For You ^_^

Monday, January 14, 2013

Kenapa Mesti Kpop?!

Musim awal tahun ni ramai artis kpop bakal berkampung di Malaysia. Angan jadi kenyataan apabila ramai artis kpop datang ke Malaysia TAPI kenyataan jadi angan apabila tidak dapat hadir ke GDA....sobs.... >.<

Ini bukan cerita pasal Kdrama , Running Man, Korean Variety Show, etc..... It's all about kpop. Kenapa mesti kpop?! itulah persoalan pertama terlintas dalam fikiran. After hakikat peminat korean oppas, dulu I love kpop by..........their music. Sekarang ni dah TERminat pada groupnya skali, lagi menambahkan kenahasan untuk mengajak sekampung join skali. ~wohohoho

all blonde hair 0_0


Group kpop yang paling aku minat sekarang is B.A.P atau lebih tepat Best Absolute Perfect ...... tak kenal? maka tak cinta le ~muahahahahaha ok tak lawak k =_= kalo tak kenal, sila google ma =p

SIAPA MEMBERS B.A.P?

Then kpopers asked, In B.A.P, siapa bias Cik Bunny? of course my bias is...............that blonde one XD

Sejak bila Cik Bunny minat B.A.P? aku start minat group ni sejak zaman matoki ketika itu. ok,tipu XD Pada mulanya aku memang benci gila kat diorang. Did you know setiap kali tengok mv diorang kat K-Wave (MTV) alamatnya tukar channel lain, bising sangat sangat sangat hingga mengebohkan kekomplainan kat satu keluarga! Bila dah jadi fanatik diorang baru terhegeh-hegeh nak tunggu muka diorang muncul tv, padan muka =_=

google

Oleh itu, wahai kpopers or babys(fanclub name b.a.p), janganlah termakan kata-kataku tadi, itu cerita lama. Ok, back to that question.  my bro always say kebanyakkan muzik video kpop yang dia tengok kat tv such kinda gay but after watching mv B.A.P- Power, itu barulah maskulin! erkkk =_= Maka disitulah saya start discovery group tu then lama kelamaan........ you'll know what I mean ~keke


Perlukah saya nak explain kenapa Nokia N73 masih terbaik? walau baling pada jarak 73k skalipun, fungsinya kekal seperti baru ~ala duta iklan nokia

Hampir setiap hari memandang mereka dengan penuh senyuman untukku *ayatforeveralone

Did you know, B.A.P ada official stuff tau. Totally like bunny. Namanya MATOKI atau dalam malay, arnab bertopeng. Punyala comel si penghuni matoki, patutlah sampai ramai non-kpopers kenal nama tu XD. Ada yang siap buat kajian ke atas planet Matoki, apeka 0_o Setiap bunny, ada pemiliknya(of course B.A.P). Part paling best adalah tarikan character diorang. Actually aku bukanlah fanatik sangat kot dengan Matoki. Just nak share apa yang tau pasal benda ni.

According from this pic,

Red mask: Shishimato, usia sekitar 2000-3000 tahun, ketua & pewira Matoki, suka baca porn mag. di waktu lapang (it's doesn't mean pemiliknya pun buat camtu =p), Video Shishimato Intro.

Pink mask: Tatsmato, usia sekitar 2000-3000 tahun, General, The Face of Matoki, bunny yang pemalas, act diva, gedik, perasan comel, Video Tatsmato intro. (p/s: kepada mereka yang lemah semangat atau allergic pada gedik, saya tak sarankan utk tengok video ni)

White mask: Kekemato, usia sekitar 2000-3000 tahun, bunny cantik sejak lahir tapi sayang jantan, cover dengan mask lain agar identiti  tidak diketahui oleh bunny2 lain, pandai melukis, troublemaker UFO terhempas ke Bumi, Video Kekemato Intro.

Yellow mask: Jokomato, usia sekitar 2000-3000 tahun, bunny berlagak pandai, gila duit, selalu menang dalam sesuatu permainan yang memiliki ganjaran, juga troublemaker UFO terhempas ke Bumi, Video Jokomato intro.

Green mask: Dadamato, usia sekitar 2000-3000 tahun, cintakan pemotoran walau motor mainan skalipun, suka lasak, skali sentuh motor takkan bagi chance kat bunny lain, Video Dadamato intro.

Blue mask: Totomato, usia 1 tahun, robot ciptaan shishimato, percakapannya yang agak slank ckit sebab dia masih baby lagi tapi mudah difahami, suka tanam pokok bunga terutamanya pokok cherry tomato, Video Totomato intro.



