For You ^_^

Monday, April 1, 2013

3 Restoran Makanan Segera Pilihan

Assalamualaikum dan hi,

Check punya check gambar segala gambar dalam usb lama, TERjumpa beberapa gambar yang pastinya berkaitan dengan kami family kat restoran makanan segera. Lebih-lebih lagi kebetulan gambar-gambar tersebut berusia 3 tahun, 2 tahun dan ada pula tahun ni(2013). Lupa pulak. Sebelum ni pernah terniat nak buat entri pasal ni cuma hati asyik tertangguh tangguh entah mengapa =_= maybe malas kot. Rasanya lebih baik blog post secara serentak.

2011 -  Sugarbun
dibuka pada tahun 2010 (tak pasti). For me, burger dan ayam biasa-biasa saja. Tapi saya lebih suka sos cheese dia, 4/5 bintang. kurang satu bintang sebab sikit sangat! Nak lagi........ ~.~

selca lama
servis lambat sikit kot mungkin ramai orang punya pasal. Tempatnya 3/5 bersih. Baru buka lah katakan =p

makan dah abis, air bile nak abis? 0_0


2012 - Marrybrown
yang ni dah lama dibuka. Entah tak ingat kali keberapa singgah marrybrown ni. Tengok ayam goreng pun boleh tahan jugak dari segi rupa dan rasa.


servis cepat dan tempat 4/5 bersih cuma disebabkan ni kat mall so agak kurang selesa bila tengok orang lalu lalang sambil makan. kene control lah jawabnya ~grrrrrr =_=



2013- MC Donald's
Di Bintulu, Mekdi dibuka pada akhir tahun 2012 dan makan disana pada tahun 2013. ok, lupakan =_=
Dari segi rupa burger ni secara reality cuma biasa biasa saja dan rasanya ok gak.

on nom nom nom nom....why im so serious? 0_o
walaupun ramai, tapi servisnya cepat. Maybe staff ramai kot. Disebabkan baru dibuka so tempatnya 4/5 bersih. Banyak punya order so kami sepahkan satu meja. ~keke *devil

tak terliur? jangan tipu! XD

The awkward moment when we're ordering at Mekdi should be more burger and burger but............

dan saya mengaku, saya gila kentang ~wuuuuuu =_=
Dengan buat muka yang comel membuatkan orang muntah pelangi, oleh kerana terlalu kenyang so nak minta bungkus siap dulangnya sekali. Yeah, padah tamak =_=

Antara Sugarbun, Marrybrown dan MC Donald's, mana satu pilihan korang?.......dan kenapa?(extra question, extra komen XD)

P/S:  just my short opinion. I am not paid to promote these.

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



9 comments:

  1. maarybrown xder kuala trg, so saya pilih mcD sbb dia sedapppp. :)

    ReplyDelete
  2. macdonald....burger dia sedap skit..n aiskrim pon sedap2...marrybrown tak suka sgt sbb ada sbau something ble masok kat sne...

    ReplyDelete
  3. Singgah lalu sini . Ngee~ Nice blog :D

    ReplyDelete
  4. mi segera kot pilihan saya....hehehe

    ReplyDelete
  5. jmput singgah blog... http://cweetykadbury91.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Sugarbun...rasa cam tak pernah singgah...
    Marrybrown....last time pun dah berkurun lamanya...
    McDonald..... nak berzaman jugak tak makan.. hahaha

    Tak minat la makanan segera nie...
    Sekarang lepak mamak, then froyo.. ahahahah

    ReplyDelete