walau muka tak sehensem macam mana sekalipun tapi lelaki lebih cute jika jadi penyayang dan hormati terhadap ibubapa apatah lagi  rajin berkawan dengan budak budak kecik. Pada masa yang sama menimbulkan lagi sifat keabangan atau kebapaan. A'ah point inilah rasanya paling mencairkan hati wanita terhadap lelaki penyayang sebab kalau macam ni lah boleh jadi bapa penyayang terhadap anak sendiri suatu hari nanti. Bukannya depan awek buat baik dengan budak, belakang awek that budak #@$%&.....poor budak kecik =.=

    baddest rapper + little boy = *pengsan due too cute >.<

    5. Buang Sifat Pemalas / Jadi gentleman
    kalau awek terjatuh barang-barang dia ke, apalagi tolonglah kutip untuk dia. Kalau awek pulak yang terjatuh, belajarlah untuk menahan gelak dan tolonglah dia apa yang patut. Bukan tolong awek je, biasakan diri tolong orangtua kita. Tunjukkan sifat gentleman ni. Lama kelamaan boleh tolong bini lepas kawin nanti. Sifat inilah boleh memikat hati awek.


    6. Be Yourself
    Usah berlagak alim depan awek. Kalau asyik berpura-pura untuk menarik hati perempuan lama kelamaan terkantoi juga tak guna. Kalau nak hubungan berpanjangan, jadilah diri sendiri kerana boleh mampu membezakan diri kita dan orang lain. Itu point yang penting sebenarnya.

    There you go fangirls!


    7. Jaga Batasan
    Most important. Bila dah dapat awek atau lebih tepat calon isteri tu jaga jagalah batasan seperti no sentuh sentuh, no peluk memeluk, kenyit kenyit mata, jaga diri, jaga suara, pandangan, aurat dan banyak lagi pantang larang couple. Baik nikah maka tutuplah segala pantang larang couple tersebut. Jimat tenaga jari menaip aku nak explain lagi =.=


    Actually I'm not really good dalam pengalaman bab cinta cintun ni. kalau nak request tips can ask me. I'm trying my best untuk jawab mana yang tahu.

    Pics Source: semua gambar dalam entri ini dipetik dari google dan ianya rekaan dari peminat semata-mata. So don't take it too serious XD

    Pesan Ustaz UAI:

     cedok dari facebook

    Instagram: @inspirebunny
    Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
    Twitter: @inspirebunny
    Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



    Friday, December 14, 2012

    Lagi Blogger Lelaki Pilihan

    Assalamualaikum dan hi,

    Selepas Blogger Lelaki Malaysia Pilihan iaitu Khalid Kyle, saya nak share satu lagi blog lelaki pilihan yang Cik Bunny review dan sememangnya korang memang nak tekan butang follow blog kerana blog ni menamparkan informasi terbaru serta tips yang menarik plus berguna tanpa mengira perempuan mahupun lelaki iaitu......

    *singgah dan klik follow

    Siapa owner blog Kopi Ooi ?

    Nama: Alif Azrai
    Asal: Kota Baharu, Kelantan, Malaysia
    DOB: 21 September 1987
    Start blog: Disember 2012

    *selanjutnya sila LIKE facebook fanpage di https://www.facebook.com/KopiOoiBelog
    *harap maaf sekiranya gambar owner takde maybe sebab terlalu hensem nak share kat fb mahupun blog ~muekekeke XD

    Saya nak share salah satu tips dari blog Kopi Ooi menjadi rutin harian kita.

    Keyakinan diri merupakan sesuatu yang kita perlu ada dalam mengharungi kehidupan sebagai seorang muslim. Ia penting dalam usaha kita menyampaikan sesuatu mesej atau berkomunikasi.

    Kadangkala bagi mereka yang mempunyai masalah jerawat akan merasakan bahawa keyakinan mereka kurang.

    Jerawat berlaku kerana pelbagai faktor. Antaranya perubahan hormon, keturunan (genetik), tekanan dan makanan.

    Berikut adalah beberapa tips yang boleh diamalkan untuk mengurangkan atau mengelak jerawat :

    1. Ambil wudu' sebelum tidur.

    2. Pastikan diri berwudu' sepanjang masa.

    3. Elakkan diri daripada tekanan.

    4. Pastikan anda mempunyai rehat dan tidur yang cukup.

    5. Elakkan daripada memicit jerawat dengan kuku kerana ia akan menyebabkan jerawat menjadi bengkak, merah dan berparut (radang).

    6. Berdisiplin dalam menggunakan pencuci muka dan ubat.

    7. Pastikan pencuci muka anda betul-betul sesuai dengan kulit muka.

    8. Pastikan tangan anda sentiasa bersih kerana jika tangan kotor (mempunyai bakteria), maka ia akan memindahkan bakteria ke muka apabila anda menyentuh muka.

    9. Pastikan kain pengelap muka anda sentiasa bersih dan lembut.

    10. Lindungi kulit dari sinar matahari kerana ia akan meransang kulit mengeluarkan lebih banyak sebum sehingga menyebabkan pertumbuhan jerawat.

