For You ^_^

Monday, July 29, 2013

Stage Foundation Sponge Review

Salam semua,

Dah lama tak buat beauty and makeup review ni. Since my items from Hishop.my dah sampai, so saya nak share all my items satu per satu. Firstly, I want to introduce salah satu dari cosmetic brand iaitu Stage Foundation Sponge- good quality dan lembut dengan harga berpatutan.

 
Name: Stage Foundation Sponge
Price: RM15.00 (6 cuts)
Where to get: http://www.hishop.my/stage/stage-foundation-sponge-6-cuts
Material: Disposable latex-based disc sponge 
packaging: simple as usual.




Like:
  • rekaan yang unik lebih mudah diguna especially apabila sapu krim, foundation dan concealer pada setiap sudut muka.
  • Material nya sangat lembut kecil molek lagi cute >.<

Dislike:


  • saya suka potongan sepenuhnya tapi potongan span ni tak sampai 100%. Jadi bila ditarik menyebabkan permukaan span nampak kesan terkoyak dan jadi tak rata.
  • packaging agak simple & biasa. IDK judge the cover =_=

    Result:
    before use Stage Foundation Sponge

    after using Stage Foundation Sponge

    kesan buat pertama kali guna


    Overall / Rating: 3.5 / 5

    Conclusion:
    Stage Foundation Sponge sangatlah mudah diguna juga sesuai untuk beginner cuma setiap kali pakai mana mana liquid makeup product guna span ni, seems liquid kurang meresap kat muka dan masih melekat pada span tersebut. Apepun saya suka guna benda ni sebab lembut sangat >.<


    Thanks for reading everyone, have a nice day ~keu keu keu~
    Instagram: @inspirebunny
    Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
    Twitter: @inspirebunny
    Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



    5 comments:

    1. huyooo kite beli ky mydin je uhukkk

      ReplyDelete
    2. wah macam kek pulak ada keratan.. mcm suka plak tgk.lmbut gitu..gebu2..hihi

      ReplyDelete
    3. huu tak penah tau nak cari span ape yg best..huu..
      thanx sharing =D

      ReplyDelete
    4. menarikl.. tak tahu pulak hishop pun ade jual sponge

      ReplyDelete
      Replies
      1. try span yang dijual kat hishop. memang gebu ~keke

        Delete