Place: Bintulu Waterfront, Sarawak
Photographer: Cik Bunny a.k.a Agent Fahima 0_o
Edited by: Matoki Official Fanpage
Cerita sebenar: Inilah gambar terakhir mereka di Bumi untuk saya yang lahir pada hari terakhir dalam setahun *bedebah =_=! Walaupun nampak biasa tapi luas di mata staff. tengok bulatan pun dah tau =p
Totomato ni seolah-olah degil tak nak pulang so Jokomato heret dia suruh masuk UFO, maka berlakulah bunny's new couple & hitting di mata peminat. Nak tau diorang nak kemana pasni? Stay tune at https://www.facebook.com/officialmatoki






Minat tak salah, kalo nak beli album, stuffs, bla bla bla... aku tak larang pun BUT at least jangan terlalu taksub sudah. Kepada mereka yang tak minat kpop atau kpop haters, just keep calm and no need to bash la. Setiap orang ada hak minat masing-masing. Of course they have own reasons. Bak lirik gd, WHY SO SERIOUS? XD Padahal awak sendiri pun ada minat jugak rite. Awak minat One Piece, Aaron Aziz, Aizat, novel, photography, wah! siap tampal poster Naruto dalam bilik lagi. Well kalo asyik bash minat orang lain tup tup tak pasal2 terkena batang hidung sendiri, tak tanggung! =p Maka belajarlah untuk menerima dan hormati minat orang lain, nanti kita jadi lebih selesa dengan keminatan masing2. Yang penting sekali lagi, jangan taksub...

P/S: sedang mencari kpop shop di sarawak, anyone knows?

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



27 comments:

  1. Wahh, kpopers.
    tpy kte minat SHINee jew. hehe.

    ReplyDelete
  2. Same la kite sdey tak dapat gi GDA. T_T

    ReplyDelete
  3. B to da A to da P, B.A.P !! Waaah, kitew minat Himchan, muehehe x3

    Tapi kite lebih minat EXO la, dah nama pown SMstan, hewhew ^^

    ReplyDelete
  4. Kalo sya minat u-kiss. Tp minat bap jugala sbb kwn baik sya minat dorg giler2... hehe :D

    ReplyDelete
  5. sini BABY lol daehyun *u* byg *uu* jongupppppppppppppp *uuuuuuuuu* eden pun memula tak minat diorang lagi2 masa zaman Warrior then start minat zaman lagu Power n___n

    ReplyDelete
  6. :D B.A.P/
    inspirit here. sedih jugak tak pergi GDA . infinite ada. ceh

    ReplyDelete
  7. amboi kekpoppan melanda... kita pun kpopper juga yaww

    ReplyDelete
  8. Waa kpopers. Saya minat kat infinite dengan exo aje. Infiniexo fighting!

    ReplyDelete
  9. saya minat CNBlue..huhu diorang dtg malaysia selasa & rabu ni....sedihhhhhhhh..nnti kalau kakak pergi litar sepang & terserempak dgn diorg kim salam sayang cinta saya pada diorang ye ? hahah

    ReplyDelete
  10. @natasyapink @cik lemon
    sama2 kurang bernasib baik...sobs >.<

    @jjikjjikl
    thank you =)

    @S.yeollie
    fighting to you too ~keke

    @Nur Hafizah | Eija
    ok, nanti kakak kirim salam sayang cinta kat diorang k.........dalam mimpi -.-

    ReplyDelete
  11. ohh dah bertambah sorg lagi kpoppers ^^ Kita sama, tak dpt p GDA sebab still berhempas pulas tuk final exam T___T
    BTW, i'm one of hard die fan of Super Junior :D

    ReplyDelete
  12. hewhew,.seronok dpt singgah blog kpoppers,.. me hottest and 2pm xde dlm GDA so xyah riso xpegi pun xpe,..hihihi

    ReplyDelete
  13. wah wah ! Kita pun BABY jugak !!
    btw, gamba tu...o.O gamba awak terpilih la? awak yg hantar ? wahh~

    ReplyDelete
  14. @icyme
    good luck ~keke

    @Nurul Sofiyah
    yup, last minit punya hantar -.-

    @Zody_Zelo
    geng baby baru disini ~ngee

    ReplyDelete
  15. Haha. Kalau BAP, minat Zelo jea. Tapi, Jiyeon always number one. LOL

    ReplyDelete
  16. memang sedih sebab tak dpt pergi tgok GDA. saya minat Super Junior but I always respect to others Kpop artis.

    ReplyDelete
  17. aik ada bergambar di bintulu ka?haha aiya ini k-pop dari segi muzi ok la,cuma dari segi hype, sama mcm apa yg kamek tempuhi masa zaman boyband era 90'an dolok...nothing is new,always recycling the same thing. Sad.

    ReplyDelete
  18. love their No Mercy and Power. such great song.

    ReplyDelete
  19. Kite minat bigbang.hehe eh ade lirik gd ahh ^^

    ReplyDelete
  20. kita minat big bang, beast, suju ! hihi

    ReplyDelete
  21. semua group anis minat . tapi snsd n shinee lah pling disukai . bias ryeowook . bhaha :)

    ReplyDelete
  22. Waaaaaaa saya minat sgt dgn daehyun daehyun oppa is very cute and handsome for matoki saya minat totomato sebab totomato comel macam zelo hehe

    ReplyDelete