For You ^_^

Monday, May 27, 2013

Tips: What's In My Bag? (Travel Edition)

Assalamualaikum dan hi,

Dah lama tak update blog. Setiap kali nak keluar especially untuk 2-3 hari tu banyak barang-barang penting kena sumbat dalam beg. For makeup and skincare stuffs, mostly nak bawa sample punya.Make takdelah rasa beban sangat kena bawa barang berat-berat.



  1. Hello Mickey Canvas Bag - Gift form Little Tuyaa Enterprise. saya lebih selesa pakai beg kanvas for travel. Ruang besar punya...
  2. Samsung Galaxy Y - get it from Park City Mall, Bintulu. nyawa intan payung. anti bosan.
  3. Charger - benda wajib bawa. Tanpa dia, say goodbye to my phone =_=
  4. Earphone - kpop, I'm coming XD 
  5. Memo pad & pen-  mana tau ada benda penting nak ditulis.
  6. Vaseline Total Moisture Nourishing (25ml)- gift from kak Hayati. kecil dan senang dibawa. Kulit lembut gebu halus bila guna, selesa dan baunya sedap =p
  7. Biore UV Aqua Rich SPF 50 sample - gift from Biore. Malaysia kan panas. So dengan losyen ni boleh protect kulit kita dari terkena cahaya matahari dan amat sesuai dalam list travel kit.
  8. Biore Make Up Remover for Eye & Lip sample - gift from Biore .untuk buang makeup satu muka sekali pun boleh. 
  9. Gervenne Clear White Toner - disebabkan botol dia agak besar, jadi nak simpan toner dalam bekas kecil.
  10. Hydra Solution Essence sample, Hydra Solution Cream sample, Hydra Solution Eye Cream sample - gift from beauty blogger, Wai Yee. sebelum bermakeup dan selepas pakai toner, guna ketiga-tiga sample dulu. super long lasting hydration untuk wajah yang lebih segar bugar lebih lebih lagi dengan mengenakan makeup.
  11. kapas muka - for remove makeup and toner.
  12. stay don't stray concealers - kalau dah ada ni, maka tak perlu bawa bb cream and foundation sebab concealers ni bukan sahaja untuk eyeshadow tapi seluruh muka.
  13. Biore UV AQUA Rich Watery BB sample (SPF50+ and PA+++) - gift from Biore. kalau tak ade No.6, guna bb ni pun ok.
  14. obuse lip tint (red) - bibir merah semulajadi, tahan lama dan masih melekat walaupun selepas makan. 
  15. MAC mascara - mascara yang long lasting punya, waterproof dan ada vitamin E.
  16. Silky White Lightening Pressed Powder - my favorite sebab oil free, nampak natural 
  17. Lelan Vital BrowPerfect compact -  senang bentuk dan tahan lama
  18. L'elan Vital Lip & Eye Palette Cool Warm Selection - seriously produk ni paling lama dan masih elok. sampai sekarang tak habis habis.
  19. Gervenne Clear White facial foam - pencuci muka paling wajib bawa.
  20. Lelan Vital Eyeliner - tahan lama dan tak comot ^_^
  21. accessories - handmade brooch, pin, jarum. dah bertudung, inilah antara wajib bawa.
  22. Watsons Pocket Tissue -  sebagai tisu tambahan.
  23. Pad / tuala wanita (tiada dalam gambar) - paling wajib bawa sebab sangatlah penting untuk emergency walaupun dah habis tempoh haid tapi mungkin kegunaan penting untuk wanita lain bersama kita.

Dah list semua nampak banyak kena bawa tapi tak berat sangat sebab mostly sample stuffs jadi lebih senang dibawa dan ringan.

Basic Tips from me: 
  •  kalau nak pergi travel, pilih produk kecantikan yang tahan lama dan sesuai dengan kulit muka. so muka takdelah macam pucat lesu dan comot dalam perjalanan yang agak lama.
  • simpan dalam bekas kecil sekiranya barang yang kita bawa ni agak besar or tak muat. Contohnya toner(NO.8). itu semua bergantung pada berapa lama kita traveling. 
  • untuk lebih ringan lagi, bawa sample yang perlu sekali.
  • Topup first before travelling.
  • Tisu or sapu tangan mesti bawa. untuk lepas makan ke or muntah dalam perjalanan ke, etc...
  • kena bawa tuala wanita untuk emergency. Kalau beli kat kedai memang tak sempat.
  • kalau ada apa-apa nak tambah, sila komen =p

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



15 comments:

  1. Nina pun pkai obuse lip tint. Best!

    ReplyDelete
  2. waaaahhh, kalau hda, bawak satu beg makeup teruih ! senang . hehe :D *padahal malaz nak kemas*

    ReplyDelete
  3. wow banyaknye makeup.. hehe. btw nice tips :)

    jom singgah blog saya.. http://cikewi.blogspot.com/2013/05/gedung-pakaian-online-paling-murah.html

    ReplyDelete
  4. klu g travelling mmg barang2 cm ni kne prepare..pmpuan kn..hehe

    ReplyDelete
  5. ahaks! banyaknya make up.. huhu..

    ReplyDelete
  6. wahaha. ingatkan travel ke luar negara ni brg yg wajib ada dlm hand bag ye. ;)

    anyway nice share.


    http://lovelynemo.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. hehe banyak nye barang bawak. saya selalu bawak bedak,lipbalm, losyen,tisu and phone, mp3. hehe tapi ikut masing-masing kan. nice tips below entry tu ^^

    ReplyDelete
  8. banyak nye barang..
    org laki jgk simple =P

    ReplyDelete
  9. Great post. Still it is always excellent to go to a dentist for a second
    opinion.

    Also visit my blog post dental pro 7

    ReplyDelete
  10. saya kalau kuar bwk dopet ngn hp je...hehehe

    ReplyDelete
  11. kmk selalu mbak jarum, benang dan butang. ney tauk tetiba butang tercabut ka baju terkoyak ka nak?
    hehe.
    btw, nice post dear

    ReplyDelete