    11. Kurangkan makanan yang pedas, berminyak dan berkalori.

    12. Elakkan dari membuat atau memikirkan perkara-perkara yang boleh menaikkan ghairah nafsu.

    13. Pastikan muka anda benar-benar bersih selepas memakai mekap.

    selanjutnya di http://kopi-ooi.blogspot.com/2012/12/tips-mengurangkan-atau-mengelak-jerawat.html

    P/S: Disable comment. Sebarang pertanyaan atau komen mengenai Kopi Ooi sila ke blog http://kopi-ooi.blogspot.com atau facebook fanpage https://www.facebook.com/KopiOoiBelog
    Instagram: @inspirebunny
    Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
    Twitter: @inspirebunny
    Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



    Tuesday, December 11, 2012

    Blogger Lelaki Malaysia Pilihan

    Assalamualaikum dan hi,

    Sebelum nak share tips terbaru, untuk minggu ni saya nak choose blogger lelaki Malaysia piilihan yang pastinya bakal jadi pilihan korang ~keke...  I'm pretty sure tergetar-getar nak tau siapa blogger lelaki Malaysia bertuah Cik Bunny nak review. Sebelum itu, sila jangan nangis jika tak terpilih, so always be nice of me k ~hahaha... Why so serious? *G-Dragon mode XD dup dap dup dap blogger lelaki Malaysia pilihan yang kena ialah........... sila baca entri ni sampai habis =p

    Tadah!

    dan klik

    Apa yang menarik tentang blog ni?
    • blog ni dilahirkan pada February 2012
    • kebanyakan bukan entry copypaste. Rajin join segmen. 
    • followers lebih 5k.
    • walaupun entry sedikit tapi jumlah komen melebihi +++ memang retis lah 0_0

    Antara entri pilihan?
    *jangan lupa like dan komen....

    Owner blog?

    His name is Khalid Kyle. 22 years old 2012. Currently doing Master by Research in Sc & Tech. Memang nice guy and friendly sebab itulah kenapa ramai blogger komen blog dia sampai 5++ ~keke... Nak tau sangat tentang dia sila follow dan twit-twit dia di https://twitter.com/khalidsuxx atau nak tau update terbaru secara FREE sila google plus di https://plus.google.com/102613566283172227914

    11 perkara tentang Khalid Kyle yang wajib korang nak tahu (versi dia dan Cik Bunny):

    Khalid Kyle: Made in Melaka not Brazil loserr
    Cik Bunny: buku Harry Potter saya made in China...ok takde kaitan =p
    Khalid Kyle: Anak ke 7 dari 8 beradik ( 4 lelaki, 4 Perempuan )
    Seimbangkan :-) So before buat rancang dulu k.
    Cik Bunny: melepas job jadi anak bongsu.
    Khalid Kyle: Aku suke makan kenyang² pastu tido puas², bile bangun kepala otak aku
    pun Hang Over -__-'
    Cik Bunny: sila makan cekelet sebelum tido. Abaikan jika tak berkesan XD
    Khalid Kyle: Bile pergi shopping macam² aku beli... segala baju, jajan, perhiasan ntah hape²
    but at the end of the day yang aku guna 2-3 je, yg lain jadi artifak.
    Cik Bunny: let me tolong jual barang artifak. dapat komisen boleh beli iphone5 nih XD
    Khalid Kyle: Love leather + animal printing stuff so much, yg ori ler-pasar tani nyer tolak tepi.
    Cik Bunny:  stuff macam bunny rabbit ada tak? nak beli free =p
    Khalid Kyle: Can't live without my Gatsby blotter coz my face is sooo freaking oily.
    ( rasenyer dah bersepah blotter hitam aku tu kat satu Melaka ni muahaha )
    Cik Bunny: i'm also got oily face but disebabkan saya perempuan so i never use Gatsby XD
    Khalid Kyle: Penyanyi toilet tegar yang bencikan perokok tegar
    Cik Bunny: toilet or......... bathroom? 0_0
    Khalid Kyle: Lelaki pembersih yang sukakan benda bersifat exotic
    Cik Bunny: lelaki pembersih? patutlah hot semacam (muntah jika setuju)
    Khalid Kyle: A dreamer + full time procrastinator + perfectionist + easily being distracted
    Cik Bunny: tak nak masuk campur x_x
    Khalid Kyle: Aku suke melukis especially bila cikgu/lecturer tengah mengajar kat depan.
    Cik Bunny: kepada mereka yang singgah entri ni, tipulah tak pernah buat kan? keke
    Khalid Kyle: jovial . friendly . extrovert . funny . suxx = Me ㋡
    Cik Bunny: at least this is yourself =)

    Selanjutnya tentang dia boleh rujuk ENTRI INI. jangan lupa komen k...

    prom night, minggu suaikenal, tema party, prom party, halloween, costume party, friendship, final dinner, traditional cuisine
    sila TERjerit girls.....

