For You ^_^

Monday, January 7, 2013

Seronok Tapi Hampa!

Assalamualaikum dan hi,

seronok tapi......hampa? macam itulah seperti apa yang digambarkan diatas

penat sememangnya penat dah 4 hari buat perkara yang sama. Dari Bintulu ke Sibu dan stay dalam masa 4 hari atas tujuan........

satu pengalaman yang sukar didelete dalam memory kingston 92763547 gigabytes....


Actually Expo mini diadakan di Sibu dan my mom terlibat juga so saya ditugaskan tolong mak cari rezeki dengan ni. Sebelum menunggu sarapan dari hotel, sempat buat satu perkara penting nak share untuk korang

itu saya, sekian terima kasih XD

Lepas sarapan terus pergi expo yang sebenarnya expo sangat berdekatan dari hotel.

just beginning


Masa hari pertama pun ada masalah. Kerusi dah sampai tapi sayang meja lambat sampai =_= maka barang2 yang nak dijual terpaksa letak kat atas kerusi. Seriously lambat and saya paham ramai lagi penjual2 lain alami benda yang sama.

new style....yeah! XD

selang beberapa jam lepas meja dah sampai, kerja susun menyusun barang adalah satu kemestian.


tokey kedai ni, mak saya ~keke

semuanya free..............hanya RM2 satu

act busy like a boss...abaikan kekejaman benda hijau yang tergantung kat situ XD

macam pernah kulihat tapi dimana ya? sobs...sobs...

finally......

walaupun seronok, tapi apa yang lebih menghampakan ialah pengunjung yang datang tak ramai so untungrugi perniagaan pepaham jela. Tambahan lagi menghabiskan duit dengan tambang bas, tambang teksi, makan minum, hotel jika dibandingkan dengan hasil jualan agak =_=" nak wat cam mana dah terpaksa buat untuk memenuhi syarat permintaan kan. That's why kebanyakkan penjual2 lebih suggest untuk pilih airport lama, Bintulu sebab di sana lebih kepada kemeriahan so harap JKM pertimbangkan perkara ni =)

UPDATED:
 Saya baru saja terima hadiah dan surat cinta seikhlasnya dari Lalatulips Collection. Terima kasih dan jangan lupa terjah dan shopping di Lalatulips Collection k ~wink
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



9 comments:

  1. fuh..jauh di sabah sana

    lau dekat2..nk jugak p jalan2 sane :)

    ReplyDelete
  2. la... siannya...
    ni kira heritage program la yer...
    dulu selalu gi sibu and bintulu...
    P/S: Sibu airport dah siap ker... last visit masih dalam construction...

    ReplyDelete
  3. @amirini
    x sempat gi airport sibu so xtau dah siap ke tak ~keke

    ReplyDelete
  4. Nice blog . Done follow you . Hit me back k? :)
    myragadiscoolstuff.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. berniaga ni biasalah, di luar jangkaan ....
    2. dpt kalender sudah. waaaa

    ReplyDelete
  6. wahhh jauhnye tpi cmtulah org meniaga

    ReplyDelete