For You ^_^

Thursday, May 2, 2013

Pesanan 'Benar' Tentang Politik

Assalamualaikum dan hi,

google

Pilihan Raya Umum dah dekat. Maka dah ramailah yang post about parti politik kat fb dan twitter. Kadangkala jadi boring dengar bash itu bash ini. Benda macam nilah membuatkan fikiran saya makin lama makin terbuka.  Disini saya nak share pesanan kat blog ni dan semuanya saya rujuk dan kumpul dari fb dan twitter.

  1. [popular] Berkempenlah dengan cara yang betul bukannya berkempen tapi mengaibkan keburukan parti politik lain.Paling hebat siap fitnah menfitnah.
  2. Undian rakyat bukannya dijual beli.
  3. Tak salah kita berpolitik tapi janganlah sampai menyusahkan dan memalukan diri sendiri, keluarga lebih-lebih lagi rosak akidah.
  4. Jangan pandang rendah pada budak bawah umur sibuk tahu menahu pasal politik kerana tahap kematangan seseorang bukanlah bergantung pada umur. Yang penting berfikiran terbuka dan bijak membuat pilihan terbaik. Mereka juga masa depan untuk negara, ingat tu.
  5. sebelum mengundi, sibuk buat layanan istimewa untuk rakyat. selepas mengundi, jadi sombong dan.....tiada perubahan. Don't do it.

Kepada mereka yang layak mengundi, good luck dan selamat mengundi. Yakini anda membuat pilihan terbaik =)  Sorry for short entry =.=
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



5 comments:

  1. kte xsuke btul bila PRU kli ni mcm2 berlaku...kecoh

    ReplyDelete
  2. fb dan twitter skrg penuh nngan fitnah. hati-hati!

    ReplyDelete
  3. harap-harap lps pru 13 nnti redalah benda2 ni. rimas dah rasanya

    ReplyDelete
  4. Sy like brabis yg no 4 tu! Hehe. Sy mgkn cuma 18 tahun, tp sy jg ad pndgn sndri. Xsuka bla org kata, xckup umur, jgn bnyak ckp -,-

    http://owpellisla.blogspot.com/2013/04/sorry-cause-i-talked-about-politics.html?m=1

    ReplyDelete
  5. I vote for peaceful Malaysia...seriously speaking

    ReplyDelete