For You ^_^

Monday, April 22, 2013

Tips: 3 Application Edit Gambar

Assalamualaikum dan hi,

seperti yang diterangkan dari entry lepas, saya nak share app untuk mengedit gambar sememangnya boleh dapatkan di android iaitu google play store. Sejak ada app sebegini sememangnya menjadi kerja mudah dan singkat. Boleh dibawa kemana-mana saja (selagi ada internet) ^_^ Jadi sekarang ni dah tak main DSLR apatah lagi photoshop.

1. Line camera
antara paling kerap guna dan bakal dimasukkan dalam instagram. Saya paling suka stiker-stiker dia yang cukup comel dalam app ni. Apatah lagi nak conteng-conteng gambar pun nampak comel. Siapa nak gambar nampak lebih comel maka pergilah jumpa doktor line camera =p

good luck teddy bear XD


2. Photogrid
setiap kali nak letak gambar banyak banyak dalam satu gambar atau lebih tepat buat collage, app inilah jawabnya.

cik bunny versi yoona snsd dah berisi 0_o

3. Cymera
Selain ada collage yang mantap, cymera ni boleh edit wajah kita jadi lebih cerah dan berseri. Kira macam beauty effect ala ala Korea gitu. siap ada edit mekap lagi. Jimat blusher aku =p  cymera juga mampu shot banyak gambar dalam satu masa. maka jimatlah tenaga jari jemari dari tekan butang banyak kali =_= apa yang saya tau tentang app ni satu kepala dengan laman sosial iaitu cyworld (laman sosial dari Korea). correct my info if im wrong.

bawal + pyjamas = gwiyomi XD

sebenarnya ada banyak lagi app edit gambar cuma 3 app di atas saja saya dah cuba. kalau korang ada app lain lagi best selain diatas, jom kongsi! sharing is caring ^_^

p/s: Jom try wechat di SINI
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



17 comments:

  1. weeww !! cool !! dtg sini nak menjemput join GA

    http://walkstatic.blogspot.com/2013/04/special-giveaway-from-sabah.html

    ReplyDelete
  2. mudah je skank nak edit gambar kan hihi...

    ReplyDelete
  3. so cute hehe.. thanks for sharing :D

    namesherry.com

    ReplyDelete
  4. Smartphone sy memori tak cukup besar lak nak install sume sekali. hu3. Nice sharing!

    ReplyDelete
  5. tq for sharing ;)
    http://dirihani.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum ... nak try gak . smart phone saya bkn androids . thanks for sharing

    ReplyDelete
  7. tak suka sgt apps byk2.. yg penting2 je

    ReplyDelete
  8. Macam-macam ada sekarang, sampai tak terkejar di buatnye :)

    ReplyDelete
  9. sama-sama semua dan selamat mencuba ~keke

    ReplyDelete
  10. sekarang mmg mudah sangat. hehehe

    ReplyDelete
  11. betul2 byk app leh pilih jer mana yg kita suka kn...

    ReplyDelete
  12. Menarik! Tapi guna iphone laaa.. =)

    ReplyDelete