For You ^_^

Monday, August 19, 2013

Kpop Album: B.A.P No Mercy Review

Hello lovely kpopers and babys,

First of all, special thanks to Unielement from Singapore for this gift and TS Entertainment for this awesome album. Terharu jua rasa dapat FREE album XD Seriously belum pernah lagi jumpa mana mana album B.A.P kat Bintulu. Inikan pula batang hidung Matoki pun tak muncul muncul lagi *sengal  Untuk pengetahuan semua, inilah mini album pertama kpop saya iaitu....

Depan dan belakang

Name: 1st Mini Album, B.A.P No Mercy
Label: TS Entertainment
Writer(s): Macro, Jeon Daun, Bang Yong Guk
Producer: Macro, Jeon Daun
Price: around RM40 - RM70 (7k points on http://unielement.com )
Where to get: http://unielement.com/index.php
Tracklist: 
  1. No Mercy
  2. Voicemail
  3. Dancing in the Rain
  4. What My Heart Tells Me To Do
  5. Goodbye


That teaser. Dah menjerit. Itu....... baru teaser. 0_0

Packaging:
This album looks like a book. Cover bertemakan merah. Ianya besar, keras, waterproof look dan tebal.





 Isinya ada senarai lagu, mini photobook, lirik and lastly of course original CD.

tracklist

Like:

1. of course album cover is awesome! Sudah cukup 1 set dalam setiap page especially mini photobook and lyrics.
    aku yang dapat album, adik aku pulak yang fangirling -.- gila tak mengaku cuci mata! dah macam cari calon suami XD

    semua lirik lagu, tiada yang tinggal.
    2. tempat letak CD begitu rapi. Buktinya ada span kat tengah cd agar lembut bila ditarik (apesal bunyi ayat lain macam -_-)  Tujuannya untuk mengurangkan kesan calar dan retakan.


    3. Design cd sangat kreatif.

    4. Lagu pada album ni mostly best best belaka. Kalo tak best, itu terpulang. Lain orang, lain citarasa XD


    Dislike: 

    1.  Tiada packaging delivery untuk melindungi barang dari rosak. Masa album ni sampai dalam keadaan basah, jadi album ni jadi basah dan kesan seperti gambar di atas tapi luckily masih elok sebab this album is waterproof look.
    2. I dislike one of this song, Dancing in the Rain. I'll trying to love it -.-
    3. Tiada english sub. dalam lirik section. Maka terpaksalah ku google =_=

    Overall: 4 / 5

    Why I choose this album? I'm into B.A.P world because of No Mercy song! I really miss this era. Hanya babys saja yang paham perasaan yang ku alami..tsk..tsk... =_=

    As we know kebanyakkan album kpop jauh berbeza dari album biasa. Usah ditanya mengapa harga begitu mahal. Walaupun album ni setebal dan sebesar buku, tapi album yang berkualiti dan kreatif sebenarnya memudahkan lagi kpopers detect mana album ori atau ciplak ~keke. Actually this album released pada 19 July 2012 maka kini berusia setahun sebulan. Happy 1st anniversary cyeah no mercy! XD

    P/S: B.A.P is an acronym for Best Absolute Perfect

    P/S lagi: Babys is official fanclubs name for BAP.

     ✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

    Any kpopers ada lagu kpop paling best setakat ni? Share nama lagu please

     ✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

    Instagram: @inspirebunny
    Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
    Twitter: @inspirebunny
    Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



    6 comments:

    1. Replies
      1. Kamek x beli. kmk dapat gift dari Unielement =)

        Delete
    2. wah osem design cover dia mcm buku pun adoooo...mcm buku kawin pun adoo

      ReplyDelete
    3. B.a.p banyk lagu best2 album dulu2 suka bnyk guna piano!
      Lagu purplay

      ReplyDelete