    P/S: Disable comment. sebarang pertanyaan atau komen mengenai Khalid Kyle, sila ke
    twitter: https://twitter.com/khalidsuxx
    goole+: https://plus.google.com/102613566283172227914
    blog: http://aderakukeysah.blogspot.com
    Instagram: @inspirebunny
    Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
    Twitter: @inspirebunny
    Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



    Monday, December 10, 2012

    Pengaruh Terbesar Blog Cik Bunny

    Assalamualaikum dan hi,

    Terciptalah satu sejarah yang takkan keluar dalam mana-mana buku teks sejarah dan sejarah tersebut only in my blog XD

    2 top post in all time, Paid Ads Review (17 May 2012)  VS Giveaway Cik Bunny (6 Mac 2012)?   


     1 month Nuffnang keyword stat
    collagen word antara paling wajib diterjah setiap hari sejak May 2012

    Disebabkan blog ni TERperangkap dalam dunia SEO, ramai yang menyoal tentang produk2 sedangkan saya hanyalah dibayar untuk megiklankan produk2 tersebut walaupun entry berbayar dah disable comment. Seriously dalam hati yang confusing mana nak jawab, nasib baik saya masih simpan contact pihak pengiklan......poor bunny =_=

    "Awak amik stock collagen dari mana?"

    "berapa harga collagen sekarang?"

    "salam kak, blouse chiffon ada jual lagi tak, saya nak beli"

    "i nak try dengan marine cologen tapi i x dapat cntact num die org kalo kak ada tolong masej kat i na ...."

    ..............dan banyak lagi, tak sempat nak copypaste dari email dan fb

    Itu baru keywords, bagaimana pula kalau membeli setelah mendapat tahu melalui kita? i mean, referral...

    Referral termahal setakat ini. someone beli barang kat Heartbeat through my link, totally RM99.15. dapat komisen RM14.87....seriously pada mulanya memang terkejut padahal saya letak Heartbeat as text link ads on each entry...or maybe since i post this entry kot.


    Off about referral. Now secara realiti pulak......kadangkala jadi blogger yang mudah dikenali ramai agak best jugak TAPI angan tanpa usaha untuk jadi blogger yang mudah dikenali ramai bukanlah sebest yang disangkakan.



    Sekali imbas, itulah apa yang difikirkan.

    If they recognize me, I feel like.....

    awkward moment...ingat bunny, ingat blog ni XD
     pic from google


    selca saya minggu ni,
    muka kepenatan kerana....

    MY NOVEMBER SCHEDULE:
    5-11 Nov: tolong family for majlis kahwin usu at my house
    15- 18 Nov: aktiviti jualan for Expo Mini di Sibu (SIRIM)
    24-25 Nov: Majlis kahwin pak Ani di Sibuti, Bekenu
    MISSION COMPLETED!
    kepenatan yang keseronokan, eh silap...keseronokan yang kepenatan... *fail BM =_=

    ok cukup! back to topic, there are something special yang saya nak bagitau kat korang...shhhhhh XD

    Macam mana nak naikkan trafik blog, followers and... be famous blogger?
    Entah sejak start berblog berapa kali yang ada tanya soalan ni. Let me to answer it! kebanyakan blog Cik Bunny a.k.a Inspire Bunny up dan up itupun disebabkan demam giveaway pertama ketika itu. Rajin invite bloggers ramai ramai punya pasal. Meskipun giveaway sebenarnya bukan tahan lama, sementara masih ada masa lapang, saya cuba lakukan yang terbaik dengan cara lain iaitu promosi setiap latest entry melalui fb, cuba perbaiki diri dari segi entry dan penulisan serta kualiti agar membawa satu pengaruh minat ramai pengunjung untuk teruskan singgah, baca, komen dan support my blog sampai bila-bila (skema punya ayat). See? bukan senang nak puaskan hati semua orang, apatah lagi bermacam macam haters gonna to hentam and let me to keep calm, calm and...tak nak tambah dosa hanya kerana haters >.< Famous blogger? for me nak famous pun takes time jugak ma so sila bersabar dan teruskan usaha cara baik =p Most important, NIAT and just be yourself. Itulah perkara yang paling tahan lama dan mampu membezakan antara kita dan orang lain. Kalau asyik jadi macam orang lain lama kelamaan TERkantoi juga tak guna. Betul tak, fakers?


    The awkward moment, 
    walaupun Cik Bunny berasal dari Sarawak TAPI antara blogger Sarawak yang paling jarang taip entry guna bahasa Sarawak
    *facepalm

    more awkward moment,  
    ramai pengunjung mahupun rakan2 blogger lebih lebih lagi orang lain secara realiti menyangka Cik Bunny masih sekolah menengah tapi hakikatnya hampir 3 tahun Cik Bunny meninggalkan alam persekolahan.
    *double facepalm


    P/S: kepada sesiapa yang berminat nak promote blog or produk di blog ini sila ke entri pengiklanan. Tips terbaru akan update soon, my November's activities tu akan post kemudian, tunggu...


    Instagram: @inspirebunny
    Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
    Twitter: @inspirebunny
    Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html